2006/07/24

Gud och fotboll

RELIGION & TRO Det är inte ofta en utpräglad ateist som mig själv förespråkar kyrkobesök men idag får ni se undantaget som bekräftar regeln. Lördagen 16 september klockan 12:00 ljuder visselpipan i Johanneskyrkan i Göteborg. Då släpps den Blåvite fotbollsfanatiske prästen Ingo Söderlund lös på ett föredrag i 2 x 45 minuter på temat "Fotboll & Gud".

Det är Stadsmissionen i Göteborg som i höst kommer arrangera flera föreläsningar med inbjudna lokala troende profiler och först ut är en av dem som faktiskt inte kallar Torbjörn Nilsson för gud, utan fortfarande tror på den ursprungliga myten om att Jesus kom från Nasareth och inte Jonsered.

Ta för övrigt chansen att besöka Johanneskyrkan för omgivningens skulle om inte för föredragens skulle då det både till det byggnadsmässiga och församlingsmedlemmarna är en del av stadens mest trevliga och godhjärtade människor.

10 kommentarer:

  1. Bra initiativ! Det missar man inte!

    SvaraRadera
  2. Ingo är riktigt bra! Pratar på en normal nivå för att vara präst. Skall försöka ta mig dit själv och rekommenderar andra att göra det med!

    SvaraRadera
  3. Får ta och masa mig dit då kanske, 2 minuters promenad är det säkert värt.

    SvaraRadera
  4. Religion fördummar, men i detta fallet kan det kanske vara ok.

    SvaraRadera
  5. Alla behöver inte tro på gud, men om alla tror på respekt så har man kommit en lång väg.

    SvaraRadera
  6. excathedra/ Fast det finns lika många definitioner på vad respekt är som det finns människor så du kunde ju sagt något mindre klyschigt.

    SvaraRadera
  7. ...äntligen ett ställe där barnen kan vara med utan att höra (hoppas jag) en massa svordomar och könsord...bra Frankie igen!

    SvaraRadera
  8. ...som man känner sig själv, känner man andra, hehe

    SvaraRadera
  9. Vem tar initiativet till att skriva om nya testamentet så att vi får rätt namn på alla personligheter?

    SvaraRadera
  10. Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
    »

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.