2006/07/23

Grattis Dennis Jonsson!

JUBILEUM I gårdagens träningsmatch mot West Ham gjorde en av Blåvitts stora profiler under de senaste åren sin 100 match i de finaste av färger: Dennis "Cliff" Jonsson.

Dennis Jonsson är backen som ständigt kommit igen från svåra skador och agerat både ordinarie högerback, räddande mittback och lojal inhoppare. Med elva säsonger i IFK Göteborg är han just nu den med klart längst sejour i vår förening.

Men han skiljer sig på ytterligare ett vis från snittspelaren i Allsvenskan och det att han är en lokal grabb som ända sedan barnsben hållit på Blåvitt och under hela uppväxten följt Blåvitt från Östa Stå på Gamla...

Tre minnesvärda Dennis-insatser:

1. Debuten mot AIK 2002
En match där han inte bara raderade ut den av oss blåvita avskydda Anderas Andersson utan gick in och avgjorde matchen med ett nickmål på en fast situation. Mål inför ett fullsatt Gamla Ullevi i debuten, kan det bli mycket bättre än så?

2. Djurgården hemma 2003
Det var matchen då Jesper Blomqvist, svikaren som valt Djurgården framför Blåvitt, återvände till Götet. Och det tog bara någon enstaka minut innan Dennis tacklade till Blomqvist så att denne flög ut på löparbanorna flera meter utanför planen. Sedan stirrade han på Blomqvist på ett riktigt markerande vis innan han sprang från platsen. Jublet visste inga gränser.

3. Sommaren 2005
Mellan två långtidsskador så var han hel i någon månad under sommaren 2005 och hann då med att spela sin första match på närmare ett halvår. En Intertotocup-match han gick in och nickade dit två mål i...

21 kommentarer:

  1. Dennis är en riktig hjälte. Snacka om klubbkänsla!

    SvaraRadera
  2. KUNG CLIFF! Han borde fan få spela istället för Ölme nu, Ölme är vår klart svagaste länk.

    SvaraRadera
  3. Den dag Alex och Bengan lämanr skall Cliff bli Lagkapten något annat hade varit skandal.

    SvaraRadera
  4. Dennis the menace

    SvaraRadera
  5. Ja går inte att säga nåt annat än att Dennis är en riktig ängel. Forza Dennis ale ale ale!

    SvaraRadera
  6. Klart Dennis är kung! Är så trött på alla idioter som dissar Dennis. Får Dennis bara vara skadefri och få speltid kommer han bli en mycket duktig mittback. Som högerback är han en nödlösning, Dennis ska spela i mitten!

    SvaraRadera
  7. Någon som har klippen från dessa minnesvärda ögonblick och kan lägga upp dom på sidan?

    SvaraRadera
  8. Minns när Dennis nickade in ett mål mot AIK i debuten och han försökte sig på en volt som målgest. Det gick väl inget vidare men vilken hjälte han är!

    SvaraRadera
  9. Dennis e bra på Tennis,

    var inte dennis med på festen och 2sjöng "gnaget åker ur iår" HÖGST AV ALLA SPELARNA

    SvaraRadera
  10. http://www.flashback.info/showthread.php?t=351273&page=2

    Här har ni en ny utmaning

    SvaraRadera
  11. http://www.flashback.info/showthread.php?t=
    351273&page=2

    så ska det vara

    SvaraRadera
  12. Dennis är grym,finns ingen spelare med bättre inställning.

    SvaraRadera
  13. hyllningarna hade ju känts mer relevanta om han hade varit en BRA spelare... dennis e en go gubbe men han e fan inte bra! seg i staren å trög...

    Forza Blåvitt olé...

    SvaraRadera
  14. Dennis är en mittback av stor klass och med en inställning och hjärta som man inte ens kan matcha om man har Håkans och Erlings hjärtan att jämföra med.

    Stor respekt till vår Blåvita hjälte.

    SvaraRadera
  15. Åh, Dennis, nickmålet mot ÖIS 2004 när han ligger vid hörnflaggan och råflinar och den efterföljande kommentaren till media att "jag brukar ju göra ett om året"...ett vackert minne. Ett stort bultande blåvitt hjärta, en prins bland män (förutsätter jag), en fotbollsspelare jag unnar all framgång. Fuck yeah, Dennis.

    SvaraRadera
  16. Djurgåeds smällen är ju en riktig klassiker som aldrig kommer dö ut...

    SvaraRadera
  17. Aik 2002 va väl inte fullsatt?

    SvaraRadera
  18. Jaja, vem skulle inte göra sitt bästa för att ta en plats i Blåvitt?

    Dennis är helt ok som mittback. Som högerytterback är han helt kass! Som Hjalmar var förra året innan han blev skadad och Ozcar tog hans plats. Mot Halmstad var han faktiskt inte så dålig.

    Sebastian Johansson var bra ibland, men mest kass. Dock mycket bättre än Hjalmar och Dennis.

    Grattis Dennis!

    SvaraRadera
  19. Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
    »

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.