2006/07/29

Bör Arne avgå? Nej.

ARNE ERLANDSEN Efter fiaskot mot Derry och utåget ur Svenska Cupen hörs det spridda rop om Arne Erlandsens avgång. I änglarnas forum kan man bland annat läsa att Arne (efter fiaskot i UEFA Cupen och Sv. Cupen) skall vinna Allsvenskan, annars bör han försvinna. Jag håller inte med.
Detta året har varit ett turbulent år. Kanske inte det mest turbulenta i föreningens historia, men tillräckligt för att resultaten skall bli lidande och för att spelare och ledare inte skall få arbetsro. Och i tider där resultaten går emot oss är det lätt att ropa efter tränarens avgång. Alldeles för lätt i detta fallet, tycker jag.

Vad är lagets status?
* Vi har fem raka vinster i allsvenskan (sex på måndag).
* Vi har åkt ur Svenska Cupen mot Superettalaget Trelleborg.
* Vi kan inte längre nå UEFA Cupen.

Allsvenskan må ha dålig kvalité, men trots det så är det nu vår enda port ut mot Europa nästa säsong (sen har vi Royal League också, men det räknas inte). Vi ligger dessutom bra till att vinna denna skitliga för artonde gángen i ordningen och det bör premieras - inte kritiseras. När det gäller Svenska Cupen så var det är inte särskilt många år sedan vi åkte ut i semifinalen mot Assyriska - ett lag från Superettan. Det har alltså hänt förr. Utan Arne.

Uefa Cupen då? Om vi jämför startelvorna från matchen mot Halmstad och sista matchen mot Derry har det skett en ändring; Ölme spelade mot Halmstad, Cliff mot Derry. Vi fullkomligen krossar Halmstad (som för övrigt slog ut Sporting Lissabon i förra årets UEFA Cup-kval) men förlorar mot ett skitlag från Nordirland. Jag tvivlar starkt på att Arne ändrade taktiken radikalt mellan dessa två matcher. Och jag tvivlar starkt på att Cliff skulle göra laget sämre. Här handlar det om inget annat än dåliga spelarinsatser, antagligen beroende på kass inställning.
Då är frågan; är Arne dålig på att motivera? Absolut inte. Fem raka vinster i allsvenskan, stora silver förra året, silver i Royal League och ett gäng unga spelare som tagit ett par steg i deras utveckling under Arnes tid som tränare, är ett starkt bevis på detta.

Jag försöker inte minska Arnes ansvar som tränare. Men jag menar att man bör bedöma honom efter hans resultat. Och resultaten som laget presterar beror också på spelarinsatser, och vad som händer inom laget. Jag har läst att flera anser att han har brist på kontinuitet i valet av spelare. Att han kastar om och ändrar och därför blir det ingen trygghet. Det verkar som att många glömt att vi förlorade halva vår ordinarie backlinjen denna sommaren, bara för att ta ett exempel. Och att vi hade samma syndrom även förra året. Det är inte lätt att få kontinuitet under sådana förhållanden.
Arne har trots detta lyckats prestera bra resultat med det resurser han har givits. Och han är tillräckligt skarp för att kunna leda det lag vi har nu emot SM-guld. Och det kommer vi få ytterliggare bevis för, när vi krossar Gnaget.

Skall Arne avgå? Nej.

22 kommentarer:

  1. Bra inlägg svar NEJ

    SvaraRadera
  2. * Vi har fem raka vinster i allsvenskan (sex på måndag)
    Det enda sex ni får på måndag får köpas.Tack o lov är man gnagare

    SvaraRadera
  3. Bra tänkt Jolly!

    Det är lätt att skjuta för snabbt vid förluster, synnerhet skamliga förluster.

    En sak kan konstanteras med Arne som tränare och det är att vi är fysiskt starkare än tidigare.

    Om det ger utslag i ett guld med tanke på många matcher i höst?

    Sker de så lär Arne ha inte bara anställningen som tränare utan även allas stöd.

    Om inte så kanske vi behöver bygga på med något nytt i vårt spel.

    Sen vad kan både funderas, skrivas och pratas över. för fysiskt skall vi inte släpa efter i alla fall.....

    SvaraRadera
  4. Det är snarare så att Arne är fast i ett progressivt tänkande som inte resten av föreningen förstår sig på. Snarare borde styrelse och föreningsledning jagas med blåslampa om vi mister guldet. Detta med tanke på de mkt bristfälliga insatserna gällande satsningar på arena och faciliteter.

    SvaraRadera
  5. Jolly/ Är du vår andra kvinnliga bloggare? Välkommen in i gänget hursomhelst!

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  7. Klart tänker du rätt och inte får underlaget till ett bra genomförande så är utsikterna små för att lyckas helt.

    Ur det perspektivet skulle ju Arne vara värd en säsong till även om vi skulle göra en riktig skithöst.

    Frågan är om spelarna och andra inom klubben delar den inställningen.

    lö jul 29, 10:13:50 PM

    SvaraRadera
  8. ingo söderlund/ Vi är ingen klubb, vi är en FÖRENING. Lär dig det.

    SvaraRadera
  9. Är det något skillnad på en fotbollsklubb och en fotbollsförening, mer än till namnet?

    Solna AIK
    Solna AIF

    SvaraRadera
  10. Bra text. I många fall kanske det skulle vara befogat att kasta skit mot tränaren men i det här fallet tycks ju han vara en av få i föreningen som verkligen vill vinna.
    Trots att hans bästa spelare försvinner på märkliga vis lyckas han hålla oss i toppen av Allsvenskan.

    SvaraRadera
  11. En klubb är något smutsigt och dunkelt. Tänk bastuklubb.

    En förening är något av det finaste som finns. Tänk kamratförening.

    SvaraRadera
  12. Hade man vart lika nöjd med Arne om vi gått till UEFA-cupens gruppspel men haft 5 raka förluster i allsvenskan?

    SvaraRadera
  13. Föreningsmedlem 1

    Här är föreningsmedlem 2

    Det senare - vi är en kamratförening smakar bra.....

    Lätt att missa när man skriver bara...

    Det slutar väl med att man skriver supporterföreningen Änglarna....

    SvaraRadera
  14. thomaz76 said...

    ..skulle inte tro det

    SvaraRadera
  15. Jamen det är ju den förfegade taktiken man vänder sig mot. Den klassiska död man 4-4-2 som alla kan som Ned Flanders kan bibeln. Det är ju därför vi inte kan banka Trelleborg och Derry. Däremot skulle vi säkert kunna slå ut typ Man United med den fegtaktiken. Lagerbäck och Arne sitter i samma båt.

    Tack o hej

    Culo

    SvaraRadera
  16. Enligt jävligt säkra källor är Arne väldigt illa omtyckt av spelare och ledare på kamratgården. Inte för hans udda stil, utan för hans avsaknande av stil. Styrelsen håller ju på honom ibland iaf. Minns att en spelare som sedermera valt att vara ononym i Blåvitts A-Trupp gjorde följande uttalande på en fråga om vilket spelsätt arne hade. "Det vet jag inte, jag har ingen aning faktiskt".

    SvaraRadera
  17. Jag tycker Arne har skön stil. Och jag upplever honom som den bästa tränare vi haft sen Roger.

    SvaraRadera
  18. >>Anonym.

    Enligt jävligt säkra källor är han inte alls illa omtyckt.

    Däremot kan nog spelare bli irriterade på honom då och då. Detta för att han ställer extremt höga krav och är extremt nogrann. Detta är barsunt tycker jag. IFK Göteborg skall bli bäst igen. D krävs ett chef- anställd förhållande mellan tränare och spelare. För det är just det de är. Spelarna är betalda proffs. Man kan inte begära att alla är som Mys Bosse Boldoktor. Detta var också det första Ane sa när han kom till klubben. Att allt styrdes på ett alldeles för familjärt sätt utan krav.

    SvaraRadera
  19. Krav är inte bara bra, det är nödvändigt. Om Arne ställer krav är det något bra, inte något dåligt. Har spelarna däremot problem med att Arne ställer krav är det ju dem det är fel på - då är de i fel kamratförening de spelar i.

    SvaraRadera
  20. Att avpoletera Arne efter förlusten mot Derry vore ju vansinne. Med tanke på hur vi klarat oss hitintills i Allsvenskan med vår trupp så har han ju gjort ett jättebra jobb.
    Visserligen spelar vi ju tråkigt men vi hänger ju med i toppen och det är ju som sagt inte så dåligt med tanke på truppen. Jag säger bara Kihlberg, Wallerstedt och T.O, vad tillför de Allsvenskans förnämaste förening???
    Det ska bli intressant att se de nya försvararna, men jag personligen har inga större förhoppningar. Vi har ju inte direkt varit lyckade med värvningar utanför Norden.

    SvaraRadera
  21. Ett tips: Ta inte allt ni läser på Änglarnas forum på för stort allvar!

    SvaraRadera
  22. Att vi åkte ut mot Derry kanske inte är så konstigt med tanke på vilken inställning föreningen hade till matchen mot Derry.

    Vi har en Änglagård som lär ut vikten av att sova och äta ordentligt. Sedan har vi en föreningn som inte behagar sig med att chartra ett plan (vilket storklubben Derry uppenbarligen klarade av), vilket innebar att spelarna var tvingade att flyga fem på morgonen. När lagets mest intelligenta person Adam Johansson uppenbarligen är så trött att han glömmer skorna (och får låna Ölmes!), så kanske man inte ska ha för högt ställda förväntningar på föreningens insatser internationellt. Väcker man Chelseas spelare klockan tre på morgonen för att spela match, så ska ni nog se en och annan spelare som underpresterar.

    Arne är viktig för föreningen!

    PS. Ikväll spelar Lago från start, bara så ni vet.

    / Hampus

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.