2006/06/29

VM framför tv:n

VM I TYSKLAND Som många andra sajter har jag tagit tillfälle till akt att tycka till om dom som tycker till mest. Tv "tyckarna" som sitter i svts och tv4s studios.

SVT-studion: Jihde, Ola, Pohjanen och Sladjan.

Peter Jihde: Svt sportens kanske största stjärna har liksom i OS fått ha hand om studion. Jihde är skicklig, mediatränad, självsäker men tar alldeles för stor plats enligt mig. Jihde ska i sin roll fördela ordet, vara trevlig, få experterna att känna sig trygga samt hålla sig lite i bakgrunden när dom tycker till. Detta misslyckas Jihde med i viss mån, speciellt när man läser om hur han kör över sina medarbetare. Jihde får en 3a på en 5 gradig skala p g a att han nästan blivit för stor för sin roll.

Rit-Ola: Olas kännetecken har varit att han är extremt kunnig och bevisar detta genom att bryta ner matcherna i detalj och förklara genom att rita. Det som är tråkigt är att det går i stort sett att bevisa allt om man bryter ner matcherna i så små detaljer. Att Ola ska rita har blivit lite av hans "grejj" vilket gjort att han desperat letat efter saker att analysera. Blir lite tråkigt o enformigt och Ola borde istället gallra och bara rita när han verkligen har något viktigt att visa. Helhets betyget är dock bra eftersom han är kunnig, ödmjuk och behaglig att lyssna på. 4/5 blir det för Ola.

Anna Pohjanen: Är efter Hagamannen Sveriges kanske mest hatade människa för tillfället. Lite orättvist eftersom många dömer henne efter rösten och det faktum att hon är kvinna. Allt eftersom jag lyssnat på henne så märker man att hon är kunnig men samtidigt vet hon att det är svårt att få acceptans som kvinna i en fotbollsstudio och är därför extremt seriös och försöker hela tiden berömma mindre kända spelare för att slippa "vad fan kan en brud om fotboll" mentaliteten av tittarna. Anna får en 2a av mig för så dålig som många tycker är hon inte men samtidigt kan hon inte få mycke högre när så många människor stör sig på henne!

Sladjan: En riktig fotbollsnörd. Jag gillar det, han e skön, soft och jävligt kunnig i sin roll. Skulle förvåna mig mycket om inte han får många fler tv jobb efter detta. 4/5 blir hans betyg.

I kommentatorsbåsen:
Glenn Strömberg, Thomas Wernersson, Chris Härenstam och Staffan Lindeborn.

Glenn: Kung Glenn. Löjligt säker i sin roll som expert kommentator. Man märker att han varit med att tag nu och är kunnig samtidigt som han är behaglig och rolig att lyssna på. Det kvittar vem som han kommenterar med han har ändå alltid kontroll på vad han gör och säger. Första 5an går till Glenn.

Thomas Wernersson: Stabil kugge i svts lag. Han gör sitt jobb med kunniga kommentarer men har dock väldigt svårt att kommentera tillsammans med Chris. Känns som att Thomas är lite för blyg när Chris ord bajsar iväg och får då inte ut sin fulla kapacitet. Han får en 3a som är väldigt nära en 4a.

Chris Härenstam: Ja vad ska man säga om denna kommentator som inte redan har sagts? Otroligt energisk, nördkunnig men frågan är hur aktiv han själv varit och hur mycket av spelet han kan läsa. Kan namnet och styrkor på varenda vänsterback i Togos andra liga men känns lite som kille som ville bli bra på fotboll men var ur usel och läste in sig på alla spelare och såg varenda match för att han inte hade några kompisar. Passar bäst när han kommenterar en match ensam för annars har han en egenskap att ta över showen när man vill höra dom riktiga "experternas" åsikter. 3/5 för Chris som ändå alltid roar med sitt glada och optimistiska sätt att kommentera.

Staffan Lindeborn: Staffan har varit med ett tag nu och gör tillsammans med Glenn Strömberg enligt mig det bästa kommentator paret i svensk tv nu. Det beror inte på att Staffan är någon stjärna i sig utan mer att han är en duktig komplement spelare till stor stjärnan Glenn. Staffan vet när han ska va tyst och låter Glenn göra det han är bäst på. 3/5 för Lindeborn.


Tv4 Studio:
Ola Wenström, Hasse Backe & Magnus Hedman

Ola Wenström: Till skillnad från många så tycker jag att Wenström gör ett bra jobb. (Redaktionell anmärkning: Ja, på Baraben är du ödsligt ensam om den åsikten Kanter...) Agerar perfekt som studio ankare enligt mig. Är bra att lyssna på, säker och verkar omtyckt av resterande i studion. Wenström skapar en harmonisk studio men samtidigt är det något som saknas för att han ska få högsta betyg av mig. 4/5 blir betyget.

Hasse Backe: Backe är extremt kunnig och extremt trevlig. Är mycket omtyckt och hade av mig varit en dröm tränare för blåvitt. Backe säger vad som behövs sägas och är så pass säker att han inte behöver överarbeta situationerna. Han får 4 av mig men hade fått 5:a om han inte snodde en viss backklippa framför ögonen på Blåvitt.

Magnus Hedman: Är lugn och säker i sitt sätt att prata och ofta kunnig också. Är relativt ny och försöker förmodligen fortfarande hitta sin studio identitet. Har dock stor potential om han spänner av lite och inte är över seriös med allt. Magnus får en 3a av mig

Tv4 Kommentatorer:
Perlskog, Kåmark, Fjällström, Kristiansson

Perlskog: Hur i helvete kan man anställa en som sitter och snackar skit i 90 minuter? Exakt det man inte vill höra lyckas Perlskog alltid kläcka ur sig på exakt fel tillfälle. Denna man är helt enkelt världsbäst på att vara så dålig man bara kan vara som kommentator. Perlskogs bravader som kommentator kan jämföras med vad Gary Sundgren uträttade på Ullevi. Han är inte ens värd ett betyg.

Kåmark: Pontus Kåmark var som spelare en av Europas bästa markeringsspelare och en mycket klok back som kunde spela både mittback och ytterback. Det räddar tyvärr inte honom i kommentator båset där han inte riktigt kommer till sin rätt. Han kan hänga upp sig på spelare och terrorisera dom hela matcher. Helt usel likt Perlskog är han inte men mer än en 2a förtjänar han inte.

Fjällström: Tv4:s absolut bästa kommentator. Visserligen har inte Jens någon större konkurrens men Jens är kunnig och säker när han kommenterar. Han kan fotboll och det lyckas han ofta förmedla även om även han gör en del grodor. Om man nu blir som man umgås så kan inte Jens ha det lätt att styra upp kommentarerna men han klarar sig dock med hedern i behåll och det är starkt med tanke på omgivningen. Jens får en 4 av mig.

Kristiansson: Kommenterar oftast tillsammans med Pontus Kåmark och gör det rätt så bra. Han sticker inte ut så mycket utan låter Kåmark stå för analyserna och kommentarerna man minns. Ingen man retar upp sig på men ingen som förhöjer stämningen nämnvärt.
Får en rätt så intetsägande 3a.

Bubblare: Bojan Djordic

Bojan Djordic: Bojan har blivit något av ett nationellt skämt i Sverige efter att som kaxig spoling VM 2002 sagt att han lärt Veron en hel del finter med mera. Som fotbollspelare så har Bojan aldrig riktigt slagit igenom i stora sammanhang och därför säger jag lägg skorna på hyllan Bojan och satsa på tv jobb i en fotbollsstudio för där är du för jävla bra. Den enda som lyckats läxa upp Peter Antoine ordentligt i tv och till råga på allt direkt efter Tyskland kvalificerat sig för VM final 2002.

Ungefär så här löd konversationen:
BJ- Brasilien kommer rätt så lätt vinna VM finalen, jag tror inte Tyskland har en chans.
PA- Ähh vafan vet du, du spelar förfan i Danska ligan. Hade du varit något så hade du spelat i ett bättre lag.
BJ- Jo men jag måste veta mer än dig eftersom du bara får träna division 2 lag i Sverige.

Bojan är för övrigt riktigt fotbollskunnig, säker när han pratar och man märker att han gillar det han gör. Tro det eller ej men här har ni en IFK:are som ger Bojan en 5:a!

38 kommentarer:

  1. Bojan till blåvitt!

    Som speaker!!

    PAX!

    SvaraRadera
  2. Rått-Ola menar du väl...
    Du borde ju ta med SVT:s stjärna Swedberg oxå.

    SvaraRadera
  3. kanter för helvete?!?! du kunde ju börjat med att läsa igenom din text i alla fall en gång innan du slänger upp den här. ta väck skiten, värre stavningskatastrof och lek med olika storlekar på stilen har väl sällan skådats. och en ny font?

    bu.

    SvaraRadera
  4. hahahahahahah BARABEN TA VÄCK SKITEN HAHAHAHAHAH bojan och mongo-ola är bäst? hahahahahahaaha sicken idiot. kanter, nollornas nolla.

    SvaraRadera
  5. ohja, så fick man se det värsta som någonsin publicerats på baraben. efter att ni senaste veckorna hållit så hög kvalité. synd synd.

    SvaraRadera
  6. hur NÅGON med ögon kan få det till att TV4s sändningar varit bättre än SVT:s är för mig ett mirakel. TV4 är fan det snaskigaste skit i sport-tv.

    Håller med ovanstående, ta väck skiten från vårt Baraben!

    SvaraRadera
  7. Jaja, lugn och fin nu. Kanter må inte ha åsikter som de flesta andra av oss har men låt han uttrycka dem i alla fall. Han skadar ju ingen med sitt Bojan-kramande...

    Sen har jag försökt fixa till lite av stavfelen och stilen på posten med som läsarnas önskemål ekade.

    SvaraRadera
  8. Staffan LindeborN ? Vem är det? Bland det sämsta jag nånsin läst på baraben.. Att han har Bojan Djordjic som idol är väl ganska uppenbart. Betygen är förövrigt katastrofala. CHRIS ÄR KUNGOCH ÄR TILLSAMMANS MED GLENN SVERIGES BÄSTA KOMMENTATOR PAR..

    SvaraRadera
  9. hahaha tv4 bra? wenström skitbra? hedman jättebre? bojan skitbra?

    AVGÅ.

    SvaraRadera
  10. har ett växande hat för Hedman...

    SvaraRadera
  11. Hedman är en äcklig jävel. Sliskigare har väl sällan skådats.

    SvaraRadera
  12. Förvisso intressant átt läsa, men inte speciellt överensstämmande med mina egna åsikter...

    SvaraRadera
  13. tycker det är underbart att någon under VM kan sätta sitt klubbhjärta åt sidan och betygsätta kommentatorerna som kommenterar fotbolls-VM!!! "Rit-Ola" är grymt kunnig, vilket knappast kan ifrågasättas av många av er!! Och Bojan - Jovisst är han en gnagare liksom Ola, Men helt allvarligt?! Ska vi sätta in nån rutig gammal gubbe där som ska fjäska på för hela slanten?! Klart man vill ha in lite kaxighet i tv!! Välkommen till framtiden... Alla kan inte vara som Henrik Larsson... Kolla bara på landslaget - De kaxiga och hungriga talangerna tar över medan de gamla "rövslickarna" som Henke, Lucic med flera försvinner.. VÄLKOMMEN TILL DEN NYA FOTBOLLSVÄRLDEN!

    SvaraRadera
  14. kanter som du säkert förstod på mitt inlägg delar jag inte din glädje över Bojan...

    Men bra att du skriver och vågar tycka något annat än mängden på Baraben inkluderande mig själv.

    Kläm ut någon annan artikel med frimodigt, även om du fått det hett om öronen eller ska de va ögonen här?

    PAX!

    SvaraRadera
  15. Förutom de tvåhundratio sär skrivningarna är det väl inget som hindrar att man hyllar en bisittare som Bojan på en blåvittblogg? Jag älskar också Glenn Strömberg men tröttas av allt snack om taktik hit och dit som bara han kan se. Pohjanen är en katastrof, "han är riktigt bra, ska bli kul att se honom".

    SvaraRadera
  16. Chris och strömberg är bäst utan tvekan :).
    Jag tycker inte att Bojan är så dålig, jag tycjer han är lite av en frisk fläkt i studion. Backe är bra i analyserna och Wennström är inte SÅ dålig. Han kanske inte är bäst på att analysera fotboll men jag tycker han gör sitt jobb.

    Bra att du skriver vad DU tycker kanter.

    SvaraRadera
  17. detta var förmodligen det mest pinsamma blogosfären producerat. inte för att det är fel åsikter, vilket det i och för sig är, bara en blind och stum kan tycka att det är som han nöten som skrivit det tycker, men det är så JÄVLA ILLA SPRÅKLIGT. till och med efter rättelserna som gjordes så är det tusen kvar. rena kaoset.

    som nån annan sa, ta väck skiten.

    SvaraRadera
  18. Hedman är dryg och nedlåtande!

    Anna Pohjanen är ju grymt bra! Tycker att hon har vettiga kommentarer hela tiden.

    SVT är mycket bättre än tv4!

    SvaraRadera
  19. Jag är ledsen att behöva påpeka det, men satan sicka särskrivningar. Det går ju fan inte att läsa artikeln ordentligt. "Dröm tränare", för att ta ett av många exempel, vad fan betyder det?

    Mvh
    Frasse

    SvaraRadera
  20. Som vanligt är det alltid kommentarerna som får en att skratta högst…att folk ens orkar bry sig om felstavningar, särskrivningar osv. överallt på internet forum i dessa sms & chat tider tycker jag är helt fantastiskt kul, jag har alltid undrat över om ni är gnälliga gamla gubbar eller töntiga Chalmerist besserwissrar.?! Kan någon gnällig språkpolis svara på detta?

    Bojan, Backe och Jens e grymma, men SVT är bättre (inte bara för att man slipper pissreklamen) Glenn, Staffan ”väck” Lindborg, Sladjan, Anna ”aj-mina-öron” Pohjanen & även Rit-Ola (så länge han inte ritar) gör det värt att titta på SVT, men Chris var nog bättre när han diskuterade faktasport med sig själv på Eurosport.

    Själv vill jag ha kommentatorerna Glenn S & Glenn H, samt att dessa klonar sig själva och även befinner sig i Sportstudion, tillsammans med ”Loket”, Bert Karlsson, Alexander Bard, samt valfri Big Brother. J

    Smaken är som baken, skitig..

    SvaraRadera
  21. Tycker TV4 utklassar SVT. Jidhe är en pajas och Pojhannen är... tja, en fd spelare i damallsvenskan. Hurra!

    På TV4 kan man få en vettig diskussion mellan Backe och Hedman. Det slår fjanterierna på SVT med hästlängder. Nackdel med TV4 är naturligtvis Bojan och reklamen. Positivt med SVT är Rit-Ola.

    SvaraRadera
  22. Sa inte även Bojan till Peter Antoine under samma sändning; - Jag har spelat i Man Utd , var har du spelat?

    SvaraRadera
  23. Måste hugga in och försvara Rit-Ola Andersson som är en mycket kunnig och kompetent fotbollsanalytiker. Det är väl sorgligt att han tar över som sportchef i AIK, eftersom de kommer att bli mycket bättre än flera andra lag. Var finns motsvarande personer i blåvitt? MP???

    SvaraRadera
  24. izxzi:

    Jag hugger in och svarar. Publicerar man en artikel i ett någorlunda seriöst (nåja...) sammanhang så kan man ha krav på att det skall vara hyfsat skrivet i form av stavning och särskrivningar, annars har man all rätt att klaga.

    Inlägg i forum, chat och dyl. (som detta inlägg) kan man ha större översikt med.


    Sämst i vm-sändningarna är förövrigt firma Nyström-Swedberg. Dom tillför absolut ingenting och jag blir bara jävligt irriterad när jag ser dom. Hyra en dyr jävla studio på arnenan undeer sve-eng för att inte ha ett skit att säga. Kom igen, betalar jag för det här?

    Mvh
    Frasse

    SvaraRadera
  25. Anna Pohjanen kunnig? Hon säger ju bara massa självklara saker som vem som helst hade klarat av.

    SvaraRadera
  26. Wernersson säger också en massa självklarheter som vem som helst kunnat säga.

    Och jag tycker också att Bojan är bra. Han är underhållande.

    SvaraRadera
  27. Jag hade tänkt kommentera de språkliga bristerna i Kanters inlägg, men med distans till det gör jag inte det.

    Istället ska jag klaga på de som klagar. Finns det en vilja så klarar man av att ta sig igenom texten. Vill man hitta fel kan man göra det överallt.

    Jag säger som flera andra visa personer sagt tidigare. Det är ingen som tvingar någon att läsa.

    Vad gäller Kanters åsikter tycker jag att det är störtskötn med någon som vågar sticka ut. Flera av er klagar över Anna Pohjanens ovilja att göra just det.

    Skit ner er.

    /Staffan Lindeborg, eller inte

    SvaraRadera
  28. Det är lite väl gnälligt emellanåt på baraben när det gäller stavning i artiklar etc

    Det kommer även gnäll på kommentarerna som är lite väl petiga.

    Själv söker jag innebörden i texten och ser det som bonus om det är välskrivet.

    SvaraRadera
  29. Är det inte Lindeborg!? dessutom nämns inte Sladjan i texten väll? jag orkade inte läsa skräpet så noga, kolla ingbritts analys istället!
    dessutom e Lindeborg kass, Chris e grymm han och strömberg e bäst.


    Perlskog är kass, Hedman likaså, fyran är ingeting att ha!

    SvaraRadera
  30. Hört talas om www.skrivihop.nu? Nu är det i det närmaste oläsbart...

    SvaraRadera
  31. Snälla.. fixa särskrivningarna. Du skriver för bövelen på Sveriges utan konkurrens bästa supporterblogg (och jag är Öisare) så försök anpassa språket därefter!

    SvaraRadera
  32. Klockren analys! Höll precis med om allt!

    SvaraRadera
  33. Jag tyckte analysen var riktigt bra. Okey att det är en del språkliga fel men vafan det kan man ta ibland. Kommentaren om Pohjanen var klockren. Sånna här saker är det jag gillar mest med t.ex. Frankie att han drar upp feta diskutioner.

    SvaraRadera
  34. Nu när Svennis inte leder ett landslag hoppas jag han snart är tillbaka som expertkommentator i SvT. Vad jag minns var han expertkommentator -94 i USA-VM. Tillsammans med Glenn kommer SvT ha ett helt ohotat kommentatorlag som inte blir avbrutna av reklam så fort man vill ha analys. Mer Glenn! Mindre Robert Perlskog! Varje gång han kommenterar i TV4 kopplar jag in radiosporten. Perlskog är så dålig att jag får krampkänning.

    SvaraRadera
  35. Hedman säger bara självklarheter. Och tom självklarheterna snor han från någon som redan sagt det tidigare i studion/referatet. Tillför noll.

    SvaraRadera
  36. Hur var det med särskrivningarna! Skandalartat.

    SvaraRadera
  37. Ola Wenström är ett skämt. Ser ut som en liten pojkspoling som tappar bort sig lite då och då..
    Patrik Ekwall är dock ett större skämt, han är bara löjlig. En "Kalle Anka-reporter" som Ralf Edström uttryckte det.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.