2006/06/18

Blåvitt jagar VM-spelare från Ghana!

SILLY SEASON Baraben.com erfar att IFK Göteborg för närvarande är på frenetisk jakt på en ersättare till proffsaktuelle vänsterytterbacken Oscar Wendt. Bland annat har Håkan Mild på plats i Tyskland spanat in en VM-spelare i Ghanas trupp, som är tänkt att fylla luckan efter Wendt.

Sedan det framkom att Oscar Wendt är på väg bort från Blåvitt har spekulationerna bland oss fans blossat upp rejält. Baraben kan nu berätta vem som kan tänkas ersätta vår backelegant från Skövde, nämligen VM-aktuelle Emmanuel Pappoe från Ghana. Pappoe har tidigare varit sommarproffs i Blåvitt, är 25 år (född 1981) och återfinns till vardags i den Israeliska ligan i en klubb som heter Kfar Saba.

Han har tidigare fått kritik som spelare därför att han anses för kort (1.76) och lite långsam för att spela vänsterback, det sägs även att han är något oslipad i positionsspelet men detta uppvägs dock enligt uppgift av att han är väldigt brytningssäker. Pappoe har en fin meritlista där han bland annat var kapten i Ghanas ungdomslandslag som tog silver i World Youth Cup i Argentina 2002 och han deltog även i OS 2004, samt nu då i Tyskland.

I VM startade han mot Italien, men blev utbytt i halvtid. Kanske finns det anledning för oss blåvita att bänka oss framför Ghana - USA den 22:a juni klockan 16.00.


EMMANUEL PAPPOE


Position: Vänsterback
Klubb: Kfar Sava (Israel)
Född: 1981/03/03
Längd: 176cm
Vikt: 70kg
Landskamper: 28
Mål: 1

41 kommentarer:

  1. Bizarro Hjalmar?? Heheheheeheh

    SvaraRadera
  2. Var det han som viftade med den israeliska flaggan vid målet igår?

    SvaraRadera
  3. steiermark/ Hjalmar? hahaha. Du håller på Gais va? ;)

    SvaraRadera
  4. bra att de hugger på spelare och ligger fram på alla de gubbar vi tappar. ordinarie spelare på ordinarie spelare försvinner- håller med arne, så här kan man inte sköta en toppklubb.

    hoppas pappoe är intresserad.

    SvaraRadera
  5. Pinsamt att visa ständigt hånar de egna spelarna. Även om jag inte gillar en spelare så ska han fan ha hundra stöttning så länge han spelar i Blåvitt. Men vissa har väl svårt att förstå att spelarna också är människor och påverkas.

    SvaraRadera
  6. anonym/ Ja det bästa är om man helt blindt hyllar alla sina egna spelare reservationslöst oavsett om de spelar en minut på flera år eller om de är idrottsinvalider eller inte ens i närheten av att platsa. Det låter som en bra plan.

    Alla fotbollsspelare i Blåvitt är proffs och måste ha självdistans till skämt, kritik och kommentarer från fans och media. Annars klarar man sig inte en dag i den moderna fotbollen.

    SvaraRadera
  7. hjalmar må vara en go gubbe. men jag håller med frankie, hjalmar är ingen spelare som vi kan satsa på som ytter om vi ska slåss om guld och ut i europa, i alla fall inte i jämförelse till wendt om man ser till potential och nuvarande spel. det vore att gå ner sig flera snäpp. sen är det ju synd om hjalmar att han varit borta så länge, men samtidigt så är det ju en krass sanning i fotbollen att man inte är mer "värd" än sin senaste insats...

    SvaraRadera
  8. Så länge man visar INSTÄLLNING och HJÄRTA så skall man ha fansens stöd.
    Att man sedan inte har förmågan / kapaciteten att bli en världsspelare spelar ingen roll. Så länge man representerar IFK GBG och gör så gott man kan skall man stöttas!!!
    Se på Dennis, Hjalle och Långås. Inte i närheten av att vara stjärnor men dom kämpar så gott dom kan.
    Som om vi, som stöttar en förening som inte har vunnit ett skit på 10 år, skulle "ha råd" att klanka ner på killar som försöker ta oss tillbaka till Sverigetoppen och kanske en bit till... Knappast.

    SvaraRadera
  9. Så länge man visar INSTÄLLNING och HJÄRTA så skall man ha fansens stöd för helvete !!! Ingen mobbing mot spelare!

    SvaraRadera
  10. Jag förstår inte vad du svammlar om? Hylla spelare reservationslöst? Vem har sagt det? Förstår du inte skillnaden att inte klaga ner på en spelare (innan matcher) och hylla så är du dummare än vad jag trodde.

    SvaraRadera
  11. "Usually selected as an overlapping left back, Pappoe played in all three of Ghana’s matches at the recent African Cup of Nations and ten of the qualification matches for the 2006 FIFA World Cup Germany™.
    Earlier in his career, he was the captain of the Ghana team which reached the final of the 2001 FIFA World Youth Championship, and was also selected for the Ghana Olympic team in 2004. Ghana’s regular left back is now playing for his second club in Israel."

    SvaraRadera
  12. Usch! Denna spelaren ska vi absolut inte ha!

    SvaraRadera
  13. Det måste ju finnas fler spelare i VM som man kan få ganska billigt. Han Akwa som Öster är intresserat av är ju duktig. Spelar ensam forward och springer mer än Gerba någonsin gjort.

    Vissa av dessa spelare spelar i sina hemländer. I Ecuador måste det väl finnas några intressanta spelare?

    Undrar vad Håkan tror om det?

    SvaraRadera
  14. Inlägget från 09:57:07 AM får jättegärna tas bort. Sånt hör inte hemma här!

    Vi är trots allt Blåvitt!

    SvaraRadera
  15. Förstår du inte skillnaden att inte klaga ner på en spelare (innan matcher) och hylla så är du dummare än vad jag trodde.

    Jävligt modigt att kalla folk dumma från en anonym plats. Idiot. Professionella fotbollsspelare är det inte synd om, de SKA tåla kritik och även ett visst mått av hån. Tycka synd om spelare för att man får ett par hårda ord? Löjligt.

    Pappoe har exempelvis gjort en underbar vår men blev sågad och utpekad som en svag länk av sin tränare- är det då synd om honom? Själfallet inte, spelare är inte bättre än sin senaste match som någon annan sa.

    SvaraRadera
  16. Vågar man verkligen värva en spelare från det landet, jag har hört att det skall vara helt "Gaana" (gammalgötebosska för tokiga)

    SvaraRadera
  17. Det här skulle vara en typisk flopp- eller succé-värvning. Alltid svårt att på förhand säga vad vi får. Intressant är det dock absolut. Själv får jag lite av en "Patrice Kwedi"-känsla.

    SvaraRadera
  18. JAG SÄGER BARA JIMMY GATETE!!!!

    Synd att han inte fick chansen att frälsa blåvitt, den oljade blixten från Rwanda.

    SvaraRadera
  19. "Jävligt modigt att kalla folk dumma från en anonym plats. Idiot."

    Ja, såna inlägg från en av BBs skribenter, bond-saxen, talar lite för sig självt. Att kalla någon dum anonymt innebär att personen kallas idiot - självklart sker idiotförklaringen också anonymt. tjäna liksom!

    Håller med city boyz, varför håna de som försöker. Därifrån till att hylla reservationslöst är steget långt. Skärp er.

    SvaraRadera
  20. vem fan har hånats? fan ylar ni om, killen är ju inte ens klar för blåvitt en som vem fan bryr sig om han hånas sönder av sin tränare? jävla lipsillar.

    SvaraRadera
  21. Om plåstret han har på näsan är ett sådant som ska "utvidga näsborrarna för bättre syreupptagning" har plåstret av bilden att döma viss effekt...

    SvaraRadera
  22. 60-talist/ Kan inte du skriva ut ditt personnummer varje gång du skriver en kommentar?

    SvaraRadera
  23. hahaha alla vet ju att den enda som tycker att hjalmar jonsson är bra är han mackangbg eller vad han heter på svenskafans.

    hjalmar har inte presterat ett skit på väääldigt länge och ska nu göra ett minst lika bra jobb som wendt?

    SvaraRadera
  24. hoppas inte vi får honom.

    SvaraRadera
  25. Senaste och enda spelaren än så länge från Ghana i Blåvitt är väl annars E.T?

    Fick förresten föreningen någonsin några pengar för Tetteh från Grekland, någon som minns?

    SvaraRadera
  26. irans kaebi är en väldig duktig back som figo inte kunde dribbla en enda gång,värv han istället han e 20 år nåt och har gjort över 50 landskamper,


    blev röstad som en av de bäta unga spelarna komme ratt bli en stor spelare

    SvaraRadera
  27. Called into the national team at 17, it was always going to be a tough ask for the teenager to earn a regular place in an Iran side replete with stars. However, Kaabi did a sparkling job with both Iran’s senior and under-23 national teams in 2004, repaying Ivankovic’s faith. Now, with only one month to go before the Asian Zone’s final round of qualifying for 2006 Germany, the 20-year-old’s next goal is “a place at the final
    1.74-metre tall defender, is one of the planet’s fastest footballers.


    “It would be nice to have a chance to play with a top European club,” the player said. “It would give me the chance to improve my skills, mentality and experience as well…but I know I am still young and I need to continue to work hard for that dream to come true.


    en perfect värvning

    SvaraRadera
  28. http://sv.wikipedia.org/wiki/Hosein_Kaebi

    SvaraRadera
  29. http://www.transfermarkt.de/index.html?anz=/spieler/spieler_details.php4?spieler_id=24643

    SvaraRadera
  30. stod en svart S60 (ifk) parkerad på våran hotellparkering i berlin natten fre-lör-sön
    regnr var något som började med W och siffrorna var en eller ett par 2a eller 3a
    ingen aning vem det var dock.

    SvaraRadera
  31. johannes/ Antar att du menar snacket om Petter Hansson? Låter ju inte sådär välidgt logiskt dock.

    SvaraRadera
  32. Annars är väl Ijeh på väg bort från FCK. Han skulle väl på läkarundersökning i Stavanger idag, men förhoppningsvis hann han bara till Göteborg. Igen. Ijeh, igen. Ijeh igen. Han är våran neger!

    Jag har inte gått på alla IFKs matcher men kan nån berätta hur Hjalmar spelar när han är så bra att han förtjänar att vara ett fötstaval i en allsvensk toppklubb? Hallå Jimmy Svensson var också lojal, men han blev inte en bättre fotbollsspelare för det. Hoppas ingen har sett hans bil nära Kamratgården.

    En polare till mig har känt doften av Kwedis parfym på Dancing Dingo de senaste fredagarna. Är det bra eller dåligt?

    SvaraRadera
  33. KOnstigt att ingen kommenterat att han kör med det gamla hederlige strumpor innanför byxorna tricket.
    ALternativt säger han -Ey, checka in min bånge!

    SvaraRadera
  34. Vad hände med snacket om lån av Sebastian Larsson från Arsenal, någon som är uppdaterad? Vore väl en jävla bra lösning i dagsläget.

    SvaraRadera
  35. Säg inte att ni tror på allvar att Hossein Kaebi vill gå till Blåvitt, han kommer ju garanterat gå till tyskland efter vm. Han e helt sjukt bra... springer 100 meter på 10 sekunder...
    Jag skulle vilja se Hjalmar göra det...

    SvaraRadera
  36. nej jag har inte sagt att kaebi vill
    men visst skulled et vara en bra spelare,kommer att äga allsvenskan sen kan vi sälja han för 80 miljoner

    han e värd 1 000 000 euro ingen omöjligt pris

    han e 20 gånger bättre än wendt

    SvaraRadera
  37. Två saker anonym om kaebi:
    På vilka grunder baserar du att han e värd 1 000 000 euro?
    Klart att han skulle äga i allsvenskan, det skulle väl Ballack också varför värvade vi inte honom han var ju gratis..

    SvaraRadera
  38. det står i www.transfermarkt.de

    kaebi vill juknappt ha 1.8 miljoner i veckan och han e knappt jagad av real madrid,manchester,
    det e ju aldrig fel att försöka

    SvaraRadera
  39. omfg bara för att det står på en hemsida att han e värd 1 000 000 euro så e han tydligen det..

    SvaraRadera
  40. Har han fått nån annans näsa eller varför har han tejp? Kan nån gräva i det bitte?

    SvaraRadera
  41. Il Professore

    Det är Abgars näsa, med fyra kilo grillkol på

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.