2006/06/28

Backjakten går vidare...

SILLY SEASON Det tog en dag, sedan var Jamaicanen Robinson från Millwall avskriven. Han håller inte för Allsvenskt spel och Arne Erlandsen säger till Aftonbladet att han inte ser Robinson som någon ersättare för Oscar Wendt.
- Nej, han har en lång väg att vandra, säger Arne Erlandsen.

Jag hukar mig för herr Jante och säger, "vad var det jag sa" igår:

"Ska IFK Göteborg bjuda hit spelare från Engelska division fem när vi letar ersättare för två ordinarie spelare som nyligen sålts till två Champions League-kvalande föreningar som Rangers och Köpenhamn?..."

"...För det är väl ganska uppenbart att om Arne Erlandssen inte ville ha två förstadivisionsspelare som landslagsmeriterade Gatete och Lovric under fiolårssommaren så lär knappast spelare från division fem i England mätta norrmannens hunger på backersättare..."
Det tog en enda dags träning innan Erlandsen kunde avskriva Robinson. Med tanke på att han mestadels har erfarenheter från Engelska amatörserier kan man fråga sig vad han överhuvudtaget gör här...



Som Baraben.com avslöjade i måndags så är IFK Göteborg mycket intresserade av GIF Sundsvalls unge högerbackstalang Mikael Lustig.
- Det är en spelare vi tittar på, han är väldigt intressant, säger Håkan Mild till Aftonbladet.
Frågan som återstår nu är om Arne Erlandsen tycker att Lustig är bra nog för att gå ingå i hans startelva? Eller om Lustig, som gjorde sin första U-21 landskamp nu i våras, ska stå på tillväxt som ett backalternativ till skadedrabbade Adam Johansson och åldermannen "Ölme" Johansson?

Vidare så säger Lundby IF-ledare till Fotbolldirekt att Blåvitt visat intresse för 18 årige backjätten Hadi Hamzeh.
- Skulle han få chansen att visa upp sig så är jag säker på att han skulle kunna ta en plats i IFK:s A-lag. Jag har hört att de är intresserade och de ville komma hit och titta på honom, vi har ju match i kväll, men tyvärr är han skadad och kommer att sitta på bänken, säger Lundbys tränare Magnus Carlsson. Lundby-tränaren är lyrisk när han beskriver Hamzeh.
- Vi har använt honom som forward. Han påminner väldigt mycket om Zlatan Ibrahimovic. Han är lång och stor, men har en väldigt bra teknik. Om han lämnar oss så hoppas jag att han hamnar i en stor klubb för så bra är han, fortsätter Carlsson.

Backalternativ nummer ett kanske inte är helt avskrivet ännu?

Silly Season 2006:
Ut: Kalle Svensson (Glasgow Rangers), Oscar Wendt (FC Köpenhamn), Ali Gerba (Odd Grenland, lån)
In: George Mourad (Bresica, tillbaka från lån)
Rykten in: Sebastian Larsson (Arsenal), Emmanuel Pappoe (Kfar Sava), Mikael Lustig (GIF Sundsvall), Sebastian Johansson (Klubblös), Markus Thorbjörnsson (Falkenberg), Hadi Hamzeh (Lundby IF)
Avskrivet: Mikael Antonsson (Panathinaikos), Trevor Robinson (Millwall), Ryan Garry (Arsenal)

7 kommentarer:

  1. Finns det någon anledning att Ryan står som avskriven? Han fanns väl som rykte häromdagen? Något nytt angående honom?

    SvaraRadera
  2. ehh...läs artikeln!

    SvaraRadera
  3. http://www.folkbladet.nu/index.asp?vf=1&x=40638

    SvaraRadera
  4. Intressant att plocka upp en spelare från närområdet, typ Lundby. Sedan är det klart att hans tränare späder på lite när de nu har finansiella problem i Lundby och behöver få in pengar. Men har han spelat juniorlandskamper så är ju det ett gott tecken.

    SvaraRadera
  5. Just när jag tänkte be baraben att leverera något så har baraben redan gjort det. Tack för att ni finns

    SvaraRadera
  6. http://www.expressen.se/index.jsp?a=621791

    SvaraRadera
  7. INTE Lustig!! Såg honom när Sundsvall gästade torpavallen och Qviding. Han är inget att ha! Tycker också vi ska satsa på Lundby.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.