2006/05/23

Två bilder säger mer än tusen ord

Gåvobrevet mellan Jan "Plånbok" Nilsson och Peter Ijeh


Transaktionen från Selakovic till Janne Plånbok

Originialbild: "Angelz.net"

42 kommentarer:

  1. Underbar amatörklass på det - handskrivet!

    Lite kul dessutom att Plånbok vill ha skriftligt från Ijeh på att han e "tacksam"....

    SvaraRadera
  2. Hmm, jag förstår inte riktigt vad ni vill komma fram till med dessa bilder. Men första bilden förstår jag, det är ju bra. Måste väl vara en bevis att gåven från JP till Ijeh är en gåva inte lön som skatteverket sagt. Men andra? förstår inte riktigt bilden, vi alla vet ju att Selakovic överfört pengarna till JP.

    Förklara för mig gärna :)

    /zapio

    SvaraRadera
  3. Aja, nu fattar jag poängen.

    skit i min förra inlägg :P

    SvaraRadera
  4. Rör en starkt det här!
    Trodde att man var läkt.
    fy bubblan.

    PAX

    SvaraRadera
  5. jag skulle nog behöva några ord för att fatta vad den andra bilden säger...

    SvaraRadera
  6. anonym/ Den visar Stefan Selakovic kontoutdrag från SE-Banken där han har satt in cirka 1,2 miljoner på ett konto i Luxemburg som tillhör Janne "Plånbok" Nilsson.

    SvaraRadera
  7. andra gången jag ser dessa bilder nu, schysst att ni har cencurerat personnummer och så här på baraben iaf!

    SvaraRadera
  8. jahaja, bra att man får se lite mer detaljer kring detta. sjukt märkligt hur andra verkar vilja tysta ner det som hänt.

    Jag glömmer inte i första taget.

    När börjar rättegången?

    SvaraRadera
  9. Det är lugnt att ni använder mina bilder, men hänvisa gärna till Angelz.net, tack. För övrigt innehåller förundersökningen en hel del intressant läsning, om än inte speciellt uppiggande.

    SvaraRadera
  10. Fan hur kan Plånbok kräva pengarna tillbakaa?????????????????
    ÖISarna lägger ju upp tio mille var utan motprestation, det kallar jag kärlek!

    SvaraRadera
  11. Jasså...snappat upp det på angelz.net´s forum :D

    SvaraRadera
  12. Bild 1 intressant men vi vet väl redan det som "framkommer" i bild 2. Eller är det något jag missat?

    SvaraRadera
  13. Margaret on the guillotine/ Bilderna är faktiskt inmailade av en anonym person, därför finns ingen "källa" med. But if you say there yours so...

    SvaraRadera
  14. [Tro det eller ej, men helt meningslöst gödslande med svordomar och pinsamheter raderas.]

    Speciellt när det inte har någon som helst substans. Ny regel, IQ över 60 krävs för att lägga en kommentar.

    SvaraRadera
  15. Att publicera bilderna är bara så jävla hjärndött.

    är du/ni så jävla kåt på uppmärksamhet?

    Vad vill ni?

    SvaraRadera
  16. Osmart!!! I kubik!!!
    Ena dagen skrivs det om att ni är så glada för den "nya positiva mediataktiken" vilket för fram en positiv bild av IFK Göteborg.
    Andra dagen sänker ni er återigen till en usel nivå och publicerar detta.
    Hur i HELVETE tror man att det på ngt som helst sätt kan gynna IFK Göteborg..?
    Det är ju en sak om bilderna cirkulerar på ett stängt forum, men att lägga ut dom här är jäkligt lågt eller tom kvällsstidningslågt.
    Så jäkla osmart!!!
    Låt det hela ha sin gång i domstol först!!!

    SvaraRadera
  17. ohj/ Bilderna är offentligt material ditt nöt, vilket innebär att alla som vill kan få tag i dem. Men eftersom utredningen är jävligt dyr att få uppkopierad är det ju bara SKITBRA att man publicerar valda delar ur det här och på andra ställen så att fler än ett fåtal (läs GP) kan se vad den innehåller.

    Blir så jävla förbannad på den idiotiska myglarmentalitet som råder bland alla sossar i den här klubbens led. "Göm undan allt fiffel" verkar eka i skallarna på en del folk, pinsamt är vad det är. Jag är medlem och jag vill se allt som de har haft för sig och tycker mig ha rätten att göra det med. Jävla muppnivå du lägger diskussionen på.

    SvaraRadera
  18. Förstår inte er som riktar kritik mot att bilderna publiceras här. Problem i föreningen försvinner väl inte bara för att de sopas under mattan? Skönt med ett forum som även vågar problematisera och som vågar utöva ett kritiskt tänkande. Vill ni bara läsa om hur gröna planer,fågelkvitter och solsken omgärdar vår förening finns ju Propagandaministeriet ifkgoteborg.se att tillgå...

    SvaraRadera
  19. ohj/ Ena dagen skrivs det om att ni är så glada för den "nya positiva mediataktiken" vilket för fram en positiv bild av IFK Göteborg.
    Andra dagen sänker ni er återigen till en usel nivå och publicerar detta.


    Baraben.com var väl senast jag kollade inget projekt som IFK Göteborg betalar för eller har startat? Så varför skulle Baraben.com likt ett företags officiella hemsida bara lyfta fram de positiva sidorna av saker och ting och försöka att dölja de andra?

    Som "Hisingen" säger här innan mig så finns det en underlig sopa under mattan-känsla bland vissa delar av supportrarna. Men jag tror inte det har med vår förening att göra och definitivt inte att vi är en "sosseklubb" (jag är själv aktiv socialdemokrat och vill mer än gärna se hela förundersökningen i detalj om jag kan) utan mer den underliga "sektmentalitet" som skapas i relationen mellan fotbollsklubb och dess fans.

    /KP

    SvaraRadera
  20. Jag visste inte att det fanns något brev mellan Plånbok och Ijeh, har detta brev diskuterats i medierna tidigare?

    SvaraRadera
  21. Jag förstår inte hur ÖIS helt plötsligt kan FÅ 30 miljoner, medan vi måste "låna" 1,3 mille?????????
    Det är fan ett jävla mysterium.

    SvaraRadera
  22. Ohj/ "Hur i HELVETE tror man att det på ngt som helst sätt kan gynna IFK Göteborg..?"

    Jag undrar då direkt: Anser du att man på en supportersida bara ska publicera saker som till 100 procent gynnar den föreningen man håller på?

    Sedan undrar jag vidare om du tycker man ska "gynna" föreningen även om de sysslar med saker och beter sig på ett sätt som man inte själv som medlem och supporter tycker är bra för föreningen?

    Jag anser personligen att det är av yttersta vikt att en förenings supportrar alltid står för den kritiska granskningen och balansen mot sin förenings verksamhet. Speciellt när det har förekommit egentligheter- som IFK själva har tagit avstånd ifrån.

    Och på vilket sätt skadar det Blåvitt att publicera dessa bilder (som precis som ovan konstateras är offentlig material som vem som helst för en avgift kan beställa uppkopierat)? Det är möjligtvis Janne Plånbok som kan sig under vår lupp med dessa bilder!

    Margaret on the guillotine/ Du fick din hänvisningslänk då jag misstänker att du har rätt.

    SvaraRadera
  23. [Man får bara anklaga folk för smutskastning alternativt förtal om det de facto är någon som yttrat något sådant. Så är inte fallet här.]

    SvaraRadera
  24. Som vanligt är kriget i kommentarsfältet helt underbart roligt att läsa.

    SvaraRadera
  25. Frankie: Tack, lugnt. Blev lite förvånad att se mina bilder här bara, var ju inte för det syftet jag tog dem. Men vad ni publicerar är ert beslut.

    Kan ha viss förståelse för OHJ om han syftar på att man drar upp skatteaffären igen, utan att egentligen tillföra nåt nytt (infon på bilderna har ju varit allmänt känt länge). Av samma anledning tror jag dock inte att det skadar ngn, förutom att fokus hamnar på den skiten igen.

    Fö kan vem som helst få läsa förundersökningen utan avgift på plats i Tingshuset, men man får inte ta den med sig. Ligger dock på 1500 sidor så det tar ett tag att gå igenom.

    SvaraRadera
  26. Det är ju bara bra att publicera fakta. Kritisk granskning måste förekomma. Alla bör ju veta vid det här laget vad som faktiskt skett och att Janne P varit ute och cyklat när han trodde att man kan ge gåvor hit och dit. Detta bara bevisar hans dumhet och att det är handskrivet stryker bara under vilka amatörer de är.

    Selakovic måste ju vara den mest aningslösa på år och dar. Även om han säkert blivit "lurad" borde han insett vad han gjort och att det inte är ok.

    Det är skitbra att ni tar upp de dåliga sidorna med. Pluralism är bra. Att man har ett kritiskt förhållningssätt är inte samma sak som att man är emot. Man vill bara få korrekta svar. Alla andra kan åka hem till Nordkorea.

    SvaraRadera
  27. Har funderat lite på om vad som händer OM det visar sig att Selakovic varit medveten om vad han gjort (om att det eventuellt var brottsligt). I sådanafall har han varit delaktig till att skada föreningen. Antar att det då inte blir något mer "vi älskar Stefan"...

    SvaraRadera
  28. Vad skulle Selakovic tjäna på det? Även om han inte vart någon stjärna borde han ju åndå fått ihop en liten slant under sina år i Holland. Fast skulle de komma fram att han också fått "gåvor" av Janne P blir det ju en helt annan sak.

    SvaraRadera
  29. Normalt sett i ett rättssamhälle brukar faktiskt medborgarna ha skyldighet att veta vilka lagar som gäller. Man kan liksom inte säga "ojsan, jag fattade inte att det inte var en kriminell handling att skjuta honom. Så brukar vi alltid göra i Ryssland." eller motsvarande.

    Det kanske kan vara förmildrande omständigheter att man kan vara omedveten och aningslös, men jag tycker det verkar lite väl puckat att sätta in 1,2 mille på ett privat konto och tycka att "jaja, det blir nog bra" utan att ställa sig frågan "Vartfan skickade jag de stålarna?" Jag kanske är överkritisk, men jag tycker det låter för dumt för att vara sant.

    SvaraRadera
  30. Jag VET också att det är OFFENTLIGT material.
    Men att lägga ut detta på bloggen tillför inte ett skit i debatten / affären. Det enda som det gör är att det återigen fokuseras på det negativa, och inte på det som vi nu borde koncentera oss på i dagsläget.
    Åtal är väckt mot MP, JPN & Sella. Helt jävla rätt givetvis, även om Sella med all sannolikhet är lurad in i härvan.
    Låt oss se vad tingsrätten kommer fram till, allt är / blir offentligt där. Finns ingen anledning till att leka kvällstidning här... Eller gör det?
    Det är så jävla uppenbart att detta enbart görs i syfte att väcka uppmärksamhet, det tillför INTE ETT SKIT som ingen inte redan känner till.

    Uppmärksamhetskåt var ordet.

    SvaraRadera
  31. "proff"

    Tror att ditt sätt att tänka är helt annorlunda än fotbollspelares.
    P.Ijeh är från en helt annan värld både geografiskt, kulturellt plus vi tar hand om dig o ditt. Koncentrera dig på fotbollen du.

    Våra infödda spelare lever även dom i en kokong för att fokusera på uppgiften fotboll. Tänk efter själv-Sveriges största förening och en kassör sedan många år tillbaka och betrodd. Lätt att vara godtrogen i det läget och dessutom vem vill igågasätta arbetsgivaren som välbetald spelare?

    Inte kan vi klandra P.Ijeh eller Sella?

    PAX!

    SvaraRadera
  32. Tillägg:
    --- Frankie
    Som medlem har du, som du vet, all rätt samla medlemmar och byta ut / rösta bort styrelsen, tillsätta en ny styrelse och därigenom påverka vilka människor som skall anställas av IFK GÖTEBORG.
    Det kommer du dock aldrig att lyckas med, och det vet du.
    Därför är det mycket lättare att sitta bakom en blogg / fond och leka kritiskt granskande hjälte.

    Uppmärksamhetskåt var ordet.
    Kvällstidningskarriär på g..?

    SvaraRadera
  33. ohj/ Först och främst tillför det att man får se med egna ögon vad det är som tidningarna talar om.

    Sedan har vad jag vet inte gåvobrevet publicerats tidigare så jag tycker helt klart det har nyhetsvärde och faktiskt är ganska tragikomiskt med, på det sätt som det är utformat.

    Om vi ville väcka uppmärksamhet så skriver vi såklart om Silly Season och inte Skattemålet då vi vid varje sillynyhet ökar vårt läsarantal med mellan 30-45%.

    Sen är ditt argument om att fokusera på det negativa och "tillför inte ett skit" högst subjektivt då man bara genom att kolla på de som lagt kommentarer här tycker att det var både intressant att se dem och värt att debattera kring dem. Så vad är problemet?

    Kan du inte acceptera att andra inte tycker som du helt enkelt och faktiskt vill diskutera det brottsmål som är i rörelse mot en av våra spelare och två före detta klubbledare. Det är inte direkt så att det inte har med Blåvitt att göra och speciellt nu när vi har uppehåll i Allsvenskan i 1,5 månader så förstår jag att folk vill nysta i sådant som passerar en revy medan fotbollen är i vardagsrullning.

    SvaraRadera
  34. ohj/ "Det kommer du dock aldrig att lyckas med, och det vet du. "

    Vad har detta med något att göra?
    Mats Persson & Jan Nilsson jobbar inte längre för IFK Göteborg, så varför skulle jag vilja rösta in någon ny styrelse för?

    Jag personligen lägger inte den sittande styrelsen till last för vad som har hänt, om du gör det så- fine, då kan väl du samla vänner inför nästa årsmöte men jag själv har inte sagt något offentligt eller privat som ens antytt att jag tycker det finns något behov av det.

    "Därför är det mycket lättare att sitta bakom en blogg / fond och leka kritiskt granskande hjälte.

    Uppmärksamhetskåt var ordet.
    Kvällstidningskarriär på g..?"


    Det är ju jävligt lätt att kasta ur sig fullständigt snurriga och obalanserade klyschor. Vad menar du då? Hur är vårt publicerande av dessa två bilder "kvällstidningsaktigt"? Hur är det ens provocerande för en Blåvit supporter? Man skulle ju kunna tro att du heter Jan Nilsson på det sätter du kastar ur dig klyschor utan någon som helst backup eller relevans i den här tråden.

    SvaraRadera
  35. ohj/ Du ignorerade mitt meddelande så jag upprepar det från tidigare idag:

    Du sa: Ena dagen skrivs det om att ni är så glada för den "nya positiva mediataktiken" vilket för fram en positiv bild av IFK Göteborg.
    Andra dagen sänker ni er återigen till en usel nivå och publicerar detta.


    Så jag undrar:

    Baraben.com var väl senast jag kollade inget projekt som IFK Göteborg betalar för eller har startat? Så varför skulle Baraben.com likt ett företags officiella hemsida bara lyfta fram de positiva sidorna av saker och ting och försöka att dölja de andra?

    Som "Hisingen" säger här innan mig så finns det en underlig sopa under mattan-känsla bland vissa delar av supportrarna. Detta tror jag beror på den underliga "sektmentalitet" som skapas i relationen mellan fotbollsklubb och dess fans. Dvs att en del fans försöker försvara representanter och fd representanter för föreningen in i absurdum.

    /KP

    SvaraRadera
  36. Jag skulle inte tackat nej till att Baraben (eller helst Alltid Blåvitt) publicerade hela förundersökningen som PDF så att vem som helst kunde få tillgång till den och bilda sig en egen uppfattning.

    Tycker Frankie & Ohj missar det i sin debatt här, att mer information kommer ut gör att alla vi Blåvita lättare kan bilda sin egen uppfattning om målet och inte blint lita på GP/GT.

    SvaraRadera
  37. Varför har plånbok lagt till den där sista raden? Han skriver själv att Ijeh är tacksam precis som att Ijeh har skrivit det?!?! Hahahah fy fan va fult.

    SvaraRadera
  38. il professore/ "Alla bör ju veta vid det här laget vad som faktiskt skett och att Janne P varit ute och cyklat när han trodde att man kan ge gåvor hit och dit."


    Det är klart att man kan ge gåvor hit och dit, det är när man börjar kräva tillbaka dom som det blir problem. Som resultatet blev fick Janne P tillbaka "gåvan" från ifk, alltså betalade ifk ijehs "gåva" = lön. Om Janne P själv gett pengarna till Ijeh hade skattemyndigheten säkert processat för att det också skulle räknas som lön, men jag tror inte de hade vunnit ett sådant mål.

    Kaiser

    SvaraRadera
  39. Kaiser: Det kan du ge dig dän på att de hade. Janne P trodde att gåvor fungerade likadant oberoende vem man gav de till. Han fattade inte att kontexten spelar roll. Annars hade ju klubbar alltid kunnat ge gåvor till sina spelare i stället för lön. Klart det är lön. Korvspad. Problemet var där redan innan han krävde tillbaks pengarna, men det fattade inte han och inte Mats Persson eftersom de är korkade. De blåste Ijeh och Sella på kuppen. Och föreningen. Så enkelt är det.

    SvaraRadera
  40. il professore: självklart kan inte klubbar ge gåvor utan att det räknas som lön, det var ju det jag skrev. Janne P var dock inte klubben utan kassör. Om han ger privata pengar i gåva har ju inte arbetsgivaren (ifk)gett någon gåva. Att man som supporter har intresse av att förbehållslöst stödja sin förening visar om inte annat supporterfonden och de som räddade öis. Jag tror inte att skattemyndigheten hade vunnit detta mål, men ett intressant rättsfall hade det blivit.

    Kaiser

    SvaraRadera
  41. En gåva kan inte villkoras med en motprestation. Då är det inte en gåva längre. Så enkelt är det. Det är lön. I synnerhet puckat är det att vara kassör i samma förening och skänka O-noterade aktier till en kille som man värvar.

    Ställ dig frågan: Kommer jag att skänka pengar till en kille oavsett om han skriver på för oss eller inte?

    SvaraRadera
  42. Bra att bilderna publicerades av den enkla anledningen att debatten som följde handlar om hurvida man har ett ansvar att sprida en positiv bild av IFK Göteborg eller ej. Personligen tycker jag att vi supportrar har ett förbannat stort ansvar att agera på ett sätt som gynnar IFK Göteborg. Säger inte att det alltid är nödvändigt att sprida en positiv bild, ibland kan en negativ bild vara nödvändig för att t ex få behövlig kritik att nå fram. Däremot är det synd och skam att se att så många supportrar inte verkar ha förståt vikten av att vi är de som kan påverka IFK Göteborgs framtid och därmed måste agera därefter.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.