2006/05/19

Segermatchen mot Malmö i en sen repris...

IFK Göteborg - Malmö FF 1-0 (0-0)
Thomas Olsson (56)

Efter 3 raka derbysegrar var det elva taggade blåvita lirare som sprang ut på Gamla Ullevis, fortfarande lite gulfläckiga gräsmatta. Förhandssnacket handlade mest om hur Kamraterna skulle få stopp på MFF:s kreatör Jari Litmanen, som på Stadion några dagar tidigare sänkt Djurgården genom underbara passningar och en frispark i krysset. Blåvitt hade i omgången innan mött ÖIS, där man visserligen vann med 2-1, men spelet övertygade inte. Dessutom drog Pontus Wernbloom på sig sin tredje varning för säsongen vilket gjorde att Magnus Kihlberg och Thomas Olsson bildade innermittfältspar.

Det märktes tidigt i matchen att Olsson käkat taggtråd till frukost inför mötet med gamla polarna, hans spel är tufft och resolut och ibland på gränsen till frispark. Blåvitt spelade bra fotboll och kom till ett antal farliga lägen. Halvlekens farligaste chans har just Thomas Olsson som drar till på volley från 20 meter, en boll som Matthias Asper med nöd och näppe
kan slå ut till hörna.
Asper som tidigt i matchen fallit väl lätt i en duell med Jonas Wallerstedt som renderade i ett gult kort för vår krigande forward. Efter den förseelsen fick Asper leva med en visselorkester varje gång han rörde bollen under resten av matchen.
Blåvitt gick till pausvila med ett oavgjort resultat, 0-0.

Andra halvlek rivstartar med att Stefan Selakovic rinner igenom till ett friläge, "Sella" blir dock nedtacklad bakifrån och straffsparken är inte långt borta men domare Stefan Johannesson friar. I matchens 56:e minut bryts dock dödläget, Oscar Wendt vinner boll långt upp på vänsterkanten, spelar snett bakåt till Wallerstedt som i sin tur serverar Thomas Olsson som får kanonträff, bollen går via stolpen in i målet. Vad Malmö-supportrarna tänkte i det läget låter vi vara osagt.

Blåvitt har sen hyfsad kontroll på matchen med undantag för ett skott signerat vänsterbacken Glenn Holgersson som träffar Bengans högra stolpe och går ut till hörna. Thomas Olsson får kramp och tvingas utgå i slutet, inte undra på det. Förutom Olsson svarade Oscar Wendt och Alexanderson för enorma insatser. Men mest imponeras jag av Magnus Kilhberg, som gör ett otroligt jobb i det tysta, och det syns också att" Kihlen" har fin teknik och bra
spelförståelse. IFK Göteborg tar sin fjärde raka vinst och kan gå till VM-uppehåll med 15