2006/05/17

DIN röst om Baraben i fotbollssverige!

BARABEN.COM När drygt ett år har passerat för Bara ben på Glenn Hysén, Baraben, Bara ben, B-araben eller Baraben.com (kärt barn har...) så kan man börja se vissa tendenser för vilket intryck Baraben haft på blåvita nätläsare i synnerhet men fotbollssfären i Sverige i allmänhet. Därför publicerar vi här ett urval av de kommentarer som fällts på olika platser runtom internet om oss själva. Både positiva som negativa. Både hyllande som rasande.

"Vill börja med att klargöra att IFK Ankan helt och hållet säller oss bakom Baraben.com, och sättet de rapporterar livet och spelet kring IFK Göteborg."

IFK Ankan kommenterar Aftonbladets "avslöjande om hot" från Baraben gentemot Mikael Antonsson.

"Det märks här att du försöker efterlikna baraben.
Humorn om man nu ska kalla den det är så låg att ebb och flod är ett. Dessutom är raka personangrepp helt utan substans, mer regel är undantag. Hur den kan inräknas bland de stora sportbloggarna är helt utom rim och reson.
Behöver jag säga att jag inte besöker den längre."

Kommentatören "Johan" klagar på att Gais-bloggaren Drillo.se liknar Baraben för mycket.

"Baraben.com: Är du medveten om din likhet med Leif "Loket" Olsson och är du bättre förberedd än Fredrik Reinfeldt på att det kommer bli en hel del humor och karikatyrer kring din person nu när du är i centrum av det finaste i fotbollen?
Stig Lundström: Jag har hört kommentaren förut och ställer man upp som offentlig person och får ta det som är runt om."

Okänd supporter under pseudonymen "Baraben.com" frågar IFK:s nye ordförande om likheten till Loket under en chatt hos GP.se...

"Baraben enligt mig en av sveriges bättre supporter sidor alltid med glimten i ögat..."

Östersupporter vid namn "4guld" på Svenskafans kommenterar Baraben efter IFK-Öster...

"Hahaha, det där är ju otroligt lustigt. Kan inte ni i baraben officiellt bjuda in lille mats till debatt? Det hade varit underhållning."

Pseudonymen "Adabisi" efterlyser debatt när Baraben har varit väldigt kritiska till Mats Persson i samband med skatteaffären...

"IFK Göteborgs fans tolkade dock nollningen som en medveten handling och provokation mot dem. Supporterbloggen baraben.com uppmanade då sina läsare att rösta på Gefle IF som seriesegrare. Gefle IF, som slutade precis ovanför kvalplasts förra året, fick över 50 procent av rösterna."

Dagens Media berättar hur Baraben var med och påverkade GP:s nätomröstningar till den grad att deras existens började ifrågasättas på GP-huset...


"I ett tidigare inlägg skrivs det: "Apropå www.baraben.coms pajaslista måste det väl sägas att solklara pajasettan är samtliga Blåvitt-fans som efter matchen mot Djurgården högljutt tjatade om offsidemål men efter MFF-matchen var desto tystare…
/Claes

I knivskarp konkurrens med Claes själv då, som inte ser att offsiden mot MFF faktiskt tas upp på listan!
/Arne"

Robert Lauls inmailande läsare debatterar Barabens "pajaslista" från förra hösten...

"Så läser jag sedan en rikigt riktigt bra "krönika" på Baraben.com om Ölme. Finns riktigt riktigt bra guldkorn i den. Ta detta tex:
"Jag kan inte identifiera mig med derbyfester, tifon, 4-3-3 och målkalas. Jag vill ha duggregn, 5000 på läktarna, och 1-0 mot ÖSK."

Precis så känner jag också. Fotboll är som bäst i sketet väder med uselt spel där Blåvitt knör in en hörna i 87 minuten. Då njuter jag!"

Bloggaren "Fotboll på riktigt" njuter av en av Discos krönikor på Baraben...

"IFK Göteborg
Mattias Göransson, chefredaktör i Offside och medlem i Blåvitt:
"In med professionalism och kampvilja. Min privata uppfattning är att när det gäller alla, från valberedningens ordförande (Gunnar Larsson) till de anställda på kansliet, vore det enklast om man hittade ett sätt att göra rent hus. Kanske till och med Bengt Halse är rätt ordförande - om han kan redovisa en plan för hur IFK ska ledas." (Ur en krönika på Baraben.com)"

Expressens Olof Lundh levererar julgodis plockat från Baraben...

"Enligt supporterbloggen www.baraben.com har Helsingborg samt ytterligare en okänd allsvensk klubb visat intresse för George Mourad. En rimlig prislapp uppges vara 2–3 miljoner kronor men om flera klubbar är inblandade kan den stiga något."

Aftonbladet berättar om hur Baraben följde jakten mellan flera Allsvenska klubbar på George Mourads signatur innan han fick erbjudandet från Italien...

"Bajare!

För att ni inte ska bli förtvivlade över vissa resultat av omröstningen på min blogg över Sveriges bäste fotbollsspelare genom tiderna (varför? Därför jag länkas från baraben.com och därmed blir det måååånga blåvita som röstar) är ni välkomna in och rösta och slösurfa lite."

Bloggaren Peter Käck oroas över att hans omröstningar blir obalanserade när Baraben länkar till dem hos en Bajensida...

"De halvskumma och ibland löjligt enögda sajter på nätet som skriver om sin egen klubbs ofelbarhet brukar jag oftast strunta i. Men nu, i det eventuella fifflandets tid, om man vill läsa en text som låter idrott bli allvar och låter kärleken till spelet vara just en kärlek, utan förminskanden, så rekommenderar jag bloggen Bara ben på Glenn Hysén, närmare bestämt den här texten."

Sydsvenskans Anderas Ekström väljer att lyfta fram Baraben på sin Kulturblogg...

"Den bloggen är verkligen endast rolig när den har s.k länknings inlägg. I övrigt ser jag inte storheten i den. Ett långt inlägg som hoppar på och förudmjukar ÖIS och andra lags intresse och användning utav riskkapitalbolag känns så jävla idiotiskt när det kommer ifrån deras äckliga jävla mun."

Malmöbloggaren "Fotbollsbloggen" rasar över hur Baraben sågat Öis upplägg med riskkapital...

"Om den förre IFK Göteborgsförsvararen Mikael Antonsson, 24, väljer Elfsborg kommer han drabbas av kraftfulla supporterreaktioner.
Hotet framfördes i går."

Aftonbladets Michael Wagner sammanfattar med egna ord följande stycke som publicerats på Baraben: "En sak är säker. Går Anton till IF Elfsborg lär supporterreaktionerna vid Jesper Blomqvist övergång till Djurgården och Andreas Anderssons till AIK se tama ut i jämförelse med vad som komma kan... Minns hur Dennis Jonsson "välkomnade" dessa två antagonister till spelare tillbaka till Göteborg. Med brutala och stenhårda Blåvita tacklingar. Jesper Blomqvist hamnade efter en minut ute på löparbanorna efter att Dennis markerat vart skåpet skulle stå. Nu blir frågan, hur kommer Dennis reagera om bästa polaren hamnar i Bonde-Ellos? Hursomhelst vill jag se Dennis på plan om vi ska möta Ellos med Anton i laget..."
(Från Baraben.com 12/4 2006)

"Robert Lauls fotbollsblogg på Aftonbladet håller hög klass, men glädjande nog kommer det även en del lagrelaterade bloggar också. Ett par exempel på det är Bara ben på Glenn Hysén och Grönvita sidan upp. "

Nyhetsbrevet Klick! om fotbollsbloggarnas framväxt...

"Ääääänglarna, ääääänglarna, ääääänglarna... Som göteborgare i förskingringen gläds jag naturligtvis åt den nya IFK Göteborg-bloggen Bara ben på Glenn Hysén. Detta är precis vad bloggosfären saknat! Rock on ;-)"

Stefanie i Stockholm myser åt att ha hittat Baraben...

"Kevin Amuneke
Landskronas stortalang lär med största sannolikhet lämna klubben, enligt göteborgsbloggen Bara Ben på Glenn Hysén så ligger just IFK Göteborg och Malmö FF främst i jakten på talangen."

Himmelriket berättar om spelet bakom kulisserna under Silly Season 2005/2006...

"Vet Svennis vad Phuket är?
Blåvitt-bloggen "Bara ben på Glenn Hysén" har en kandidatfavorit till posten som utrikesminister efter Laila Freivalds: Sven Göran Eriksson.
"Pragmatiker som alltid säljer sig till högstbjudande. En man med internationell respekt och erfarenhet av att lösa konflikter mellan hetlevrade Europeer som få andra svenskar.
Han har dessutom av oförklarliga anledningar en magnetisk dragningskraft som drar kvinnor till sig. Så räkna med lite sköna sexskandaler som kan piffa upp på det annars så gråa Rosenbad."

Malin Roos på Expressen citerar Barabens kandidater till regeringsposter från Blåvita led...

"Visserligen är baraben bra, men de är bara ben när Ingbritt är ben, jävligt mycket kropp och hjärta plus a heck of a lot of soul! 5-1."

Ingbritt.com ställer Baraben och sig själva i en duell under kategorin "Kulturelit" när de skojar med Häckens nya utbrytarfilosofi...

"…. Det är bara på Baraben.com som fotbollen är het i Göteborg. Det är ingen imponerande försäljning av årskort bland klubbarna. GAIS 678 st. Ifk Göteborg 3078 st. Häcken ingen uppgift, men uppskattningsvis 500st. Örgryte 503 st. Det ger en total siffra på 4759, medans det i Stockholm har sålts över 21000 biljetter för AIK, DIF och Bajen. Nu vet man vilken som är fotbollens huvudstad."

AIK:arna på Gnaget & Jag försöker göra sig lustiga över det svala intresset i Göteborg...


Och där skrapade vi bara lite på ytan.
IFK Göteborg berör hela fotbollssverige från söder till norr, ung som gammal och hardcore som medgångssvin- alla har en åsikt om det som sägs om Blåvitt. Vill du ta chansen att vara med på Barabens skrivande guldfest under 2006?

Dra iväg ett mail till oss med din intresseanmälan för att bli Baraben-skribent!

5 kommentarer:

  1. Internet för IFK:are var bra mkt tråkigare innan Baraben i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Många trevliga stunder har det blivit sen starten.

    SvaraRadera
  3. Fräckt att bli citerad!

    Bäst var Discos inlägg om Ölme. Det var helt igenom lysande, vilket jag mycket glatt men avundsjukt konstaterade inne hos mig.

    Avundsjukt? Därför att jag inte lyckats få ur mig något som ens var hälften så bra...

    Skriver gärna mera. Återkommer...

    SvaraRadera
  4. Baraben berör!

    För att använda ett populärt Solna uttryck...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.