2006/05/23

Baraben njuter i takt med att IFK Göteborg agerar

SILLY SEASON Baraben smeker kristallkulan och läser den "tokiga säsongens" tarotkort. Håkan Mild styr samtidigt upp saker och ting för Kamraternas räkning. Vi noterar att IFK Göteborgs medieapproach på kort tid gått från ett rutinmässigt "vi har nog inte råd" till Håkan Milds hoppfulla och positiva kommentarer om spelarförvärv och situationen kring laget. En första titt på Håkan Milds dryga halvår som sportchef ger en bild av en välmående förening med visioner och hopp om framtiden.

Den 4 Maj berättade Baraben om hur Sebastian Larsson inom kort (Arsenal FC) kunde komma att bli aktuell för IFK Göteborg på lånebasis och vi gläjds nu av att få besked från sportchef Mild om att han tar aktiva initiativ för att träffa Larssons agent i veckan och även visar på ett tydligt intresse för spelaren i sig genom kommentaren:

- Såklart att vi är intresserade av en duktig spelare som Sebastian, och är han intresserad att komma till allsvenskan ska vi vara med. (Från GP)

Notera ordvalet. Ska vara med. Här är det uppenbart att IFK Göteborg, medvetet eller omedvetet lagt om sin mediala taktik från den tidigare standardiserade "inga kommentarer, troligen har vi inte råd med något sådant" till att aktivt visa fans, sponsorer, medier och främst svenska fotbollsspelare att IFK Göteborg är en förening att räkna med. Genom att tydligt ge signaler om att föreningen alltid ska vara med och slåss om de stora svenska talangerna så ger man en grundtrygghet till unga spelare att välja Blåvitt då det vittnar om att föreningen har stora ambitioner och en vilja att konkurrera på en nivå som är en bra bit över den som föreningen idag står på.

Håkan Mild hymlar inte heller med att han planerar att träffa spelarens agent och visar på både pondus och beslutsamhet med sitt uttalande. Om vi slutglitigen får hit Larsson eller inte är faktiskt inte det centrala i frågan, det är den modiga attitydföränding som vi kan sikta på sportchefspositionen som är det förtroendegivande i det här uttalandet. Och detta kommer med lagom paus efter att Roger Gustavsson berättat om de långt gångna planerna med att starta en Blåvit fotbollsskola för elever i fjärde till sjunde klass. Det osar framtidshopp från Kamratgården just nu.

En del personer har kritiserat Stig Lundström för att inte ha varit tillräckligt medial och basunerat ut föreningens visioner på ett tydligare sätt. Men sett till det som hans anställda inom föreningen presterar just nu så kan man inte annat än berömma Stig för att han istället låter de som är närmare fotbollen staka ut föreningens visioner. För mer kompetent fotbollskunnande än Håkan Mild och Roger Gustavsson finns inte i det här landet. Kanske inte ens i världen.

@@@@@@@@@@@@@@@@@

Baraben kan även "avslöja" att Mikael Antonsson har anbud från minst ett halvdussin föreningar att ta ställning till. Han jagas förutom IFK Göteborg och Elfsborg av flera franska föreningar och enligt en källa även minst en Holländsk och ett par okända klubbar.
I vilket fall saknar han inte anbud och anledningen till att det dröjer innan han tar sitt avgörande beslut är med all sannolikhet tvådelad. Dels har han efter en lite tuffare tid i Österrike en viss ambivalens mot att stanna ute i Europa samtidigt som han fotbollsmässigt inser att han har potential att spela för en riktig toppklubb på kontinenten, om han får vara skadefri en längre period. Anton ska enligt uppgift till Baraben i första hand vara ute efter att stanna nere i Europa. Han rankar enligt en källa Blåvitt som sitt förstaval om han vänder hem men har ännu inte stängt dörren för några alternativ.

Anton har även fått förklarat för sig att de (av Aftonbladet) uppdiktade så kallade "hot" mot honom på den här bloggen endast var en tidninganka och att vi står enade bakom honom som den Blåvita backhjälte han är. En back som snart kanske är i klass med andra Blåvita legendarer, bland annat herrn som nämnda blogg är döpt efter?

Vill du se Anton i Blåvitt?
Gör då som 1161 personer redan gjort:
Skriv på för att få hem Anton till IFK!

9 kommentarer:

  1. Larrson kan väl spela vänster mitt?
    Hade ju varit perfekt i sånnafall

    SvaraRadera
  2. Jadå han är väldigt allround som spelare.

    SvaraRadera
  3. Fint smicker till Antonsson på slutet där, men det undgår dock inte mitt tränade journalistöga att upptäcka alla förtäckta hot - både mot Antonsson och Sebastian Larsson. Skäms på er!

    SvaraRadera
  4. "För mer kompetent fotbollskunnande än Håkan Mild och Roger Gustavsson finns inte i det här landet. Kanske inte ens i världen."

    I love it!

    SvaraRadera
  5. Det är inte bara kärlek till ett lag bakom ett sådant uttalande. Ingen klubb med IFK:s storlek och resurser har lyckats så bra ute i Europa. Detta sagt om någon fjunig djurgårdare skulle komma in här...

    SvaraRadera
  6. wagner/ Vad mysigt att du kikar in, vill du ha ett hot serverat?

    paxifk & il ciclone/ Tack för berömmet boys!

    anonym/ Du har helt korrekt, det ligger en stor sanning begravs under ytan av mitt uttalande, även om det statistiskt är svårt att mäta olika framgångar mot varann...

    SvaraRadera
  7. Riktigt bra analys av det blåvita läget!

    Mild och RG är sannerligen föredömen.

    SvaraRadera
  8. frankie- från klarhet till klarhet.

    SvaraRadera
  9. fy fan vad det hade smakat, Anton och Seb Larsson, men i värsta fall får vi tjocke-Seb tillbaka istället...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.