2006/04/22

Blåvitt fram till VM- en magnifik tid för varje supporter!

24 April- Djurgården (bortaplan)
På måndag möts de två just nu sportsligt ledande lagen i Sverige i en moralisk seriefinal på Stockholms stadion. Förra årets mästare tar emot 2005 års guldutmanare nummer ett i en prestigematch bortom alla rimliga gränser. Vi talar om norsk bevegelse mot Stockholms tvättmedelsfotboll. Men med tanke på att vi spelat ut Djurgår'n två gånger om i vinter så är det väl upplagt för storstryk nu? Fotbollsfest blir det i alla fall säkerligen på alla nivåer på Stadion...

27 April- Hammarby IF (hemmamatch)
Ett par dagar efter Djurgårdsmatchen bjuds vi på den första hemmakaramellen i en kavalkad av matcher fram till VM här i Göteborg. Hammarby IF, söderkisarnas förälskelse, gästar nu det rivningshotade Gamla Ullevi för att utmana Blåvitt om titeln "Sveriges fotbollshuvudstad". Bajarna som har någon slags oförklarlig förkärlek och vänskap med makrillarna här i staden har inlett serien på ett liknande sätt som sin mindre grönsvarta kollega västerut, med ett smått chockerande bra spel för tiden på året. Med tanke på Djurgårdens kommande äventyr i Champions Leaguekvalet kan det mycket väl vara så att Hammarbymatchen denna torsdagseftermiddag när vi summerar Allsvenskan kan bli direkt avgörande kring om guldet ska firas i fontänen på Götaplatsen eller i trappen till tunnelbanan på Medborgarplatsen.


2 Maj- Gais (bortaplan)
Årets publikmässigt största match spelas i år på en tisdag kväll och här är det väl ingen större överdrift att säga att många människors situation på arbetsplatserna under våren avgörs. För det finns la inget värre än att behöva höra ett idoga malligt smatterband till Gaisare tjöta om hur feskrenset slog "lättmjölkarna" i derbyt? Här är det en match där Blåvitt på förhand alltid är gigantiska favoriter men på något sätt lyckas se till att det knyter sig när matchen väl kommer igång. Vi minns la alla kryssdebaclet mot grönsvart när det senast begav sig för ett gäng år sedan och därmed även hur man skröt om detta för Gaisarna fantastiska likaspel i ena matchen mot stadens storlag. Så gubbar i laget, jag ber er från djupet av mitt hjärta, se till att vinna den här matchen om ni ska vinna någon match överhuvudtaget under året. Så kan vi alla njuta av en välstekt pytt med tärnat makrillkött i efteråt...

6 Maj- BK Häcken (hemmamatch)
Här är tillfället och matchen som Hisingsbönnerna kring Slätta Damm årligen väntar på, när det i folkmun döpta BK Rövas spelare äntligen får gå 90 minuter mot sina idoler och förebilder i Blåvitt. Häckens marknadschef, sportchef, juridiska expert, bollkalle, gårdskarl, självutnämnde revolutionsledare och jämställdhetskonsult Carl Fagher har ju i dagarna koordinerat en mediekupp av rang när han utnämt Hisingen till fristat och stött bort Göteborgska kopplingar till skärgårdslaget- ska nu får se på fan. Baraben har ju som tidigare både glatt och irriterat debatterats här på sidan utnämnt Blåvitts återtagande av Hisingen till "Reclaim the Streets- Hisingen" och de trupper som ska föra den Blåvita hären till detta återtagande är 11 till stycket och lirar fotboll som änglar med utgångspunkt i Kamratgårdens himmelska lugn. Detta blir matchen då den olagliga staten Hisingen med dess kuppledare på Rambergsvallen och Häckenborg kommer få se på det Blåvita folkliga motståndet i form av sång, jubel och glädje på Ullevis läktare. Reclaim betyder ju som bekant att ta tillbaka någonting så lördagen den 6 Maj kommer tiotusentals änglar, många bördiga från den svenska industrins starkaste bastilijon Hisingen, att visa Fagher, "Blåvitthataren" Åke Nilsson och alla andra insekter från Hisingen vem som styr och ställer i fotbollssfären väster om guds hem i Jonsered. Så var på plats och återta den där omdebatterade ön som huserar 125 000 Göteborgare, 100 000 arbetsplatser och är den ursprungliga platsen för det Göteborg som Karl IX grundade. Noteras kan även att Häckens Fagher sedan barnsben självfallet håller på Blåvitt. Och bor han ens själv på Hisingen? Nejdå, advokat Fagher huserar så snällt i centrala Göteborg när han är hemmavid. So please make us Göteborgare proud Blåvitt...

10 Maj- Öis (hemmamatch)
Öis går i konkurs snart. Så Bengan, du kan la släppa in i alla fall en boll bakom dig så att Överklassens IdrottsSällskap kan få något läskande att slicka såren med detta begravningens trista år?

14 Maj- Malmö FF (hemmamatch)
När "IFF-IFF" från det gamla Danmark söder om Göteborg kommer på besök så kan ni väl påminna er själva och er omgivning om hur vår stads historia ser ut. Under de drygt 400 år som Göteborg har funnits i sitt nuvarande skick så har staden aldrig, notera ALDRIG, varit under kontroll av främmande makts trupper. Detta är någonting som är smått unikt i den västeuropeiska historien. Men det finns en nation som försökt mer än alla andra att få sina smutsiga händer på staden där lejonet vakar över stadsvapnet och där solen strålar lite mer än på alla andra platser, nämligen dansk(jävlarna)arna. Går man tillbaka ett par hundra år i historien så ser man att både Norge, Halland som Skåne tillhörde det dåtida Danmark. Den svenske kungen Karl IX ville därför bygga en stark hamnstad på den lilla havsstrandsplätt på västkusten som faktiskt tillhörde Sverige. Därför lät han bygga det ursprungliga Götheborg på norra älvstranden, (ungefär där Älsvborgsbron på Hisingssidan ligger idag, minnesmärke finns att besöka) ett projekt som dock snabbt raserades av att danska trupper kom och brände ner hela Göteborg till marken. Men idén om ett Göte-borg i Göta Älvs mynning har etsat sig fast hos det svenska ledarskapet så när Karl IX:s son Gustav II Adolf enligt sägnen ska ha sagt "här ska staden ligga" om det nya Göteborgs lokation, så var det en sedan länge planerad försvarspunkt mot de danska aggressionerna som man lät bygga. Men det fanns ett problem till som stavades "Danska vägen". Detta var en fripassage från den norra sidan av Danmark (dagens Bohuslän) till den södra delen (dagens Halland) som danskarna hade fått i en av otaliga fredsförhandlingar med svenskarna. Danska vägen som än idag heter så i Örgryte var alså en rutt där danskarna ganska fritt kunde flytta sina trupper fram och en nagel i det svenska ögat. Men trots försöken under många herrans år så lyckades aldrig danskarna att inta det nya Göteborg, mycket tack vare den strategiska försvarsfästningen på Älvsborg. Idag har vi en helt annan strategisk försvarspost, den heter Ullevi och försvararna av det danska angreppet denna gång leds av fältmarschalk Wernbloom, general Erlandsen och kung Håkan den förste. Ge inte danskarna från Malmö någon fripassage till att kunna omringa oss igen- stäng den danska vägen för gott! Danskjävlar.


Enligt rykten lär Leif "Langos" Nilsson, före detta marknadsguru i Blåvitt och numer hotshot på Göteborg & Co, i en internpresentation i helgen ha efterlyst, citat, "att det är dags något av de tre stora Göteborgslagen, Blåvitt, Gais eller Öis tar sig samman och på allvar åter etablerar Göteborg som den ledande fotbollsstaden i det här landet."

Änna dags att börja spela fotboll nu Blåvitt. Varje match är en "seriefinal".

12 kommentarer:

  1. håller med. underbart att solen börjar skina också.
    storstryk blir det inte, jag tror vi börjar med fem oavgjorda matcher...

    SvaraRadera
  2. som poesi för mina ögon...

    SvaraRadera
  3. Fhager stavas hans namn. Lär dig det till att börja med så ska vi lära er resten den 6:e.

    SvaraRadera
  4. ni kan ju börja lära er att stava till öster

    SvaraRadera
  5. Kalle Fhager håller på blåvitt!

    (melodin kan ni redan från ellosäventyren)

    SvaraRadera
  6. Fhager stavas hans namn. Lär dig det till att börja med så ska vi lära er resten den 6:e.

    Jaja Carl Fagher vi vet alla att det är du som sitter här, du är ju den enda i den här stan som "håller" på häcken och du får betalt för att göra det...

    SvaraRadera
  7. Han håller på Blåvitt säger jag ju. Lyssna på mig, för jag är det onda knät!

    Se bifogad länk för referens.

    SvaraRadera
  8. Klart han håller på Blåvitt, det har jag ju redan fastställt i artikeln med vettu...

    SvaraRadera
  9. Asså du är helt sjuk frankie!

    Va får du allt ifrån =)

    SvaraRadera
  10. "Under de drygt 400 år som Göteborg har funnits i sitt nuvarande skick så har staden aldrig, notera ALDRIG, varit under kontroll av främmande makts trupper."

    Under det s k Kalmarkriget erövrade Danmark 1612 såväl Älvsborgs fästning som de kringliggande Ale, Askims, Bollebygds, Flundre, Sävedals, Vättle och Östra Hisings härader. Erövringarna omfattade både Gamla och Nya Lödöse och det ännu inte färdigbyggda Karl IX:s Göteborg på Hisingssidan av älven (som brändes). I freden i Knäred 1613 krävde danskarna en miljon riksdaler silvermynt, det s k Älvsborgs andra lösen (den första var 1563), för att återlämna områdena. Sverige lyckades mot förmodan skramla ihop pengarna (Gustav II Adolf sägs bl a ha smält ner och sålt sitt eget bordssilver!) och områdena återgick till Sverige i början av 1619. Men Göteborgsområdet hölls alltså av Danmark 1612-1619, varför påståendet ovan inte är riktigt sant. (Men byter man bara "drygt 400 år" till "knappt 400 år", dvs från 1619 och framåt, så stämmer det bättre.)

    SvaraRadera
  11. Elfsborg leder Allsvenskan! Elfsborg gör mål! Elfsborg har pengar att betala med. Klart Antonsson väljer blåvitt. Han har ju sagt att han vill spela och back som han är så kan han ju spela var som helst i IFK, för försvar är det enda ni pysslar med.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.