2006/03/21

Plånbok och Mats Persson åtalas inom kort

SKATTEAFFÄREN Göteborgs Posten skriver idag att överåklagare Gunnar Stetler beslutat att inom kort åtala Mats Persson och Jan "Plånbok" Nilsson för skattebrott.
Läs mer i GP:s artikel här.

Det är ännu oklart om åtal kommer att väckas mot Stefan Selakovic och hans agent Kent Carlzon. Bägge är dock fortsatt misstänkta för brott. Även den före detta ordföranden i IFK Göteborg och av årsmötet ansvarsfrihet mottagande Bengt Halse är fortsatt misstänkt i skattehärvan kring Blåvitt.

Mer information om rättsmålet inom kort.

8 kommentarer:

  1. superettan nästa?

    SvaraRadera
  2. Knappast. Jag förväntar mig en anmälan från IFK Göteborgs sida för trolöshet mot huvudman mot minst en av dessa två personer, dels för att det är ett separat brott att gå bakom ryggen på sin arbetsgivare med dennes medel och dels för att visa fotbollssverige att man menar allvar i sitt avståndstagande från denna typ av affärer.

    SvaraRadera
  3. Frankie, du verkar ju ha koll på det mesta. Är det så att den största delen av skatteskulden rör frågan om var Sella varit bosatt och endast en mindre del rör den famösa "gåvan" från Janne P? Det känns nämligen som om vi kan få rätt vad gäller Sella men knappast vad gäller gåvan.

    Jocke

    SvaraRadera
  4. jocke/ det är precis så det ligger till. Sella är cirka 7 miljoner av skatteskulden. Problemet är att brotten förmodligen har begåtts även om inte Sella är inblandad, det är ju nämligen den ökända Lux-miljonen som är grundproblemet i hela skattemålet. Inte beskattningsmässigt men brottsmålsmässigt.

    SvaraRadera
  5. Men brotten är väl inget problem för IFK? De som har begått brotten har ju lämnat föreningen, det är väl inte föreningen som blir åtalad?

    Jocke

    SvaraRadera
  6. Kan någon förklara för mig vad det innebär att Halse fått ansvarsfrihet?
    Vad betyder det i praktiken?
    Hur påverkar det klubben vid en eventuell fällande dom?

    SvaraRadera
  7. tror det betyder att han inte kan åtalas personligen (till skillnad från janne p som inte fick ansvarsfrihet) utan att det isf blir klubben som åtalas, men jag börjar bli lite förvirrad.

    jag har också förstått det som att dom drygt sju miljoner som vi betalat, för att sella ansågs som boende i sverige när han fick sina pengar, kommer vi att få tillbaka. dom övriga pengarna ser det ju lite mörkare ut med.

    frankie:
    eller hur? jag fattar inte varför inte båda två har anmälts från klubbens sida redan nu.

    SvaraRadera
  8. Om vi får tillbaks de pengarna för Sella får vi betala in en rund summa till de holländska skattemyndigheterna. Bah!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.