2006/03/17

Inför säsongens många derbyn...

DERBYMINNE Satt och kollade på lite gamla videoklipp idag som jag har på datorn och hittade ett som ligger mig extra varmt om hjärtat. Det utspelades 1999 på Ruddalen. Det var mot Västra Frölunda (som ju inte är ett av derbylagen vi kommer att stöta på i år, det vet jag) som då hade profiler som Mikael Sandklef, Thomas Rosenkvist och Gustav Andersson.

Jag gick på matchen tillsammans med min gode vän som håller på Frölunda och som ju längre matchen led fick ett större och större leende på sina läppar.

Ni som var där minns säkert hur blåvitt i stort sett blev utspelat efter noter och det var bara en storspelande Bengt Andersson, tur och kanske i viss mån oskärpa från de grönvita spelarna som gjorde att vi inte låg under med en himla massa mål när matchen gick in på övertid.
När det bara återstod sekunder (som jag minns det) av matchen så fick Långås bollen och han fick en autostrada raka vägen fram mot VF-målet. Han kunde helt oattackerad avancera längre och längre fram och till slut lägga in bollen till vänster om Frölundas målvakt (tror det var Dime Jankulovski).

Min kompis trodde inte det var sant. Jag minns att han vände sig om och gick direkt. Själv stod jag kvar och jublade som en tok givetvis. Finns det något som känns skönare än en "oförtjänt" övertidsseger? När jag senare kom ikapp min kompis så osade det fortfarande ur öronen på honom. Vi hade inte så mycket att prata om resten av vägen hem...
Det här minnen påminner mig om varför jag håller på blåvitt. Min tanke är så här. Om man håller på blåvitt så kommer man troligtvis inte att få se det vackraste spelet alltid. Man kanske inte får se ett lag som har som mantra att alltid anfalla till varje pris. Man får troligtvis aldrig se ett lag som spelar 4-3-3 ( om nu det är något att föredra). Men man får se ett lag som har det viktigaste. VINNARKULTUR. Det är därför jag älskar Blåvitt. För det är väl ändå det det handlar om i slutändan. Att VINNA...

Tro mig alla blåvita därute, Blåvitt är ett vinnarlag och snart kommer det att visas i resultatlistorna igen också. Det är nära nu. Det känns så. BLÅVITT MOT SM-GULD 2006.

7 kommentarer:

  1. Mitt ljuvaste derbyminne är från 1976. Man hade genomlidit en tid av förnedring i div 2. Visserligen var det en vändning på G men Gais som så sent som 74 tagit brons i Allsvenskan var inte lite kaxiga. Jag och brorsan var med farsan (som var Gaisare) och hans arbetskamrater från Kullenbergs Bygg. Hela jävla Kullenbergs verkade vara Gaisare och kaxiga som fan var dom. Olle Calming gjorde 1-0 till Gais men sedan trädde Torbjörn Nilsson in i handlingarna och Blåvitt vände till 3-1 inför drygt 50000 pers.
    Jag och Brorsan dominerade stort i Gaishorden mot slutet. Efter den matchen har jag inte varit med om att Gais piskat oss.

    SvaraRadera
  2. Maj blir en oerhört viktig månad för oss. Soppar vi rent med motsåndarna där, i de viktiga derbymatcherna så kan vi gå hela vägen...

    SvaraRadera
  3. oh ja,, den matchen!! mmmm,, :) minns allt. Underbart att minnas, men låt oss hoppas att denna sesong ger oss många många fina minnen! guld minnen

    SvaraRadera
  4. Ett annat exempel på vinnarinstinkten var ju mot AIK hemma förförra säsongen där blåvitt forcerade en hel match utan att få hål på gnagarna, och då man nästan gett upp hoppet (i 89:e minuten?) kom det in ett lågt hårt inlägg som trycks in i det egna målet av en solnabandit..=)

    /tob

    SvaraRadera
  5. Sista anonym:

    det är efter den matchen som dom bevingade orden föll:
    "Självmål i 89e, då har man nåt att runka till ikväll då!"

    SvaraRadera
  6. Det derbyt jag minns mest är Göteborg-Örgryte 03. Befann mig då i Halmstad där jag var 2 veckor på intensivkurs för körkort. Hade slagit mig ner på Olearys där. När matchen började närma sig så slog sig en värmländsk aikare, en öisare och en djurgårdare ner vid samma bord. När Långås byttes in så skrattade alla som fan och hånade honom som det värsta. När sedan Långås gjorde sitt "grymme-mål" så satt dom helt tysta medans jag gapade. Dom hade snackat hela matchen, men i den stunden var dom helt stumma. Långås, du är kung!!!

    SvaraRadera
  7. ja långås är ju verkligen en klass spelare .. har han inte lagt av än=)?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.