2006/03/16

Gais ger definitionen "snåla jävlar" ett ansikte...

ARENABYGGET När Gais fick en ekonomisk kris i slutet av -90 talet så drog man sig ur Göteborgsalliansen och fick 2 miljoner kronor från Öis och Blåvitt för sin andel av kakan. Nu ställs kravet på dem att åter köpa in sig i Alliansen för att få vara med och driva den nya arenan. Men Gais vill inte betala priset på 2,9 miljoner kronor.
- Vi tycker priset är för högt, säger Gais vice ordförande Roland Blomstrand till GT.

Vad är då detta pris baserat på? Vad är det som Gais anser är så orättvist att de ska få betala? Jo det är helt enkelt så att Alliansen har tagit den summa Gais fick 1997 och lagt på en ränta på 5 procent tills i år. Slutnotan av detta blir blygsamma 2,9 miljoner kronor för att åter träda in i Alliansen. Gais vägrar och vill ha en mindre inköpsavgift, något som kan få drastiska konsekvenser.

För sett på ett allmänt marknadsvärde så borde inträdet i Alliansen redan ha, eller vara på väg att skjuta i höjden. Detta eftersom man får ensamrätt att driva verksamheten på den nya supermoderna arenan istället för trärucklet Gamla Ullevi. IFK och Öis är inte orättvisa när de erbjuder Gais att köpa in sig för 2,9 miljoner, de är extremt generösa i en Kamratlig anda mellan de olika Göteborgsföreningarna.
Hade man gått efter något verkligt värderbart marknadsvärde så borde den siffran förmodligen tre eller fyradubblas med resultat att Gais inte skulle kunna köpa in sig i Alliansen och därmed inte heller ha möjlighet att vara med i det nya arenaprojektet fullt ut. Så det är nog dags att belåna Glenn Hyséns hus och betala avgiften kära Gårdakvarnar.

23 kommentarer:

  1. Wow. Det motsvarar ett halvårs planhyra för Bajen.

    SvaraRadera
  2. Precis. Och det är vad Gais vill vägra betala, med andra ord borde vi låta dem spela på nån jävla grusplan istället...

    SvaraRadera
  3. Som det diskuteras på andra forum, nu hopps vi att öjs går i konkurs och att gajs vägrar betala så är vi ensamma på den nya arenan precis som vi vill ha det :D

    SvaraRadera
  4. Varför erbjuder vi dem en plats i alliansen överhuvudtaget?

    SvaraRadera
  5. anonym/ För det är ju i kommunens intresse att alla de tre stora lagen får del av arenan, men vill inte Gais betala för sin skäliga del (och faktiskt ett reapris kan man tycka) så är det ju deras problem...

    SvaraRadera
  6. GAIS har la ändå inga pengar att betala med? Tycker att det är skyldiga att betala, men har de inga pengar så har det inga pengar. Fast en avbetalningsplan borde ju kunna införas.

    SvaraRadera
  7. GAIS har la ändå inga pengar att betala med? Tycker att de är skyldiga att betala, men har de inga pengar så har de inga pengar. Fast en avbetalningsplan borde ju kunna införas.

    SvaraRadera
  8. Väldigt insiktsfull analys. Artikelförfattaren anser att marknadsvärdet garanterat kommer att stiga och då är det ju bara bra att vara så få som möjligt att dela vinsterna på. Eller är det möjligen så att ÖIS och IFK:s kassaflöde närmar sig 0?

    SvaraRadera
  9. Egentligen behöver de inte vara med i alliansen eftersom deras sejour i Allsvenskan kommer att vara ettårig och sedan troligen aldrig mer. Vi lär inte göra någon ekonomisk vinst av att de är med i Allsvenskan heller eftersom den eventuella publikökningen säkert kompenseras av dåliga resultat mot dem, vilket i sin tur leder till sämre total placering och därmed minskade möjligheter till lönsamma eruropaäventyr. På grund av Gais kanske vi halkar ner och kommer på den kostsamma Intertotoplatsen. Fyyy! Bort med dem!

    SvaraRadera
  10. Skit i gais och kör arenan med öis istället.

    Blir ju bara bättre om den inte slits så mycket.

    SvaraRadera
  11. Eller varför inte ta in Häcken... :-)

    SvaraRadera
  12. Hå hå ja ja, bli kallad snåla jävlar av ett gäng som sitter uppe vid banangården och fifflar med skatt, det är ironi på toppnivå det.

    SvaraRadera
  13. Det har äntligen börjat dyka upp lite sponsorer på supporterfonden... Inbringar detta mycket pengar månne, och när redovisas sådana summor på hemsidan? =)

    SvaraRadera
  14. jepp gajsarn' här ovan... snåla jävlar var det

    SvaraRadera
  15. Svenska Spel & Diskshop på Supporterfondens site. Imponerande stora sponsorer / samarbetspartners / reklamköpare.
    Nu får vi väl bara hoppas att allt fler börja sätta in allt mer också.
    Mitt andra bidrag kommer nästa vecka.

    Ryktades det inte om att Fonden hade en givare modell större på g in..?

    SvaraRadera
  16. med tanke på infaltion och stigande markandspier måte 2,9 miljoner ses som en pis summa, skandal att Gaisarna kommer undan så billigt!

    SvaraRadera
  17. (tangentbordet är inte vad det borde vara men nu trycker jag hårt, öl är inte bra alltid..)

    SvaraRadera
  18. vad hände med nedräkningsbakgrunden..?

    SvaraRadera
  19. ohj/ Jo jag jobbar på det där. Men vad folk säger att de ska gära och när de väl sedan gör det är inte alltid samma sak...

    SvaraRadera
  20. Jag tror det är Kamprad som vill göra sig av med lite stålar ;)

    SvaraRadera
  21. vill inte GAIS vara med, OK.
    det kommer att bli bra mycket trevligare med Häcken+IFK+ÖIS.

    SvaraRadera
  22. Det är ju inte så konstigt, har man varit med och grundat alliansen och vill vara med igen, ja då ska man fan ta mig inte behöva köra ränta, det är ju oetiskt. Blåvitare asså....
    //Öisarn

    SvaraRadera
  23. He he he
    Vill inte IFK vara med, OK.
    det kommer att bli bra mycket trevligare med Häcken+GAIS+ÖIS.

    Vilken klubb blev bäst i stan 2011?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.