2006/02/24

ÄNTLIGEN!

FOTBOLLSBLOGGAR Vi har tidigare talat om bloggen WM som rapporterar inför det kommande världsmästerskapet i fotboll. Nu upptäckte vi att en liknande sida rapporterar om Sveriges väg mot VM på engelska. Upptäckten gjordes genom att de länkade till Barabens "Lika som bär" från häromdagen...

På hemmaplan i fotbollsbloggandet kan vi notera att fler och fler Blåvita bloggare dyker upp, som svampar ur jorden. Inte nog med att vi på Baraben välkomnar den gryende Blåvita dominansen i den svenska blogosfären så hoppas vi naturligtvis att vi snart får lite konkurrens i form av pikar, humor och "hatchockkuppattacker" med...

"Vi vill ha en mittfältare till. Vi har lite olika alternativ och får se var det landar." Man skulle kunna tro att det är Öis eller Gais representanter som uttalar sig om att vilja förstärka inför sina respektive kamper för överlevnad i Allsvenskan i år. Men orden yttras på "BKH Direkt" av Carl Fagher, sportchef i Hisingens bakdel. Kanske även det logiskt med tanke på att man just skeppat iväg Dybendal och Dulee till östra sidan av landet. Av ganska skilda anledningar dock.

Drillo visar upp sina vanliga Gais-tendenser och utnämner inte bara Kwame Amoateng (Ja precis, Kwame who?) som en outsider till VM-truppen utan konstaterar torrt att "Spelare över trettio blir mentalt slappa. Spelare över 35 då börjar man befara Aspbergers syndrom. " VM-formen för Drillo är långt borta, oavsett hur mycket sarkasmförståelse man öser texten med...

För övrigt kan vi väl ge ifrån oss ett Gert Fylkianskt: ÄNTLIGEN!

"Bengt Andersson sa att om ni bara gör ett framåt så måste Lilleström göra
två. – Ja, precis. Jag tror att vi har en bra chans i returen, absolut
."


Bengt Andersson och Kalle Svensson gör ett saftigt utspel i kategorin: No shit Sherlock.

Storbloggarna Laul och Lundh analyserar i dagarna både fotboll och hockey. Laul förstår äntligen tjusningen med ishockey och Lundh spår i den Allsvenska kristallkulan:
I dagsläget tror jag på Blåvitt som etta. Mest för att Dif satsar stenhårt
på Champions League och oavsett hur det går så är det sådant som tar krafter av spelarna. Lex MFF i fjol. Bara säker på en sak: Gais kommer sist. Om inte klubben förstärker, och gör det rejält.


Ja, guld för Blåvitt låter ju helt ok i alla fall. Sedan varför det blir så är väl egentligen helt irrellevant. Att Gais lär rasa ur är ju trist för den lokala antagonismen, för med både Gais och AIK tillbaka i Allsvenskan lär det ju bli ett magiskt år av heta känslor på läktarna i alla fall...

14 kommentarer:

  1. Jag noterar på länken till kanal 5:s hemsida att Tobbe Hysén kysser ett onämnbart klubbmärke. Så mycket med snacket om att han egentligen är blåvit. För helvete Glenn, ta honom i örat!!!

    SvaraRadera
  2. Den absolut bästa fotbollsbloggen hittar ni här: http://gsbloggen.blogspot.com/

    SvaraRadera
  3. anonym/ Nej du är redan på den absolut bästa fotbollsbloggen.

    SvaraRadera
  4. steiermark/ Jadå: Harrys, Rose & Crown, Babar, Scoore, Plain Kitchen, O'Learys med flera lär visa den...

    SvaraRadera
  5. kid congo/ haha jävla sant, gaistendenserna sprider sig som en pest...

    SvaraRadera
  6. Nu får ni uppdatera supporterfomdens hemsida och fixa de grejer som nu ska greja.

    SvaraRadera
  7. mölle/ vad vill du ha på fondsidan?

    SvaraRadera
  8. GULD!
    _____________________
    GULD!!!!!!!!!!!!!!!!!
    i år e det GULD

    SvaraRadera
  9. mölle

    Titta in nu... jag antar att det är vad du väntat på och jag antar att du står med på listan ;)

    SvaraRadera
  10. Bästa Mongoloid anaonymous. Det är väl ingen som betvivlar någon fotbollsspelares "äkta" kärlek till klubben de representerar för tillfället (Lex Batan). Vad T Hysén sagt kvarstår, nämligen att valet hade varit enkelt om IFK givit ett bud som matchat Lyns och Difs. Att de var nr 1 för honom. Då. Men IFK hade satsat sina stålars på Ijeh. Rätt eller fel, men de hade nog inte råd med mer just då. Så är det. You win some, you lose some.

    SvaraRadera
  11. Il Professore:

    Finns ingen andledning att kalla någon för "Mongoloid". Lägg ner tack!

    SvaraRadera
  12. Tack för att ni länka till vår blogg. Nu har vi länkat till er. Ser frma emot blogg kapprustning i frmatide. men e ju grymma på o fixa me html o så. Orättvist.

    SvaraRadera
  13. Stellham: Då kallar jag mig själv Mongoloid så tar de ut varandra. ;)

    /Herr Mongoloid

    SvaraRadera
  14. För övrigt var det en litterär referens. Jag rekommenderar boken "Dumskallarnas sammansvärjning". En av världslitteraturens hörnstenar helt klart. Med på bokrean om du skyndar dig.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.