2006/02/25

Låt oss undvika bottenstriden

Hur skall vi kunna vinna något i år? IFK Göteborgs trupp ser ju löjligt svag ut. Min stora förhoppning inför årets allsvenska säsong är att vi lyckas undvika den absoluta bottenstriden. I mål har vi allsvenskans äldsta och förmodligen tröttaste spelare. Den så kallade attraktiva Bengan, som förövrigt inte har fått sitt smeknamn tack vare sitt bländande spel utan för sina inoljade och välansade ben, klarar bara av att slänga sig åt ett håll vilket övriga allsvenska lags unga hungriga forwards borde ha lyckats läsa in nu. Bengt Andersson ställer sig inte heller främmande inför att släppa in en boll från halva planen lite då och då.

Vår backlinje består av tre killar som knappt har hunnit lämna mammas trygga famn och som sätter ungdomliga fylleslag framför seriöst tränande. Den så uppskrivna Oscar Wendt verkar använda sin tid till att inhandla ”bling-bling” och träna manlig kärlek i form av kindpussar istället för att träna på det så, för en vänsterback, viktiga positionsspelet. På andra kanten huserar en bindgalen högerback känd under smeknamnet Ölme, kanske är det också dags för honom att istället avsluta sin karriär där han en gång inledde den nämligen i IFK Ölme. Ölme drar på sig onödiga kort, sprider bollar högt, lågt, till höger och vänster och sällan ser man att en av hans, säkert välmenande, passningar når fram till någon medspelare.

Vårt nykomponerade innermittfältspar består av en stycke skadedrabbad, ratad, långsam herre vid namn Thomas Olsson. Den andra komponenten på innermittfältet är en man som huserat i ”sparka och spring serien” Tippeligan och som tydligen skall ersätta Håkan Mild mannen som har gjort fler landskamper än vad hans ersättare Magnus Kihlberg, enligt ryktet, lyckats trixa med en läderkula. På vänsterkanten är det stor risk att vi får dras med en spelare som Djurgårdens IF inte ens ansåg vara god nog att fylla ut deras träningar. Samuel Wowoah, mannen som på en sträcka av 50 meter gör fler stopp än vad en gammal dam gör i tingstadstunneln vid rusningstrafik. Lyckas han på något underligt vis närma sig motståndarlagets straffområde kan vi efter mångt och mycket fipplande förvänta oss ett inlägg riktat mot någon av Ullevis duktiga bollkallar.

Anfallets största stjärna, Stefan Selakovic, kan mycket väl vara den största barnungen som någonsin har beträtt en allsvensk fotbollsplan. Domarna kan inte ens ge det andra laget ett inkast utan att herr Selakovic skall få ett raseriutbrott och snacka till sig ett gult kort, till råga på allt är han inte heller någon vidare avslutare. Han har inga problem med att missa öppet mål eller kanske dra iväg ett skott i målvaktens famn. Selakovic som har kostat IFK åtskilliga miljoner lyckades förra säsongen snubbla in nio allsvenska mål och årets försäsong har inte skvallrat om att målskärpan har blivit något bättre.

Så jag ber alla blåvitts supportrar om att ni skall dämpa era förväntningar. Det är bara att inse att ett lag av Göteborgs kaliber inte har något i en toppstrid att göra. Leta er gärna till Ullevi och hjälp vårt kära IFK att belägra en hedrande mittenplats i allsvenskan. Vi är blåvitt… varken bäst eller sämst i Sverige.

22 kommentarer:

  1. Jag är chockad att du inte lyfter fram vårt klart svagaste kort Niclas Alexandersson som förutom att vara trött och oinspirerad efter en tung tid i Everton dessutom bara kan finta åt ett håll och oftast slår knut på sig själv...

    hehehe, mästerligt pavlo.

    SvaraRadera
  2. Blåvitt heter vi, inte "Göteborg". Är du stockholmare eller Pavlo?

    SvaraRadera
  3. Anonym nr 1:

    Nej jag är inte Stockholmare.

    SvaraRadera
  4. anonym nr 1>>
    jag tolkade det som pavlo skulle härma aftonblaskan.

    SvaraRadera
  5. enligt min tolkinig var det ju också preccis som aftonblaskan.

    SvaraRadera
  6. Man vet aldrig vad som är ironi eller inte av det som skrivs här, men mkt av det Pavlo skriver stämmer faktist även om det är lite överdrivet. Som tur är suger alla andra lag i Allsvenskan med, så Blåvitt hamnar i toppen ändå.

    SvaraRadera
  7. Det Du skriver om är småpotatis i jämförelse stundande valet av ordförande, som utan konkurrens är det allvarligaste framtidsprobelemet Blåvitt har, en blek "Ica-gubbe" kommer definitivt inte kunna locka några nya spelare av rang till kilubben....så det Du beskriver lär inte få nån lösning om man väljer denna man

    SvaraRadera
  8. klart som fan det är ironi. haha det är ju humor på hög nivå.

    SvaraRadera
  9. Det här var mästerligt, Pavlo! Mycket cred!

    SvaraRadera
  10. Grymt Pavlo! Du kunde även ha tagit upp det enorma tomrummet i truppen efter "Javis" sorti... ;-)

    SvaraRadera
  11. Ironi? Det är ju precis en sån här krönika jag tänkt maila in.. Den enda spelaren i truppen som håller högre klass än vad killarna på skolgården här utanför gör är Alex men han kommer någon tråkig Växjö bo kapa sönder i årets första match...

    SvaraRadera
  12. Stellham:

    Haha, hur kunde jag missa vår världstsjärna som kunde gjort detta lag till ett mästarlag?

    SvaraRadera
  13. Ryggdunkar-SM, eller?

    SvaraRadera
  14. Anonymous:

    Allt enligt "Alltid blåvitt-standard"...

    SvaraRadera
  15. anonymous/
    Köp dig ett liv.

    SvaraRadera
  16. Eftersom det ändå togs upp i tråden; Anledningen till att "ICA-gubben" blir ordförande är just det, det är nya tider i blåvitt nu. Dags att vända slantar, värva freetransfer och skaffa supporterfonder ala GAIS.

    SvaraRadera
  17. Varför nämns inte flopparna Dennis och Marcus Berg??

    SvaraRadera
  18. Pavlo, du glömde skördetröskan på bänken.. han som tror att det är gula och röda kort som ger poäng :)

    Underbart!

    SvaraRadera
  19. okej ironi..! men ja mår nästan lite dåligt av att läsa det ändå!
    PS. istället för att skriva anonymous<< så skriv tiden så man vet vilken anonym man menar.! tack för mej!!

    SvaraRadera
  20. Suger de andra lagen i Allsvenskan också, vore det inte bättre ifall Damkronorna "Suger", lite mer hetero?.

    SvaraRadera
  21. Lebowski: Varför denna bögnoja? Är du rädd för bögar eller? Det är väl inget fel om de andra lagen suger, låt dem göra det utan att vara moralpolis.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.