2006/01/14

Mer Fotbollsfilm

FOTBOLLSFILM För en vecka sedan skrev jag om att Cinemateket skulle visa fyra fotbollsfilmer under våren. Nu vill inte Göteborg Film Festival vara sämre och har med ett par fotbollsrelaterade filmer i sitt program. Festivalen pågår under 27 januari till 6 februari och biljetterna släpptes till allmänheten idag

Vad jag har kunnat hitta när jag gått igenom årets festivalprogram är:

Först ut på festivalen av de fotbollsrelaterade filmerna är The Other Cup. En dokumentär som handlar om det argentinska laget som ställde upp i det Fotbolls-VM för hemlösa som spelades på Götaplatsen 2004. Man får följa laget från uttagning till matcherna i Göteborg. En del av biljettpriset går till de hemlösas tidning Faktum.

Den andra filmen är Groundhoppers. Det är en dokumentär som handlar om två bröder som är Brann-supportar. De försöker under sin fritid besöka så många arenor som möjligt där det spelas fotboll i de lägre divisionerna i England. Filmen visas tillsammans med en annan dokumentär, som tyvärr inte är fotbollsrelaterad.

Den tredje och sista filmen är Loving Maradona. Ytterligare en dokumentär. Denna gång en om fotbollslegenden Diego Armando Maradona. Man får följa hans väg från favelan i Buenos Aries till hans tid efter karriären. En person som inte undvikit kontroverser under sitt liv. Borde vara en intressant film.

Själv skall jag se två av filmerna under festivalen och jag hoppas att ni andra fotbollsälskare också tar tillfället i akt. Alla tre filmerna har, var för sig, tre olika visningstillfällen och det finns ännu kvar biljetter till alla föreställningar.

4 kommentarer:

  1. Loving Maradona- check.

    SvaraRadera
  2. filmsektion kanske vore nåt brockman? :D

    SvaraRadera
  3. Vad kostar biljetterna?

    SvaraRadera
  4. Biljetterna kostar 60 kr. Man behöver även ett medlemskap för 35 kr. Är man student, pensionär eller arbetslös kan man se filmer för 40 kr om de startar fram t o m kl 15:00 på vardagar.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.