2006/01/23

Bara en startelva, ingenting annat...

DISKUSSION Mest för att det är kul att diskutera så här i vintermörkrets abstinens, slänger jag upp "min startelva" till allmän slakt. Förutsättningarna är naturligtvis att alla spelare är friska, hela & i normal form. Uppställningen läses bakifrån & från vänster:


Bengan
Ulander - Kalle - Bjärsmyr - Oscar
Alex - T.Olsson - Mourad - Vasques
Gerba - Sella


Om målvaktspositionen:
"So far" tycker jag att Bengan känns som ohotad etta. Däremot verkar Richardsson på sikt kunna konkurrera vid eventuella formsvackor för "Den attraktive".

Om Backlinjen:
Kalle & Mattias känns solklara som mittlås i dagsläget.
På vänsterbacken ser jag en stor potential i Oscar om han bara kan höja sitt positionsspel en nivå. Dock har Hjalmar goda chanser att utmana, & då framförallt i matcherna mot lite bättre motstånd.
När det gäller Högerbacken drar jag till med en chansning. Det spel som"Ulas" visade upp i matcherna mot Malmö & Dif visade på hög kompetens både offensivt & defensivt, & jag vill därför absolut se honom i starelvan utan att flytta på Alex. Dessutom har Martin tidigare spelat på denna position både i Danmark & i landslaget, så detta bör han klara utan problem.

Om mittfältet:
Här höjs det väl förmodligen på en del ögonbryn när jag väljer Mourad som innermitt. Jag tror att han kan lyckas extremt bra i en offensiv mittfältsroll med rätt uppbackning. George är stor, stark & bra på att fördela & skarva höjdbollar. Här får han dessutom ett bättre utgångsläge för sitt tunga skott. En ytterligare aspekt är att balansen i truppen vid träningar & övningar blir bättre med fyra centrala mittfältare & fyra forwards. En förutsättning för att Mourad skall kunna spela på mittfältet är att han får en bra defensiv stöttning. Rapporterna hittils pekar på att Thomas Olsson sannorlikt kan lösa detta på ett utmärkt sätt. Om så är fallet bör hans fina passningsspel ge en ytterligare dimension i den blåvita speluppbyggnaden. Om Olsson inte klarar av "bollvinnar-rollen" tillräckligt bra avgör dagsform mellan Wernbloom & Kihlberg.
Andres har visat att han håller för allsvenskan som vänsterytter & på högerkanten huserar allsvenskans bäste spelare - case closed!

Om forwardsplatserna:
För mig är "Sella" given som förstaval. Hans inställning & vilja är guld värd för laget, & jag tror att målskyttet kan "lossna" ordentligt för honom i år. Kampen om den andra forwardplatsen är nog en mer öppen historia än vad många tror. Både Marcus Berg & Jonas Wallerstedt (jag räknar Mourad som mittfältare) har visat prov på fint spel när de har fått chansen & dagsformen kan få stor betydelse här. Nu är väl Ali Gerba knappast inköpt för att agera bänkvärmare, så därför väljer jag att lita på Håkan & Arnes bedömning av hans kvalitéer. Mitt egna intryck av Gerba är att han är stark, ganska snabb & har den där förmågan att blixtra till med matchavgörande individuella prestationer som vi tidigare har saknat i Blåvitt.

Allmänt kan sägas att konkurrenssituationen i truppen ser extremt bra ut. Alternativ finns på samtliga platser & ingen (förutom Alex & möjligen Kalle) kan känna sig säker på att få spela från start. Detta borgar för mycket bra träningar där "A-laget" kommer att få kämpa ordentligt för att inte åka på stryk av "B-laget".

Skriv gärna egna förslag på hur laget bör formeras i kommentarstråden nedan till höger. Det finns naturligtvis massor av olika åsikter om vilken som är den bästa startelvan, & diskussionen blir aldrig inaktuell.

43 kommentarer:

  1. Alex till vänster och Ozzy till höger?

    SvaraRadera
  2. Oscar är till vänster & Alex är till höger...

    SvaraRadera
  3. Vill du skriva från vänster till höger, får du börja med forwards och sluta med målvakt. Annars ser det ut som om du vill ha Vasques på högerkanten i par med Ozzy.

    SvaraRadera
  4. Allt ser klart ut förutom att jag nog har Wernminator på någon av mittfältsplatserna.

    Sen tror jag att båda bröderna Berg kommer vara ruskigt hunrgiga i år också, men till en början får de nog nöja sig med bänken.

    SvaraRadera
  5. Såhär skulle jag vilja se startuppställningen: Bengan, Oscar, Kalle, Bjärsmyr, Alex,
    Mittfält: Andres, T.O., Selakovic, Ulander,
    Anfall: Gerba, Wallerstedt

    SvaraRadera
  6. Så här blir det:

    Bengan
    Adam-Dennis-Kalle-Hjalmar
    Alex-Pontus-Kihlberg-Ozzy
    Sella-Walle

    /Arne

    SvaraRadera
  7. Jag vill ha kontinuitet i start 11:an, det får vi aldrig med så skadebenägna spelare som Ulander och T.O.
    Tyvärr för dom kan prestera som få när dom är hela.

    SvaraRadera
  8. ---------Bengan----------
    Ölme-Dennis-Kalle-Hjalmar
    Alex-Pontus-Mourad-Andres
    -------Sella-Gerba-------

    Med förutsättningen att Hjalmar går för fullt framöver.

    Denna elva ser jag som en total ungdomlig GULDMASKIN. It cant fail. Spelar vi kontinueligt med en annan elva än denna ryker guldet.

    SvaraRadera
  9. Nämnvärt är även att vår "B-uppställning" kommer hålla god allsvensk klass:

    ---------Richardsson----------
    ---Adam-Dennis-Ölme-Hjalmar---
    J.Berg-Wernbloom-Kihlberg-Sammy
    ------Wallerstedt-M.Berg------

    SvaraRadera
  10. Kan bli intressant med Mourad som central mitfältare. Men då ska han banne mig vara lika central som den han spelar bredvid. Ingen offensiv och defensiv skit. Men ifall vi nu ska ha en offensiv så ska det vara T.O, ingen annan

    SvaraRadera
  11. Rätt uppställning förutom att Wernbloom ska in å mourad skall bort..

    SvaraRadera
  12. Som jag ser det i Stellhams startelva, som jag till stora delar håller med om, så konkurrerar nog Mourad och Wernbloom om den "offensiva" innermittfältsrollen, mer än Wernbloom, Kihlberg och Olsson om den defensiva.

    SvaraRadera
  13. Intressant position för mourad. Han var egentligen hur bra som helst förra året om han bara lärt sig skjuta så han träffar mål. Han är ju stenhård i kroppen och är hyffsad i luften så det är kanske vad som berhövs för att Ali och Sella ska få rätt tyngd bakom sig, är det nyckeln till en blåvitt skyttekung?

    SvaraRadera
  14. Så här ska det givetvis se ut (till en början):
    Bengan
    Ölme - Bjärsmyr - Kalle - Hjalmar i form
    Alex - Kihlberg - Wernbloom - Wowoah
    Sella - SuperGeorge

    SvaraRadera
  15. attraktive

    ulan-kalle-bjärsa-hjalmar

    alex-kihlen-t.o-vov

    gerba-sella

    wernbloom in på mitten när t.o går sönder, vasquez hålls i jämn rotation med vovven, ozzy och hjalmar är hugget som stucket för vänsterbacken (hjalmar tar plats inledningsvis pga defensiven), sella fiskar boll, gerba manglar in mål och går för hundra mille under sommaruppehållet då svarte-marcus kliver in och tar över. georgie boy omskolas med fördel under året och blir självklar mittfältshövding 2007, då t.o kastat in handduken pga exploderad menisk.

    SvaraRadera
  16. Disco:

    Haha, "exploderad menisk"...

    SvaraRadera
  17. Stellham: 10 av 11 rätt det får man mycket pengar för på stryktipset ;) hehe... jag tycker det är en bra uppställning förutom Mourad... har aldrig gillat den killen (en kort period under 2004 max), har för dålig inställning på planen har blivit lite av en diva och det gör att jag tycker han ska bänkas innan rätt inställning infinner sig. Sedan tycker jag att Wernbloom är så bra och har visat upp ett så bra spel att han idagsläget är given brevid TO men man vet ju aldrig formen kanske ändras och då kanske Kihlen är bättre men satsa ung å friskt med gammalt så kommer vi långt kan jag lova!

    SvaraRadera
  18. förra inlägget var av! /Rheed

    SvaraRadera
  19. ne gubbar så här blir det


    Bengan
    adam bjärsa kalle oscar
    alex pontus mourad vasques
    gerba sella

    SvaraRadera
  20. mourad på mitten skulle kunna vara nånting... någon som, till skillnad från mig, sett honom spela där och vet om han är bra? tyckte hans problem 2005 mest verkade vara inställning snarare än klassen, det kändes väldigt sällan som om han kämpade.
    i övrigt håller jag med om att det ser ruskigt bra ut konkurrensmässigt. ev att vi skulle få in nån ytterligare back (anton?) för om t.ex. kalle blir skadad kan det ändå bli problem.

    startelva:
    bengan
    adam - bjärsa - kalle - oscar
    alex - t.o. - wernbloom - vasques
    sella - ali g.

    SvaraRadera
  21. Bengan
    Ulander-Kalle-Bjärsmyr-Hjalmar
    Alex-TO-Wernbloom-Vasques
    Sella-Gerba

    SvaraRadera
  22. Mourad i mitten, det vill man nog se med egna ögon först.

    SvaraRadera
  23. Mourad var nödlösning i Norge. Olsson e given Wernbloom/Kihlberg tar andra mittmitt. Mourad och Sella kommer börja första matchen sen kan allt hända. Dennis petar inte Bjärsa, än...Ozzy, Bengan, Alex, Sella, Kalle och TO är givna.

    SvaraRadera
  24. Bengan
    Ullander-kalle-bjärsa-ozzy
    Alex-T.O-Wernblom-sella
    wallerstedt-gerba

    SvaraRadera
  25. Det är en imponerande konkurrens på mittfält och anfall. Bättre mittfält än så här har nog inte setts på många år. Är alla friska har vi ett B-lag som kan slå ett flertal allsvenska A-lag. Dock har vi spelare som har en trist tendens att skadas och liknande (Cliff, Adam, T.O och Kihlberg vad det verkar). Tror vi i sann blåvit anda ska våga satsa på ungt även om många har en svår "andra säsong" framför sig. Min 11:a blir:
    -Bengan-
    -Adam, Kalle, Bjära, Ozzy-
    -Ulander, Pontus, T.O, Alex-
    -Gerba, Sella-

    SvaraRadera
  26. fy fan vilket mål av Ali

    SvaraRadera
  27. Bengan
    Ozzy, Kalle, Bjärsa, Adam
    Andres, TO, Wernblom, Alex
    Sella, Gerba

    SvaraRadera
  28. Troligtvis kommer startelvan att skifta väldigt mycket under året där spelare som Wernblom, Kihlberg, Wowoah kommer att få mkt speltid mot de förmodade topplagen som "spelförstörare"/bollvinnare. Däremot har Blåvitt ofta svårt mot lag där vi förväntas att föra matchen. Då kommer nog Arne att spela T.O, Vasques, Ulander som med fördel kan öppna upp och föra matchen med deras konstruktiva spel. Gerba kommer bli Arnes 1:a val. Sella kommer att få kämpa....

    SvaraRadera
  29. Det Varmkorven skrev var en perfa uppställning.

    varmkorv said...

    Bengan
    Ulander-kalle-bjärsmyr-ozzy
    Alex-Olsson-Wernbloom-Vasques
    Sella-Gerba

    SvaraRadera
  30. Intressant. Har också vurmat för Ulander som högerback (han var ju uttagen till landslaget som högerback innan han blev skadad i sin tid i öjs). Tror Wenbloom får mycket speltid i mitten och att Mourad och Gerba slåss om platsen bredvid Sella.

    Sen är det givet att laguppställningen är skriven helt korrekt. Planen uppifrån med målvakt först (tänk uppochner):

    Bengan
    Ulander-Kalle-Bjärsa-Ozcar
    Alex-TO-Wernbloom-Vasquez
    Sella-Gerba

    ... som visst varmkorv redan sagt. Men då säger jag det igen. Så blir det...

    SvaraRadera
  31. bengan
    adam-bjärsmyr-kalle-ozzy
    alex-wernbloom-t.o-andres
    sella-gerba

    fattar faktiskt inte varför så många vill ha hjalmar istället för oxxy som vänsterback...för att spela i allsvenskan måste man ju ändå kunna kasta inkast till sina medspelare....

    SvaraRadera
  32. mena självklart ozzy, inte oxxy....

    SvaraRadera
  33. --------Bengan--------
    Adam-Kalle-Dennis-Oscar
    Alex-Vasques-Pontus-J.Berg
    ------Sella-Gerba-------

    SvaraRadera
  34. Nä förresten, jag ångrar mig. Jag tror på:

    ==========Bengan==========
    ==Ula-Kalle-Bjärsa-Ozcar==
    =Alex-TO-Wernbloom-Vasques
    ======Stellham-Ali G======

    SvaraRadera
  35. Klart man inte kan bänka spelare för att de är skadebenägna.


    -Nej, tyvärr TO, du får inte spela.
    -Varför, jag är ju bäst på träningen?
    -Jag vet, men du är skadebenägen.
    -Men nu är jag ju skadefri och har varit det ett tag.
    -Jo, jag vet, men vi har ju ingen aning om när du går sönder igen.


    Nej, det låter skumt. Oavsett kontinuitet osv, så måste de bästa spelarna spela. Så klart!

    SvaraRadera
  36. Jag tror att årets lag kommer bli riktigt bra men jag är orolig över att Ölme fortfarande kan leva på gamla meriter. Som jag ser det så är Ölme en "säkerhetsrisk". Jag hoppas att Adam kan komma i form och ta igen de förlorade kilona för då har vi en riktigt lovande och bra back i mina ögon. Att många vill se Ulander som back låter intressant men har sett honom för lite för att kunna utala mig. Han är stark offensivt men deffensivt vet jag inte...

    SvaraRadera
  37. Hej!
    Jag tycker din laguppställning verkar vara bra utom på en punkt. Det krävs en bollvinnare på mittfältet och där duger inte finliraren T.O. Kihlberg är ju en klassisk sådan, men jag hoppas och tror att Werner är det bästa alternativet.
    Mvh Pilfelt

    SvaraRadera
  38. Jag ställer helt upp på Stellhams elva. Lysande!!!

    SvaraRadera
  39. Här har ni bästa elvan:

    Bengan
    Ulander-Kalle-Bjärsa-Ozzy
    Alex-Wernblom-T.Olsson-Wowoah
    Gerba-Sella

    Avb:
    Rickard-Ölme-Mourad-M.Berg-Khilberg

    SvaraRadera
  40. jag hörde nånstans att arne uttryckligen ville ha wallerstedt men var tveksam till gerba, nån som kan bekräfta det? i så fall kan man ju tänka `sig att han vill satsa på wallerstedt lika trogen som han matchade george ifjol och så blir det väl upp till främst sella och ali g att slåss om den andra platsen.
    sen är det väl ganska uppenbart att det var arne som värvade kihlberg och då borde han väl, som kid congo nämnde nyss, också vara förstaval på innermittfältet?

    SvaraRadera
  41. Har inte orkat läsa alla kommentarer så jag kanske upprepar det någon redan har sagt.

    Mourad ska inte spela innermittfält, i mina ögon inte forward heller men det är en annan sak, George jobbar inte på planen. Han är lat och får alldeles för många frisparkar emot sig. Som innermittfältare måste man jobba defensivt och det tror jag inte Mourad klarar. Byt ut Mourad mot Wernblom så blir allt bra.

    SvaraRadera
  42. Så som jag hade spelat:

    Bengan
    Ölme - Kalle - Bjärsa - Ozzy
    Alex - Wernbloom - Kihlberg - Vasques
    Sella - Gerba

    Bänken: Rickard, Dennis, Olsson, Vovven, Mourad

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.