2005/12/18

Hysteri i Gais-lägret!

SILLY SEASON När Gais under lördagen hade sitt traditionsenliga julevenemang i köpcentrumet Nordstan så hade man utlovat att presentera ett nyförvärv. Spekulationerna i Gaislägret tog fart i rekordhysterisk modell och på en dag hade Gaisarna gått från att spekulera i att nyförvärvet kunde vara Magnus Powell, Gustaf Andersson, Niklas Skoog, George Mourad till självaste barca-strikern Henke Larsson.

17:00 lördag eftermiddag spred sig dock paniken bland Gaisledningen. Nyförvärvet som alla väntade på var inte på plats, om det var för att han i sista minuten nobbat Gais eller på grund av annan okänd anledning inte fanns tillgänglig är svårt att sia i. Men Gais ledning valde att skicka upp 19 årige nyförvärvet från division 3, Pontus Johannesson ensam på scenen inför en publik som törstade efter ett "gigantiskt nyförvärv, kanske det största i sällskapets historia", som en supporter på plats formulerade sin förväntning.

Ett 40 tal Gaisanhängare som drivit upp sina egna förväntningar till absurda nivåer via internetspekulationer blev nu i besvikelse och desperation helt vansinniga. För att återberätta det hela milt, så fick inte Johannesson något gemytligt Göteborgskt mottagande direkt. Snarare låg smockan i luften. Zeppelinaren Gais hade åkt på sin första gasläcka. Och den saboterande kniven hölls av deras egna fans.

Visst är det skönt att värvas till gemytliga Gais? Vem längtar inte att bli presenterad till en lynchmobb sugen på blod om inte Henke Larsson presenteras. Hoppas det finns några grönsvarta här i stan som inte tappat sinnet totalt...

19 kommentarer:

  1. hahaha sicka stolpskott. Deras forum på gais.se har ju vart årets humor de senaste 48 timmarna!

    SvaraRadera
  2. Tycker en jävla massa synd om Pontus. Dels för den början på sin tid i klubben han fick, dels för resten av den tid han ska spendera i gajs...

    SvaraRadera
  3. har hatatacken varit upp i några andra medier?

    SvaraRadera
  4. bruce/ Inte än vad jag vet. Men detta är ju en massiv chockhatattack så det borde väl vara i linje med deras intresseområden...

    SvaraRadera
  5. Antar att mången gajsare rasar på heta linjen i morgon. Hade varit roligt. En "Anton" har också varit högaktuell enligt "källor" på gajsplanket. Finns det någon mer Anton än vår egentligen. I sådana fall vore den värvningen en större skräll än Henke Larsson.

    SvaraRadera
  6. bruce/ Hehe fy fan ja, då hade de fått nåt att snacka om de jävlarna.

    Intressant även att Gais verkar ha 4 olika Supporterklubbar. Grönsvart, Gårdakvarnen och GrönsvartGBG och allt vad de heter. Jävlar vilken splittring.

    SvaraRadera
  7. Visst är saken kul. Men tänk efter lite. Att de vill ha Mourad är ju smått otroligt med tanke på vad han presterat i år. Ur allas synpunkt är det förmodligen bäst att han lämnar. Han kan utvecklas, blåvitt slipper betala lön för en spelare som inte håller måttet.

    Tycker vi bör vara mer självkritiska. Våra värvningar innebär allt som oftast att en mörkhyad man hämtas för dyr peng, blåses upp till skyarna av oss supportrar för att sedan misslyckas kapitalt. Låt de senaste åren statuera exempel. Vem vet förresten vad Ali Gerba går för? Exotiskt namn betyder inte att man per automatik gör många mål.

    Konklusion: Hacka gärna på GAIS, men var inte för naiva. Vi är i andras ögon kanske inte långt efter?

    SvaraRadera
  8. anonynm/ Vafan har hudfärgen med något att göra???

    SvaraRadera
  9. Anonymous svarar:

    Ingenting. Vad jag syftade på var att de senaste stora stjärnorna inte har lyckats. De jag åsyftade var främst Tetteh och kommande namn. Att dessa har varit mörkhyade hör inte alls till debatten. Borde utelämnat det. Min åsikt angående värvningarna kvarstår dock.

    SvaraRadera
  10. Varken Tetteh eller Big Mama kostade några större pengar. Och har inte George Mourad ett ganska exotiskt namn han också. Jag vill definitivt inte sälja honom. Han har en jävla potential och han ligger på Lycénnivå i lönekostnad.

    Sedan håller jag med dig om en viss oro kring Gerba. Vi har alla en tendes att haussa egna nyförvärv och baissa andras. Om Dif hade värvat Wallerstedt och Gerba, kanske vi hade garvat som fan. Det som ändå ger mig hopp ang. Gerba är inte hans 5 mål på 11 matcher, utan att Håkan Mild tycker att han är värd de pengar vi nu lagt ut. Som sportchef är han fortfarande en oerfaren novis, men enbart i förmågan att bedöma en spelares kvalitet, tror jag inte någon annan svensk sportchef är i närheten.

    SvaraRadera
  11. Jag kan inte annat än hjälpa att Gerba känns mycket hetare än Ijeh då förväntningarna på Ijeh var från en annan värld. Ijeh är en bättre spelare men Gerba kan nog lyckas bättre hos oss just pga av mkt lägre förväntningar och press.

    SvaraRadera
  12. Anonymous igen:

    "Bruce Banner" - Trodde Mourad var bra mycket dyrare än så. Din reflektion om Mild var intressant. Har inte tänkt i de banorna. Det känns lugnande måste jag medge.

    "Frankie" - Du har rätt i det här med förväntningar. Håller med och hoppas. Men jag tycker nog ändå att den prislapp som offentliggjorts, motiverar ganska höga förväntningar. Trots allt är han den här säsongens dyraste förvärv? Med samma resonemang anser jag att Wallerstedt kan bli ett riktigt lyckoköp. Bilig, arbetssam och låga förväntningar. Håller gärna värvningen av Wowoah som referens.

    SvaraRadera
  13. Bruce Banner said...
    "... Vi har alla en tendens att haussa egna nyförvärv och baissa andras ..."

    Du tror inte att det kan gälla sportchefer också?

    SvaraRadera
  14. Ja dessa gaisarpajsare

    SvaraRadera
  15. Låter som typisk svart humor taget ifrån en typisk svensk komedi.. :)

    SvaraRadera
  16. [Här försvann ett flertal skinnväst-inlägg. Varför? Ingen anledning mer än att vi just idag kände för att jävlas lite mer Gaisarna.]

    SvaraRadera
  17. OK, fine. Ni har väl 12 miljoner andra saker än GAIS att tänka på, får man förmoda.

    SvaraRadera
  18. Öh, liksom. Vem trodde de att de skulle värva?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.