2005/12/15

Blåvitts tröja eller Adidas reklampelare?

SILLY SEASON Så här ser tydligen IFK Göteborgs hemmatröja ut 2006 enligt olika rykten och spekulationer. (Tröjan till höger)

Denna ganska dramatiska förändring av tröjan kunde undvikts om Blåvitt signat med Umbro (som var intresserade) istället för Adidas som rankar Blåvitt som sitt tredjelag i Sverige.

Men Blåvitt är uppenbarligen nöjda med att rankas trea av Adidas och förlängde kontraktet som man ansåg var nästan lika bra som Djurgårdens. Jaja, vill man inte vara bäst så är väl det inga problem. Och vill man inte ha kvar mer än tre Adidasränder på IFK:s tröja så är väl det bra med. Men Blåvitts tröja skall vara randig och mer så än tre tyska reklamränder. Vi vill inte ha en Newcastle-tröja för Blåvitt. Ska IFK:s Adidaströja förändras så är det bäst att man väljer Milanränder (som går runt hela tröjan) istället.

Gällande bortatröjan är väl Milans dito detsamma som Blåvitt borde ha som mål. Något stilrent och elegant. Jag frågar mig när Blåvitt i allmänhet ska börja se till hur storklubbar som Barcelona, Milan, Bayern och Chelsea formerar sina organisationer istället för att acceptera en andraplats bakom Djurgården i Sverige?

Bilden till vänster visar Barabens egna förslag till Umbroreplica från i höstas.

Bildtack: till Zapio och Mr H.

34 kommentarer:

  1. Kan inte ni på Baraben vissa hur en Blåvitt tröja skulle mse ut med Hummel och Nike mest som en kul grej?

    SvaraRadera
  2. Jag säger fortfarande PUMA! Beträffande tröjan till höger: Snälla Frankie säg nu att detta är ett skämt...fy fan vilken skam annars. Jag var i och för sig redan innan mycket besviken över att IFK Göteborg stannade hos Adidas, som lågprioriterar oss så totalt. De har inte ens vett att LÅTSAS att vi är viktiga för dem.

    SvaraRadera
  3. Ok för att "rykteströjan" faktiskt är snyggt designad..men den känns ju knappast som Blåvitt..Men det jobbiga är ju att vi rankas som trea av adidas-inte hur tröjan ser ut..

    SvaraRadera
  4. Tröjan till höger, fyfan vad snygg! Men jag tycker inte det är IFK Göteborg riktigt. Klassiska tröjor är egentligen snyggare.

    SvaraRadera
  5. Jag tycker att barabens umbro-förslag är den snyggaste tröja jag sett!!!!! Nästan så man skulle vilja trycka upp en sådan själv!

    SvaraRadera
  6. Däremot så har jag nu efter en stunds iaktagelse insett att det faktiskt inte var SÅ stor skillnad mot årets tröja förutom linjen som avgränsar på sidorna.

    SvaraRadera
  7. Kan inte ni på baraben.com starta en namninsamling på att inte ha tröjan "till höger" som ni gjorde när man skulle skriva på att man stödde BLÅVITT i den så kallade "skatte-härvan". När ska Halse och co be adihash dra dit pepparn växer.

    SvaraRadera
  8. Ananrs har jag ett annat förslag som kan vara det säsmta ekonomsikt för Blåvitt.

    Att vi helt enkelt inte köper den nya Adidas Matchtröjan eller för den delen någon Adidasprodukt.

    På så sett kommer det att svida ekonomsikt och då har ju styrelsen bara ett alternativ att gå med på våra/supportrarnas krav att byta sponsor eller att Adidas ger oss ett lika förmånligt kontrakt som DIF.

    SvaraRadera
  9. Här är en fungerande länk, men tack för att du försökte anonymous: Baraben om Adidas och Umbro

    SvaraRadera
  10. Tröjan till höger ser ju betydligt finare ut än Barabens förslag. Höger-tröjan är ju stilren och modern, vänster tröjan ser ju ut att vara från historian. Här behövs något nytt nu. / K.A

    SvaraRadera
  11. Har genom sponsorvägar fått se en bild av den nya tröjan.
    Den ser inte riktigt ut som det spekuleras i här på baraben, men ungefär.
    Det är sju ränder i stället för fem (lägg till ytterliggare en vit rand på varje sida), och armarna är i princip helvita.///Fredy

    SvaraRadera
  12. fan, glömde en sak. Utanför ränderna är det inte mestadels vit, utan blått.///fredy

    SvaraRadera
  13. Alltså är den nya tröjan snyggare än den gamla. Nostalgi är för bakåtsträvare och gnällspikar. Jag lever mitt liv framåt i tiden.

    SvaraRadera
  14. den nya tröjan är riktigt ful. baraben-förslaget är grymt snygg alså, speciellt den snygga ljusare blåa tonen.

    SvaraRadera
  15. Vem har gjort Umbroförslaget Frankie? Är det du? Snyggt i alla fall.

    fredy/ Jaja det låter ju lovande i alla fall, att det är lite fler ränder och blått istället för vitt på resterande ytor!

    SvaraRadera
  16. Hisingen/ Nej det är inte jag.

    SvaraRadera
  17. Tror dock att denna tröja fast med en blå rand till på var sida och vita shorts/strumpor skulle se snyggt och stilrent ut..

    SvaraRadera
  18. Umbro-tröjan är snygg men tankarna går lite åt den vidriga Rebook-tröjan. Men jävlar om den nya kommer att se ut som tröjan till höger. Usch, fy och blä!! Nån skrev nåt om bakåtsträvare o nostalgi och att man ska vara framåtsträvare istället. Visst, men nån måtta får det vara. Skulle du t ex vilja att våra blåvita ränder skulle se ut som djyrgårns där dom "fejdar" ut. Skitfult!

    SvaraRadera
  19. Jag må vara dum, men jag tycker att Adidas-tröjan är riktigt snygg.
    Att dom sen inte har gett oss en bra deal är en annan sak.
    Skulle därför gärna se exvis Umbro som dräktsponsor förutsattatt vi snackar rätt pesetas...

    SvaraRadera
  20. Till er som tycker att Adidaströjan är snygg: Visst, den kanske är snygg. Men fråga er själva, är den Blåvit? Inte som i färgerna, utan som i den historik bakom tröjorna vi faktiskt har

    SvaraRadera
  21. Tycker att designen är snygg, men att modelen på själva tröjan är lite slapp. Kan var en medveten grej för att kunna dölja De Pedro's ölmage. Tror att en Capa tröja hade kunnat vara grymt snyggt.

    SvaraRadera
  22. Hisingeeeeen:

    Det är min lillebror som har slängt ihop montaget med umbrotröjan (ursprungligen Espanyols) på 5 min.

    Om intresse finns kan man kanske göra en artikel med ordentligt arbetade "förslag" på hur blåvittstället skulle se ut med olika leverantörer.

    SvaraRadera
  23. Tråkigt att IFK inte har samma ambitioner som vi fans alltid har. IFK borde kräva att ses som Adidas förstaval. Ser man till att det inte finns någon klubb i Sverige som har ett så stort stöd runt om så måste IFK kunna få ett bättre avtal än vad Djurgården fick. Annars tycker jag att man ska vända sig till andra sponsorer med moteveringen att vi är sveriges största lag och det är så man ska se på oss.

    SvaraRadera
  24. Barabens förslag är ju överlägset. Snygg och riktig på alla sett den andra ser ut att vara gjord för ett tidigt 90tal. Hoppas det blir en klassisk snygg tröja och inte en som skriker och saknar all känsla och smak.

    SvaraRadera
  25. Tycker den högra tröjan, d.v.s. adidas, är ett uttryck för desperat prostitution från IFK:s sida. Att helt sälja sig för Adidas. Det är ju inte ens vårt matchställ längre. Motbjudande är det mest slående ord som jag förnimmer.

    SvaraRadera
  26. Tycker tröjan till höger var riktigt snygg faktiskt! "Reebok"-tröjan från 96-97 (?) är dock fortfarande den hetaste!

    SvaraRadera
  27. den nya tröjan är riktigt snygg. Puma. fel fel fel. Adidas är nästan helt rätt även om jag hade velat se en mer spansk tröja. Typ barca eller celta v.

    SvaraRadera
  28. Båda är snygga. Men snälla tillbaka med de gula eller orange bortaställen. De var SJUKT mäktiga!

    SvaraRadera
  29. Hur fan kan ni tycka att Barabens förslag är snyggt?! Visst, den ser ut som den nästan alltid har gjort, vilket verkligen är Blåvitt, men imed att klubben är 101 år kanske vi inte ska ha en tröja som ser ut som 50 år gammal? Den tröjan till höger är fin, kanske inte alls lika mycket Blåvitt över den, men fin är den! Nej, isåfall ingen av tröjorna. Blåvitt spelarna borde få rösta själva! För här kan tydligen ingen ngt om stil...

    SvaraRadera
  30. Adidas lista:
    1. jyrgårn
    2. AIK
    3. Ifk

    SvaraRadera
  31. värsta jag sett. det ska vara ordentliga ränder, fy fan!

    ser ut som en jävla rymddräckt och ränderna är dessutom bara tre. det ska vara elegans, klass och stil. inte nåt jävla science fiction intpirerat trams.

    /jointe

    SvaraRadera
  32. Inte kan det väl vara bättre att bli fjärdelag hos Umbro?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.