2005/11/27

Stenkastning och blodvite i Södertälje...

Christian från Änglarna Stockholm berättar om en chockerande incident efter söndagskvällens match på Södertälje Arena:

Man har svårt att njuta av kvällens seger, med tanke på det som hände efter matchen. Speakern klargjorde med all tydlighet,att vi änglar som vanligt skulle tvingas vänta ett par minuter på vår sektion. Inga konstigheter med det. Alla som varit på en bortamatch i Stockholm vet att vi alltid tvingas vänta kvar på arenan efter match (2000 Aik borta är undantaget).
Jag personligen har inga problem med det, speciellt inte när vi har vunnit matchen. Tyvärr så hände en sak som förstörde stora delar av en annars kall, men ändå trevlig afton.

Precis efter vi tackat av spelarna för en väl genomförd match så flyger en stor sten (vi snackar inte smågrus) in på vår sektion. Det är möjligt att det var flera stenar som flög in, men jag såg bara en. Hur som helst träffar denna sten tre(!) personer, två personer får stenen i huvet, den tredje på benet. Första killen en man i 40 års åldern, drabbas hårdast. Stenen tar så illa att den slår upp en jack i bakhuvet på honom. Stenen träffar också en mor, som tagit med sig sin son på fotboll. Stenen träffar kvinnan på sidan av ansiktet och två skrapsår uppstår på kinden. Kvinnan känner nog mest chock över det inträffade än smärta.

Det är rent ut sagt förjävligt att något sånt här ska få hända på en svensk fotbollsarena.

Hur som helst borde inte Dif tillåtas att fortsätta spela matcher i Södertälje, en arena där man kan kasta in stenar på en sektion känns allt annat än säker. Tankarna ikväll går till Mannen i 40 års åldern, mamman och hennes unga son som drabbatsav denna fullständiga idiotattack av Djurgårds"fans". Går inte fotbollen till brutalt motangrepp mot såna här sjuka överfall på arenorna lär fler och fler mödrar stanna hemma istället för att riskera att få skallen spräckt för att barnen vill se på sitt favoritlag.

15 kommentarer:

  1. och så ska aftonbladet och de andra försöka tysta ner detta? Vafan är det frågan om?

    SvaraRadera
  2. Bra att folk får veta vilka svin det finns i Dif!

    SvaraRadera
  3. Vidriga äckliga Dif!

    SvaraRadera
  4. Riktiga as hela jävla bunten.

    SvaraRadera
  5. Skrämmande att sådant här händer. Jag vet att det finns svin i IFK med som bråkar och inte kan sköta sig. Fan vad jag hatar alla som tror dom har något liv och ska bråka för att få någon gemenskap. Riktigt tragiska personer som förstör för den stora massan. Men så hoppas jag innerligt att dom under något bråk blir förlamade och får suga näring ur sugrör så dom kan sitta och fundera över sina patetiska liv.

    SvaraRadera
  6. Tja, vad skall man säga. Man får hoppas att personen ifråga är nöjd nu när han läser vilka som drabbats av hans tilltag. Snyggt jobbat, liksom.
    Robert Laul ringde runt till lite i supporterkretsar känt folk för någon timme sedan och frågade lite om händelsen, så tystas ner lär det inte göras.

    SvaraRadera
  7. Tyvärr är detta ingen nyhet för mig då jag får tvingas leva med dessa apor dagligen. Dom är dryga själviska och måste alltid skylla ifrån sig när dom förlorar. Typsikt apor.

    SvaraRadera
  8. Idioter var namnet... Inte värda att kallas fotbollsupportrar...

    SvaraRadera
  9. Fucking jävla stenkastare. Jag kan intyga att det var en tung jävel.

    SvaraRadera
  10. Det slutar fan aldrig. Vet inte hur man ska slippa den här skiten i fortsättningen. Men detta läste jag i Aftonbladet, Expressen, GP och Sydsvenskan. Kan inte se vad som tystats ner. Om det kastas sten in på den blåvita sektionen efter en match mot Djurgården är det inte troligt att tidningarna skriver att det var Gaisare som gjorde det. Håller med till 100% att det var för jävligt, men till 0% att det tystas ner.

    SvaraRadera
  11. Det enda man hört från DIFhåll var ett samtal från JK strax efter att Toll publicerat sin text på Änglarna.se - ett samtal som gick ut på att man anklagade texten för att enbart vara ute efter att kasta skit på DIF. Öga för öga i returmatchen? Eller möjligtvis öra för öra, mannen som träffades har tydligen problem med hörseln nu efteråt men skall tydligen återfå den fullt ut.

    SvaraRadera
  12. adam/ Respekt för att det finns vettiga fans även i era led. Cred.

    SvaraRadera
  13. hur vet ni att det var apor som kastade?

    SvaraRadera
  14. Suck, det var väl en nån eller några lokala södertäljebor som slängde in stenarna, en stor den av "hemmapubliken" var fans som vanligvis stödjer assyriska men som gick och kikade på matchen på deras nya arena. Och vad de tycker om er är nog MINDRE bra efter ert uppträdande där senast. Så varför inte kasta in en sten när de vet att ni och medierna kommer tro att det var djurgårdare...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.