2005/11/07

Nio Blåvita analyser och en liten reaktion...

Här kommer supportern och Baraben-läsaren Magnus Erixons egna sammanfattning (ur IFK´s synvinkel) av presskonferensen idag:

För det första var det en gåva från Janne P till Ijeh, hade INGENTING med IFK att göra. De pengarna hade han fått även om han spelat kvar i MFF. Och att det finns två olika kontrakt har vi ingenting med att göra.

För det andra så har Janne P inget konto i Luxemburg.

För det tredje så finns det ingen koppling mellan Ijeh och Selacovic.

För det fjärde så betalade Mats P och Janne P av misstag ut 1.3 miljonerför mycket till Selakovic utan att upptäcka det, vi har ju så mycketpengar att bokföra så det kan ju hända.

För det femte så betalade Selakovic tillbaka pengarna, i april, till Janne P:s konto i Luxemburg, det som inte finns, av misstag, de skulle gått tillIFK:s konto naturligtvis, men Mats Persson tog fel kontonummer i hastigheten och angav Janne P:s kontonummer, det som inte finns, och som han råkade ha ihuvudet….

För det sjätte så har Janne P betalat tillbaka pengarna till IFK nu. Detgjordes förra veckan. (Han visste ju inte om att han fått dem, eftersomhan inte har något konto i Luxemburg. Därför tog det lite tid.) Att detsammanfaller i tid med åklagarens intresse för pengarna är enbart enslump.

För det sjunde, så har ju IFK fått tillbaka pengarna nu vilket bevisar att det var en gåva till Ijeh från första början och allt som hänt där emellan är bara lite slarv som vi väl kan bortse ifrån nu. Ingen skada skedd.

För det åttonde så tänker vi inte gräva mer i det här, det räcker att den elaka åklagaren gör det och vi har bra advokater som är vana att vinna.

För det nionde så kommer inte Mats P eller Janne P att jobba i föreningen på ett tag, men vi har fullt förtroende för dem, men just nu är de trötta och vill vila från fotbollen.

Allvarligt talat??? Vilken fars! Det finns egentligen bara en positiv sak i detta och det är att man INTE hänger ut MP och JP helt till polisen utan står bakom dem. Men... Snacka om att spela högt med klubbens rykte, pengar, Allsvenska status osv. Om man räknar med att detta snart är glömt och när det väl kommer till dom har det gått så lång tid att vi knappast kommer att kunna få några sportsliga straff.

Magnus Erixon

16 kommentarer:

  1. snart blir la detta en nacho sida. En Ellos supporters intryck om vår klubb då ska jag ge honom ett intryck av Ellos. Regn feminina pojkar och "träligt"

    SvaraRadera
  2. Blåvitt överlever!
    Är ju inte ens säkert att något felaktigt har gjorts.
    Alla tror och tycker en jävla massa om något som det inte finns fullständigt med information om.
    Givetvis kan man vara upprörd, besviken och frustrerad. Men man bör reflektera lite över vad man baserar det på.

    Som dagens GP skriver om att EBM tycker att förhören med MP och JP har bekräftat deras misstankar. Ett par timmar senare citeras GP och då hävdas att MP och JP har bekräftat misstankarna. Rena kinesiska viskningar-lek över det hela. Sedan sitter hysteriska fotbollssupportar och försöker analysera detta och dra egna slutsatser....

    SvaraRadera
  3. snart blir la detta en nacho sida. En Ellos supporters intryck om vår klubb då ska jag ge honom ett intryck av Ellos. Regn feminina pojkar och "träligt"

    Vad fan ska det betyda då? Intelligent som fan i alla fall.

    SvaraRadera
  4. frankie:
    Lite rättande feltryckningar och kommatering ger en mer lättfattlig kommentar. Ges som övning till den enskilde läsaren.

    SvaraRadera
  5. Brockman/ Det går nog att läsa ändå... ;)

    SvaraRadera
  6. Nu är det ju faktist så att alla påståenden med sarkasm har du absolut ingen grund för. All information du kommer med är tagen RAGT I FRÅN AB. Dvs en sthlm tidning som älskar att hänga ut och se ner på allt som inte kommer från 08-land.

    Men iof går man på allt AB säger så stämmer det ju ganska bra, och allt låter otroligt löjligt.

    Tycker vi väntar på utredningen och ser vad den säger. Det är ju trots allt den som är facit!

    SvaraRadera
  7. Det blir inte bättre för IFK Göteborg och alla supportrar om man tror att roten till det onda är Aftonbladet. Om någon tror att motsvarande grej i Djurgården hade tystats ner eller försvarats i Aftonbladet tror någon fel.

    Jag vill ha sanningen och inget annat. Den fås av styrelsen och det verkar som om vi får vänta ett tag.

    /Peter (första IFK-matchen i maj 1976 - supporter sedan dess)

    SvaraRadera
  8. För det tionde: Så har Magnus Erixon stoppat huvudet så långt ned i sanden att man inte längre kan se en skymt av karln.

    Såvida inte hela artikeln är en ironisk drapa...

    SvaraRadera
  9. Snälla kamrater, så länge MP & Plånbok gjort vad de gjort med syfte att göra det för Blåvitts bästa och inget annat! Så måste alla förstå att de offrat och chansat med deras "privata" personligheter, de ska de ha all credit för! (låt vara att de varit j-vligt klumpiga).

    Men skulle det visa sig att det på ngt sätts gjorts för egen vinnings skull (typ ränta!) kommer jag att förakta dem/han och hoppas att de/han aldrig får sätta sin fot på kamratgården!

    SvaraRadera
  10. anonymous:

    Nej, jag har inte stoppat huvudet i sanden.

    Ja, det var en ironisk vinkel av det hela, trodde du nåt annat?

    Brockman: känner du Mats Hård?
    Jag känner hans bror och han är Ellos-suporter och skapare av mkt intressant läsning som jag imponeras av, därav mitt inlägg från början.

    SvaraRadera
  11. Peter Ijeh var ju värd allt strul tycker jag. Han som var så duktig. Sen att han ersattes av sella först då han efter att ha mått så dåligt att han fick flytta till andra sidan sundet var ju riktigt oturligt eftersom Sella sedan den händelsen var en stor dominant i allsvenskan. Janne P och Mats har då verkligen jobbat hårt och fint för att fixa det bästa för blå-vitt. Och klantat till det LITE?? IDIOT!

    SvaraRadera
  12. Ganska rolig sammanställning faktiskt. Men jag är lite förvånad över styrelsens självmål (om det nu inte bara är blaj från media) med att att hänvisa till "den andra gåvan" från Janne P nu när pengarna har återförts till IFK.
    Då har man ju faktiskt erkännt att det var Janne Ps pengar till och börja med......

    SvaraRadera
  13. Personligen är jag övetygad om Perssons/Plånboks skuld och jag står VERKLIGEN inte bakom dessa fifflande banditer som agerar som idioter i Blåvitts namn. Väck ska de. Illa kvickt.

    SvaraRadera
  14. Magnus Erixon:
    Vände mig inte mot ditt inlägg specifikt i min kommentar. Kanske borde jag ha varit klarare om det när jag skrev.
    Får ta och utveckla det hela på min egen blogg vad det lider. Om ofullständig och felaktig information i media och hur folk reagerar på det.

    SvaraRadera
  15. Att det inte fanns någon koppling mellan Selakovic och Ijeh har jag vetat enda sedan jag såg dem spela tillsammans i våras.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.