2005/11/04

Kamratgården live från presskonferensen!

LIVERAPPORT BaraBen.com rapporterar LIVE från händelserna på Kamratgården idag:

Sportradion intervjuar Stefan Selakovic utanför kanslibyggnaden på Kamratgården:

Vad har du för kommentar kring det som händer Stefan?
"Jag tänker inte kommentera IFK Göteborg."
Har du förtroende för klubbdirektören Mats Persson:
"Ingen kommentar."
Har du delgivits misstanke om brott:
"Ingen kommentar"
Hur ska IFK Göteborg klara av det här?
"Det får du fråga IFK Göteborg om".

13:06 Enligt uppgifter på Kamratgården just nu låter det på Bengt Halse som att man erkänner att någon typ av brott har förekommit. Om brotten är medvetna eller om det är så att man (Mats Persson med flera) agerat i god tro är ännu oklart.

13:08 Journalisterna slänger nu frågor till de olika personerna på Kamratgården. Mats Persson anländer senare än de andra och vandrar fram mot journalisterna samtidigt som Selakovic intervjuas.

13:10 Bengt Halse säger "När det gäller de senaste uppgifterna som framkommit så måste vi gå igenom dem mycket noga tillsammans med styrelsen. Vi får försöka reda ut det här så gott det går." Det är bland annat Aftonbladet som pressar honom med frågor.

13:12 Två journalister från samma kvällstidning samtalar tyst med varann.
- Det verkar som Halse inte alls har vetat vad som skett.
- I så fall är det ju Mats Persson själv som dragit in dem i allt det här.
- Tror du på nedflyttning nu då?
- Det blir väl upplopp i den här stan då.

13:13 Huvudintrycket är "Inga kommentarer" och "det får vi utreda". Desstom går det att på vissa utläsa missnöje med Janne "Plånbok". Han som tidigare hyllats för sin Ijeh-gåva har nu kommit i helt ny dager för en del av personalen på Kamratgården. Bland annat sägs:
- Jag orkar inte med den här skiten.
Vad vet klubben då?
- Jag vet inte riktigt, men det ser ju inte jättebra ut. Det är första gången jag hört Bengt säga katastrof. Och han sa det flera gånger med.

13: 18 Medieansamlingen är helt sjukt enorm. TT, GP, Aftonbladet, Expressen, DN, GT, SVT, TV4 och så vidare. Långt innan de inblandade dök upp fanns folk på plats både på träningen (som flyttats från Kamratgården) och på Kamratgården. "Det liknar när jag bevakade offentliggörandet av Nobels fredspris" säger en okänd man på Stockholmska.

13:26 Det sägs nu att anledningen till att träningen flyttades var att skona den övriga truppen från det värsta mediala uppbådet. Vattensur plan stämde delvis men inte helt. Inte så konstigt heller att Arne vill skona gubbarna från den här hetsen.

13:30 Barabens huvudintryck av Stefan Selakovic uttalanden är att han är väldigt missnöjd. Utan att säga det känns det som att han vill att Mats Persson ska ta ansvar för/reda ut det som skett.

13:37 Bengt Halse är den enda som sagt något vettigt. Mellan raderna kan man läsa att allt inte står rätt till (no shit), men graden på hur allvarliga övetrampen varit är svårläst. Antagligen vet Styrelsen ännu för lite om detaljerna. Nu kommer även frågan om Styrelsen ens kan reda ut problemen när det varit en ledande styrelsemedlem som eventuellt haft en nyckelroll i problemen upp. "En utifrån inplockad kanske utredning vore det bästa" säger en person som har IFK Göteborg som arbetsgivare.

13:42 Mats Persson har tydligen sagt något i stil med: "Långsiktigt är jag inte orolig för Blåvitt". Om detta är ett erkännande om att affären kortsiktigt kommer drabba IFK genom en rättsprocess eller om det är en oro för att det mediala drevet kortsiktigt skadar föreningen, eller både två i en kombination, låter vi vara osagt.


Baraben tackar alla som hjälpt till att sammanställa dessa intryck från Kamratgården.

Baraben.com publicerar inte namn på alla inblandade som uttalar sig dels för att situationen varit kaotisk och rätt namn på rätt personer ibland varit oklara, dessutom har vi överhört samtal som vi inte "borde".

20 kommentarer:

  1. Fan vad man lider med honom ! Han lär ju allmänt bitter.

    SvaraRadera
  2. Ja men om han var med på det får han fan skylla sig själv!

    SvaraRadera
  3. :D :D :D

    superettan...

    SvaraRadera
  4. aj aj aj IFK blöder

    SvaraRadera
  5. The horror, the horror!

    SvaraRadera
  6. Fan i helvete, vad händer med blåvitt?

    SvaraRadera
  7. blir de nedflyttning kan jag lova upplopp i varberg me ;)

    SvaraRadera
  8. I allt elände måste jag ändå berömma baraben.com. För tillfället har ni den bästa rapporteringen från presskonferansen i hela Sverige. Bra!

    För övrigt börjar jag bli mer och mer besviken på MP.

    SvaraRadera
  9. oerhört intressant! kan bli den största händelsen i svensk fotboll sen olle norin fick gå!

    SvaraRadera
  10. Nihilist/ Jag sitter hemma och får samtal på samtal.

    SvaraRadera
  11. Va fan?? Nu lär det inte bli några derbyn mot GAIS. Skärp er nu!

    SvaraRadera
  12. Va, var detta allt? Är presskonferensen slut nu?

    SvaraRadera
  13. Anonym/ Det har inte varit någon presskonferens i vanlig tappning. Istället har journalisterna fått chans att samtala med/intervjua de inblandade.

    Det är ju ingen idé att vi publicerar exakt samma saker som Aftonbladet, GP mfl kommer göra inom kort.

    SvaraRadera
  14. Tack för infon, nu är det bara en sak som gäller, supa sig dyngad, syns på stan.

    SvaraRadera
  15. Lider med er och hoppas verkligen att allt löser sig för er fina klubb (utom när man möter den på planen). Stå på er!!!

    SvaraRadera
  16. Grym rapportering. Tur att ni hade det, infon är ju usel.

    SvaraRadera
  17. Tror inte att det är någon risk för nerflyttning ännu. Kan först bli aktuellt efter en fällande dom som jag förstår det. Kan inte tänka mig annat än att IFK skulle överklaga en sådan dom till högre instans. Kan tänka mig att detta kan ta ett antal år innan det är över.

    Bra rapportering av BB. Litar inte på tidningarna för fem öre...

    SvaraRadera
  18. aldrig ner i serien dom måste vinna laga kraft innan vi kan flyttas ner och det kommer ta lång tid innan någon dom kommer. Att inte överklaga en dom vore nästan fel från båda parter lite beroende på vad mer som kommer fram såklart. Men vi kan med all säkerhet spela i allsvenskan nästa år med. Det enda som egentligen kan äventyra det e ett snabbt erkännande att något har gått illa till i klubben.

    Charles Banan

    SvaraRadera
  19. Det blir ju för fan värre och värre för varje dag som går,SATAN!!!

    SvaraRadera
  20. De skyldiga ska fan halshuggas!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.