2005/11/07

En saga från fiendeland

ÄNGLARNA SKÅNE Det har nu gått cirka två månader sedan Änglarna Skåne grundades på nytt. Ett antal varianter har förekommit tidigare, och vi valde att fortsätta i deras fotspår. Det har visat sig att trots påtryckningar från fiender i söder, så finns det många tappra änglar även längst ner i vårt avlånga land. Vårt mål är att hjälpa så många som möjligt av dessa änglar till Göteborg, främst för att stötta Blåvitt i vått och torrt, men även för att öka sammanhållningen mellan oss änglar. Änglarna Skåne har självklart inget vinstintresse, utan den stora vinsten ligger i att så ofta som möjligt få se IFK Göteborg på plats.

Det fanns dock mycket att göra innan vi kunde ro skeppet i land. Det första och allra viktigaste kom i att vi fick en egen hemsida klar. Med denna kunde vi nå ut till änglar, och börja planera för att ta nästa steg mot en resa. Vi gjorde reklam för oss själva på de flesta ställen där Skåneänglar kunde tänkas finnas, allt för att så många som möjligt skulle få upp ögonen för oss. När vi kände oss säkra på att vi nått ut till tillräckligt många för att kunna resa så började den största och viktigaste förberedelsen – den inför våra kommande resor.

Frågan hur vi skulle ta oss upp var länge på bordet, då båda vi som låg bakom starten saknade körkort. Detta problemet kvarstår fortfarande, men löses än så länge av att den som ställer upp som förare blir bjuden på både resa och mat. Ett annat problem var att pressa priserna så långt som möjligt. Eftersom det smidigaste sättet att ta sig upp vi kunde komma på var hyrbil, så innebar det också att priset inte kunde pressas så lågt som vi ville.

Ett annat problem är vårt stora upptagningsområde. Vi försöker dock att utgå ifrån Malmö och plocka upp folk på vägen. Förståligt nog har vi dock svårt att hämta upp folk öster om Malmö, och än så länge får man i så fall så gott man kan försöka ta sig till Malmö. Praktexempel på detta är de tappra killar som tog sig från Simrishamn till Malmö inför matchen mot Djurgården, eller de tappra tjejer som tog sig från Trelleborg inför resan och matchen mot Malmö. Värt att tillägga är att båda matcherna vi hittills har genomfört båda låg på måndagar, och därför innebar att många var tvungna att ta ledigt från både jobb och skola.

Vår premiärmatch blev den skapliga drabbningen mot Djurgården, vilken knappast lämnade någon oberörd. Inte helt oväntat kändes E6:an denna kväll oändligt lång, och ordet "om" skulle cirkulera i huvudet en lång tid framöver.

Vår andra match på plats var den inte heller så dåliga matchen mot Malmö en vecka senare. Den här gången blev utgången trevligare, och på vägen hem satt man och njöt över att ha varit på plats. Att Malmös bäste spelare dessutom hette Thomas Ohlsson och var halvt ängel var talande för matchen. Det är en spelare som jag tror kommer att tillföra mycket kommande säsonger.

Det har gått snabbt (kanske för snabbt, men det återstår att se) och i nuläget har vi fått in 16 beställningar till våran tröja. Där fick vi hjälp av två andra skåneänglar. Utan deras arbete med tröjorna skulle vi inte ens haft dom på bild. Detta visar ännu en gång att samarbete är otroligt viktigt.

Nu har vi ett halvårs planering framför oss innan Allsvenskan åter drar igång, och förhoppningsvis ska vi hinna ha ett möte innan dess. Allt för att stärka sammanhållningen, organisera oss, och kunna se så mycket IFK Göteborg på plats som möjligt. Två Royal League-matcher satsar vi på att se i vinter. Den mot Lyn den 11 dec och den mot Djurgården den 12 feb. Går vi vidare kommer det självklart att bli aktuellt med fler matcher.

Jag hoppas jag får skäl att återkomma framöver med fortsatta rapporteringar, från ett inte lika självklart blåvitt landskap som Västergötland är. Vi finns dock även här, trots att kompisar, media, och resten av Skåne inget hellre vill än att få se vårt kära Blåvitt förlora mot Malmö, Helsingborg, Landskrona, och allt vad de heter. Vi gör dock ingen hemlighet av att vi håller på Sveriges stolthet - IFK Göteborg.

Ett fullständigt måste i samma anda finns att hitta i Blått &Vitt #2-2004. Jag syftar på sidorna 8-9 som är skrivna av Andreas Kjäll.
http://www.anglarna.se/media/bv-arkiv/B&V2-04.pdf

Intresserad?
www.anglarnaskane.tk

Per Holmberg - Änglarna Skåne

9 kommentarer:

  1. Gött att det rör på sig därnere i alla fall!

    SvaraRadera
  2. Skönt att ni har börjat bekämpa "grötsmittan" där nere!

    Sen är det väl lite tveksamt om det är någon vansinnigt "tapper" insats att ta sig från Trelleborg till Malmö på egen hand, men vad vet jag? ;-)

    SvaraRadera
  3. reidar:

    Lite blandat är det. Jag är helskåning men Per som skrivit texten är från Göteborg.

    SvaraRadera
  4. Schyssta tröjjor.

    SvaraRadera
  5. "Tappra tjejer som tog sig från Trelleborg"?? Ja, det är ju en fantastiskt jobbig färd mellan Trelleborg och Malmö. 40 min i buss måste ha tagit hårt på krafterna hos de stackars små liven. Vilka hjältar! Res en staty.

    SvaraRadera
  6. dr helmer;
    Bussarna från Malmö går inte till Trelleborg på natten, i passande tider.

    SvaraRadera
  7. Jag var inte alls ironisk i mitt förra inlägg. 3 mils extra resa förtjänar en staty. Verkligen!

    SvaraRadera
  8. Ni är undantaget som bekräftar reglern om skåningar ;)

    SvaraRadera
  9. Tja,
    får inte länken till er sida att fungera. Är en blåvit numera malmöbo som gärna vill veta mer!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.