2005/10/26

Supporterns dröm om Silly Season vintern 2005/2006!

SILLY SEASON 2006 Baraben ställde nyligen under 48 timmar läsarna den känsliga frågan: På vilka positioner vill du att Blåvitt ska förstärka inför 2006?

Svarsalternativ, antal röster och röster i procent:

2. 1 ytterback, 1 vänsterytter och 1 anfallare Röster: 64 (15%)
3. 1 mittback, 1 vänsterytter och 1 anfallare- 61 (14%)
4. 1 ytterback, 1 målvakt och 1 anfallare- 31 (7%)
5. 1 mittback, 1 högerback och 1 anfallare- 29 (7%)
6. Det krävs mer än tre nyförvärv- 26 (6%)
7. 2 anfallare och 1 mittback- 20 (5%)
8. 1 mittback, 1 vänsterback och 1 anfallare- 17 (4%)
9. Truppen är bra som den är- 17 (4%)
10. 2 mittbackar och 1 anfallare- 2 (0%)

1. De Pedro, Jimmy Dixon och Dioh Williams, sen räcker det... Röster: 171 (39%)

Totalt antal röster: 438

Bortser man från den överlägsne vinnaren där vi signar De Pedro och värvar Dioh/Dixon (ett alternativ som Persson tyvärr aldrig har ekonomi att ro hem) så är signalen från supportarna tydlig: En mittback/ytterback, en vänsterytter och en anfallare är "kravet" på förstärkning från supportrarnas sida.

Att Blåvitt redan sedan Peter Ijeh tvingades bort i skandalregnet i somras utan framgång har letat efter en ersättare är allmänt känt. Att man även har ett gäng etablerade spelare vars kontrakt går ut (Dennis "Cliff" Jonsson, Hjalmar Jonsson och Sankan) så kan det krävas förstärkning även där. Det mest naturliga vore självfallet att både "Cliff" och "Hjalmar" förlänger, enligt uppgift till Baraben.com har båda två inlett samtal i någon form med klubben om förlängning i någon form- och att vi signar Javier De Pedro på det tvåårskontrakt som han redan varit med och utformat i September månad.

Sankan ska ha ett stort tack för sin tid i klubben men har efter ett helt års bortvaro fått två nya spelare på hans position i truppen, bägge snäppet vassare än han själv. Ryktet säger att Sandklef är intressant för ett visst i dagarna Allsvenskt kvalande Göteborgslag: Gais.

På backplats drabbades ju både Dennis och Hjalmar av långtidsskador under den här säsongen. Dennis visade dock genom bra sitt spel i mitten av säsongen, (bland annat i Intertotocupen) och Hjalmar genom bra spel i början av säsongen, (som mittback bland annat) att båda två är solklara truppspelare med ambition att vara med och slåss om platserna i startelvan. Allt annat än att Blåvitt förlänger med bägge dessa killar vore en rejäl tabbe som Baraben ser det hela.

Forwardsjakten har ju under hela säsongen varit högintressant med killar som Gatete och Daniel Johansson på Kamratgården. Förhoppningsvis slipper vi få hit en sådan flopp som Da-Jo det här året men ingen kan ju garantera det. Killen kom hit i år och käkade enbart pommes frites under hela det första träningslägret vid medelhavskusten. En elitidrottsman. Han kanske var sponsrad av en potatisodlare i norrland, för annars var den killens beteende riktigt mystiskt.

Nu jagar vi istället en av de stora talangerna i svensk fotboll, Ola Toivonen. Enligt källor till Baraben så är Expressens uppgifter om att halva allsvenskan jagar honom bara delvis sanna. Sanna till den grad att Toivonen jagas av klubbarna, men osanna då det redan på ett tidigt stadium stod klart att han bara är intresserad av att spela i någon av de 3 Allsvenska "toppklubbarna". Blåvitt ligger i nuläget tydligen närmast till hands, trots intresset från CL-kvalande Dif. Nu återstår att se om Blåvitt visar framfötterna eller missar ytterligare en kille med sympatier för vår klubb...

Erkan Saglik kom ju hit på lån samma dag som sommarsilly tog slut som en "panikvärvning". Sedan dess har han inte bara hunnit med att i en duell framför Bengan slå ut tänderna på Martin Ulander- utan faktiskt förbättrat sitt spel avsevärt. Dock inte alls tillräckligt för att få ett kontrakt med klubben. Enligt flera källor håller Erkan tyvärr inte måttet än, men har viss utvecklingspotential.

De Allsvenska storstjärnor som i olika sammanhang varit intressanta för Blåvitt är Dede- som för ett år sedan ryktades vara på väg till Blåvitt, Ailton- som Blåvitt anmält sitt intresse för hos Öis, Dioh Williams- som även han redan för ett år sedan var intressant men som idag dubblat sitt marknadsvärde. Dede blev inte av då vi knöt till oss Sella förra vintern, Ailton och Dioh blir allt mindre aktuella för varje match de spelar på ett framgångsrikt sätt. Detta är självfallet en tydlig singal till Blåvitt och duon Arne Erlandssen/Mats Persson som för att få sportslig och ekonomisk framgång med sina spelaraffärer måste värva killarna tidigare i deras karriärer.

Att man sedan vill ha en spelare som Ali Gerba är ju ren mediespekulation. Under en säsong kollar man självfallet på dussintals spelare. Sedan kanske man bara intresserar sig för en bråkdel av dem, verkligen inte dussinlirare som Gerba. Arne blickar som alltid mot Norge men Blåvitt har en med eller mindre uttalad vision att främst satsa på svenska spelare, med undantagsfall av någon enstaka "utländsk stjärna". En signal om denna policy var hur Kihlberg värvades trots att Arne hade flera norrmän före honom på sin shortlist under året.

Uppdatering med ny info löpande framöver...


Bilder lånade från: Expressen/Bildbyrån & Sundsvalls tidning

11 kommentarer:

  1. Jag instämmer i att Sandklef bör leta sig annorstädes, men inte om hans kapacitet som skadefri. Vi hade förra året och betydligt bättre vänsterytter än vi haft i år. Jag vill inte gå in på några namn men "SW", håller inte allsvensk toppklass. Det gör å andra sidan förhoppningsvis Javi.

    SvaraRadera
  2. Bruce/ Min poäng var förvisso inte att förolämpa Sankans tidigare insatser, bara att konstatera att han i nuläget med all sannolikhet har två man mellan sig och sin ordinarie position. Men därmed inte sagt att Wowoah är bättre än Sankan fulltränad. Kom ihåg att Anre aldrig ens sett Sankan i full trim...

    SvaraRadera
  3. Gais jagar även Lundén. Kan bli ett intressant derby mot Gais med alla spelare vi ratat.

    SvaraRadera
  4. Tar för övrigt för givet att om Gais går, kommer dom värva Gustaf Andersson. Hela VF-trion + Dime.

    SvaraRadera
  5. Jag säger som med mobiltelefonen och internet:

    Hur överlevde folk innan Royal League fanns?

    Nu växer ju längtan varje dag efter sköna värningar och mer matcher och fler vinster och... GULD!

    SvaraRadera
  6. Tja det är bara försvar och målvakt som inte är blåvita isåfall.

    Sankan-Heed-Rosen-Nicklasson
    Lundén-Gustaf

    Kommer nästan tycka om Gais, Nicklasson har man väl inget positivt att säga om men de andra är ju mycket sympatiska.

    SvaraRadera
  7. Lundén spelar väl högerback i Ellos numera? Sen får man ju inte glömma Brasse-Hasse...

    SvaraRadera
  8. Lundén borde ta sig en funderare över sitt hår!

    Hoppas på Ola Toivonen, Javier Succé + en bra utveckling på nuvarande lag...

    Då é guldet så jävla hemma så det skriker om det!!

    SvaraRadera
  9. Jag ser att Vasquez har sex roster (basta nykomling omrostningen). Jag har stora forhoppningar pa killen, men det har ju knappast varit ett genomslagsar for honom. E det manne "denvackresyn" som har rostat sex ganger?

    SvaraRadera
  10. Quattro:

    Det finns många som tycker att Hjalmar är bra defensivt, alltså bra på att bryta och att defensiven är huvuduppgiften för en back.

    Jag kan hålla med om att defensiven är huvuduppgiften för en back, men en ytterback måste kunna spela upp bollen till en medspelare. Ozzy är mycket bättre på uppspelen och det gör att vi har mer boll inom laget nu än när Hjalmar spelade. Ozzys positionsspel är inte så bra, men det kommer förhoppningsvis bli bättre.

    De Pedro vill jag ha nu!

    SvaraRadera
  11. Quattro/ Jag är först att medge att Hjalmar inte är perfekt som en ordinarie vänsterback, men jag tycker han har potential att vara truppspelare bakom de ordinarie och hoppa in vid problem.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.