2005/10/22

Öisfans delaktiga i Dif:s planinvasion- men slipper böter!

MÅNDAGSSKANDALEN Företaget NWD (Nassco Webdesign) som producerar ÖIS officiella hemsida har den goda smaken att med stolthet slänga upp en hel radda med bilder på den pitch invasion som Djurgårdsfansen tillsammans med Öisarna genomförde. Sedan länkar man till dessa bilder man tagit av olika pågående regelöverträdelser och brott på den officiella supporterklubbens klotterplank.



Djurgårdens IF har redan dömts till 190 000 kronor i böter för det upploppsliknande tillstånd man invaderade planen under. Utöver detta kommer Djurgården av Ullevi få en räkning för att ersätta alla skador som deras supportrar bidrog med under vandaliseringen i måndags. På en av bilderna kan man tydligt se hur Öis supportrar tillsammans med Djurgårdssupportrarna invaderat planen och nu firar och river insidan av Gamla Ullevi. Bland annat attackerades polisen brutalt, inredning vandaliserades och en tårgasgranat kastades in i folkhavet. Tidigare har Djurgårdarna tilldelats hela ansvaret för den kaotiska stämningen men sanningen är att stora mängder Öis-supportrar deltog i samma upplopp som bryter mot det Allsvenska regelverket. Varför tilldöms inte även Öis böter när även deras fans invaderar planen?

Bild: Jarnkaminerna.se

När till och med deras egna inhyrda bolag NWD med bildbevis dokumenterar hur Öisflaggor vajar mitt på Gamla Ullevis spelplan under en så kallad "pitch invasion"?

På följande bild kan man se hur förbrödringen mellan Öisare och Djurgårdare fortsätter från kanten av planen in mitt in på planen. Stora Öisflaggor befinner sig mitt i det kaos där flertalet personer begår olika våldsbrott mot sin omgivning.

Det är kotym att klubbar stänger av supportrar som överträder reglerna och tar sig in på planen, med tanke på Örgrytes minimala supporterskara borde det vara busenkelt att hitta de skyldiga och stänga av dem från Öis hemmamatcher precis som Blåvitt vid ett flertal tillfällen gjort. Eller står Öis på och låter sina småbrats agera bäst de vill medan de pekar finger åt hur Djurgårdarna betedde sig illa? I enlighet med rådande samhällslogik bör Örgryte betala samma bötesbelopp som Djurgården tilldömts. Alternativt borde man själva dömas till ett bötesbelopp som tävlingsutskottet beslutar om. Men vart tar det mediala intresset vägen för de mindra lagens supportersvineri? Ger väl antagligen inte rubriker att hetsjaga lag som knappt någon bryr sig om...

10 kommentarer:

  1. Rena jävla skandalen detta. Så typiskt medierna att ignorera andra klubbars regelbrott än AIK, DIF, MFF och Blåvitt ungefär. "Är det inte deras supportrar så bryr vi oss inte" ungefär.

    Men sen att Öis supportrarna spelat samma infekterande roll och brytit mot samma regler spelar väl ingen roll?

    Döm Öis till 190 000 i böter och var konsekventa!

    SvaraRadera
  2. Jag skäms för att säga det men ja, en del (inte speciellt många dock) Öisare stormade in på planen tillsammans med alla Djurgårdare. Tragiskt men sant. Värt böter? Knappast.

    SvaraRadera
  3. Hahhaahah stor humor gubbar! Men just att samma webbolag som ansvarar för Öis hemsida lägger upp sådana pitch invasion-bilder är ju jävligt tveksamt alså. Där snackar vi om vilken image man vill förknippas med som förening.

    Sen att Öisarna inte var de som svinade på Ullevi kan vi nog alla fatta, men att en hel del av dem bröt mot diverse regler kan man ju inte komma undan ifrån. Dock gick det väl inte att märka i stormen av svineri som Difarna höll på med på olika vis...

    SvaraRadera
  4. Haha! Kul, men jag kan lova att vi skulle invadera planen om vi vann SM-guld också.

    Dock skulle vi aldrig fira att ett annat lag vann med att invadera planen.

    SvaraRadera
  5. nu kan ju inte ujsanra ha invaderat de måste ju va gaysare eftersom ujsarna inte finns

    SvaraRadera
  6. Ja det vågar då fan inte tidningarna skriva om, jag var där med och såg flera av Öis klackledare och "ligister" hoppa in på plan. En av dem har Öis haft stora problem med tidigare då han är knarkare så det står härliga till. Och jag är faktiskt neutral Blåvitt och Öis är samma skit för mig.

    SvaraRadera
  7. Klart som fan att Dif ska betala en massa pengar. Sen hade det ju varit fint om Öis hade fått betala lite, så går dom i konkurs lite snabbare.

    SvaraRadera
  8. ÖISare, DIFare, samma skit. Bunta ihop dom och slå ihjäl dom!

    SvaraRadera
  9. hahahahahaha...ÖISARE inne på plan...den var rolig:D helt ärligt?? ser ni ens någon öisare inne på planen själva:D? eller är ni bara så jävla trångsynta:D stor humor:D

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.