2005/10/11

De Pedro debuterade i säker derbyseger

B-LAGSDERBYT Javier De Pedro, Jonathan Berg och Dennis Jonsson gjorde alla sina riktiga "debuter" för hösten i kvällens B-lagsmatch mot Öis.

Både Öis och IFK ställde upp med många ordinarie A-lagsspelare i kvällens match som till slut blev en säker seger för vårt Blåvita gäng. Slutresultatet blev 4-1 efter två mål av Håkan Mild och två av Stefan Selakovic.
Javier De Pedro byttes tillsammans med sin yngre spansktalande mittfältskompanjon Andres Vasquez in i den 60:e matchminuten och fick dagens största jubel från den för kvällen lite mer än halvfyllda sittplatsläktaren som var öppen.

Dennis Jonsson såg trots brist av spel på över två månder stabil ut och det gjorde även Jonathan Berg som deltog en hel del i det kreativa spelet i första halvlek. Första halvlek var klart bättre än andra gällande tempot i matchen och på planen startade Blåvitt med följande elva:

---------------Bengan----------------
Adam---Dennis---Ölme---Sankan
J Berg-Mild-Wernbloom-Vovven
---------M Berg-------Sella----------

Berg och Sella spelade bra ihop med mycket djupledsrörelse under hela matchen, men man ska notera att Öis ställde upp med ett lite decimerat lag och generellt är ganska usla försvarsmässigt. Edmund Phiri på Öis högerkant hamnade ett par gånger i verbalt tjafs med Wowoah på den kanten i första och agerade mer eller mindre rundningsmärke. Wowoah verkade lite pressad av att De Pedro på riktigt är med nu och ville visa upp sig väldigt mycket, med blandat resultat.

Blåvitt gjorde ett riktigt vackert 0-1 på en hörna där Sankan slår hörnan, M Berg nickskarvar in från position vid kortlinjen bortanför mål och Sella nickar in bollen i öppen kasse. Riktigt vackert. De Pedro då? Jo han kom in och visade direkt hunger på att delta i spelet och visa upp sig för publiken. De första 10 minuterna fick han inte delta så mycket i spelet då den förlades mestadels till högerkanten och en pigg Vasquez som ville utmana.
Men med tiden drog sig De Pedro in mer i banan och fick även boll, något han snabbt gjorde sig av med. Detta var när vi började se ett sällsynt fenomen i svensk fotboll: kvickt spel på ett tillslag. Även om De Pedro inte ännu är i matchform för allsvenskt tempo så ser man att allt han gör har en tanke och hastighet som håller väldigt hög klass.

Spelar inte De Pedro i Blåvitt nästa år begår klubben enligt undertecknad ett stort misstag. Men vissa källor säger ju att kontraktet redan är klart, så vi får hoppas att de har rätt...

Håkan höll hög nivå, även Wernbloom de få gånger han tog i för fullt så flög Öisarna som vantar kring planen. Bengan hade två halvtabbar när han nästan fipplade in bollen men såg annars stabil ut. Håkan Mild var nära att göra hattrick efter att i växelspel med De Pedro från vänsterkanten i slutet av matchen klippa bollen i ribban. Bådar gott inför Bajenmatchen.

Kvällens bästa: Blåvita börjar skandera "FCZ! FCZ!" mot den väldigt unga och mongolida Öis-"klacken" framför dem. Stor humor.

Bild lånad från: Aftonbladet.se

11 kommentarer:

  1. FCZ sprider sig blixtfort i vårt land... Se bara på han Mellberg i matchen mot Kroatien. Måste varit inspirerad av Tore i FCZ. Hoppas att De Pedro inte är nån diva och spelar skadad hela försäsongsträningen. För i så fall med en vinterträning med Arne så lär vi ha vänsterytter av hög klass! Heja blåvitt!

    SvaraRadera
  2. De Pedro visade att han verkligen är något för nästa år. Han spelade juh snyggt fram till "Sellas" andra mål.

    SvaraRadera
  3. FCZ FCZ hehehe. Så jävla bra att man önskar att man varit där...

    SvaraRadera
  4. Det var helt suveränt att vara där och se killarna "leka" lite boll. Det märktes inärkampssituationerna att det bara var en friendly, men samtidigt fick man en del goda skratt emellanåt (hade fått ett mentalt vansinnesutbrott om det vart en A-lags match i allsvenskan, men nu var det bara roligt).

    SvaraRadera
  5. De Pedro är ingen diva. DET var fördomsfullt på riktigt.
    Killen direktpassade precist och snabbt vid så gott som alla tillfällen han fick bollkontakt.
    Om hans tendens att aldrig driva bollen mer än en halvmeter berodde på dålig ork eller smart spelstil vet jag inte. Men jag tror på det senare.

    SvaraRadera
  6. Ja, DePedro gjorde faktiskt riktigt lysande saker de få gånger han fick röra bollen. One time touch nästan varje gång, och knivskarpa passningar. Måtte denna mannen komma i form til nästa säsong, då kommer Blåvitt äga mittfältet med Alex, Mild, och DP som de största personligheterna.

    SvaraRadera
  7. asd/ FCZ är ett tv-program om ett gäng helt talanglösa unga killar som under några månader ska (av Glenn Hysén) läras upp till fotbollsspelare och spela mot Djurgården. Spektaklet kan ses på ZTV och TV3.

    SvaraRadera
  8. asd:
    FC Zürich
    http://www.suedkurve.ch/index.php?haupt=2

    SvaraRadera
  9. FC Z är riktigt kul, laget är en korsbefruktning mellan ÖIS A-lag och det gamla gänget från 'Nördarna'-filmerna. Stor underhållning med andra ord. Dessutom tror jag att Glenns anseende ökar bland icke-frälsta. Han framstår ju som extremt trevlig. Favoriten var när han nästan fick en tår i ögat när han såg på när meganörden
    Tore höll hov inför de andra. Synd att jag slängt min video, för det här borde man spela in...

    SvaraRadera
  10. Det stavas mongoloid

    Betyder bokstavligen "lik mongolerna". "Oid" är grekiska och betyder "lik".

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.