2005/09/11

Canal+ äger TV4 från start i fotbollstv-kriget...

TV SPORT TV4 har under hela sensommaren blästrat ut reklam i etern kring sin "storsatsning" på Italiens fotboll där Zlatan visas upp som ett affischnamn. Men sanningen bakom den inte så lite snedvridna kampanjen är att TV4 lyckats få tag i hemmamatcherna till fyra bottenlag varav det mest Sverigebekanta är forna Svennisbekantingen Lazio.

I helgens söndagsomgång väljer TV4 att visa Lecce- Ascoli och får direkt på fingrarna av sin huvudkonkurrent Canal+. Historien bakom det hela är som så att Canal+ bett programchefen på TV4 att de ska tona ner reklamen kring Zlatan (då 90% av Juventus tv-sända matcher kommer gå i Canal+) men inte fått någon som helst respons på sin begäran.

Canal+ har då valt att som ett svar på detta lägga en av sina två tv-sända matcher idag i sin systerkanal Kanal 5. Den huvudmatch som Jesper Hussfeldt kommenterar är Jonny Ekströms forna proffsklubb Empoli mot Zlatans nuvarande Juventus. Så trots TV4:s reklamkanpanj svarar nu konkurrenten och betalkanalen att slänga ut "Den gamla damen" och Zlatan för alla som har tillgång till Kanal 5.

Inte sedan Thomas Norddalh som "Don Tommaso" dominerade rutan med sina matlagningsrelaterade inslag på italienska under 1990-talet har det talats om italienska Serie A så mycket som idag. Vinnarna är såklart tv-tittarna och fotbollspubliken här i Sverige som inte bara får en stenhård konkurrens om de två huvudmatcherna på söndagseftermiddagen- utan Canal+ erbjuder samtidigt ytterligare en match för tittarna, ofast med engelska kommentatorer. Idag visas Roma-Udinese.

Den här konkurrensen tvingar ju inte bara Canal+ att hålla sig på tårna (vilket de föredömligt även hittills gör) utan håller snaran kring halsen på TV4 som måste höja kvalitén på sina mellan varven riktigt skabbiga sportsändningar. Frågan är om TV4 har insikt nog att höja den kvalitén. Det skulle väl krävas att man sparkade hela redaktionen...

Hursomhelst blir det mycket tv-sänd fotboll för tittarna i vinter, för var så säkra, Canal+ kommer sända fler matcher i 5:an i vinter...

3 kommentarer:

  1. Don Tommaso , inte Il proffessore. Det vae Gunnar Gren.

    SvaraRadera
  2. Haha det har du JÄVLIGT rätt i.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.