2005/08/10

Fullt krig i sport-blogosfären, vems sida står du på?

















SPORT-BLOGOSFÄREN Det är poppis att gnälla på tv-sändningar av idrott numer. Laul tjötade ganska mycket om att ingen skulle sända bortamatchen mellan Haifa-Malmö. Men för alla som hanterade internet och datorer kunde man snabbt söka sig fram till att den matchen Live-streamades från Israel. Det vill säga att tusentals människor satt och såg den via sina datorer. Något Laul verkligen borde lärt sig göra istället för att se matchen på huvudkonkurrentens tv kanal?

Men intessant är även att notera hur friidrotten med den blåvita själen Emma Gren krockade med Helsingborg-Blåvitt och hur många som intresserat (gäsp!) följde bägge händelserna på olika sportbarer runtom i landet. Aftonbladet ställer de två kanalerna SVT & TV4 mot varann i en intern fight om vilken kanal som levererat bäst friidrott. Lite som om Allsång på Skansen skulle möta Stadskampen kör även SVT över TV4 totalt i läsarnas omrösning. Kommer på mig själv mumlandes: "Ja, Något hoppas man ju få tillbaka på den jävla lagstiftade tv-avgift vi betalar."

Olof Lundh som mest skrivit om "sitt" Leeds den här veckan har ju tidigare så stolt framfört att han allt är vän och fotbollskamrat med TV4:s gaphals Patrik Ekwall. Undrar om Aftonbladets val av att sätta upp Patrik Ekwall som front för TV4 mot oerhört populära Peter Jidhe på SVT:s sida är en indirekt upptrappning av de spänningar vi kännt inom sportblogosfären i veckan?

Eller är det så att Grönvita sidan upp, en ganska trevlig blogg för att vara pestsmittad av bajensjukan lagt ner sitt enormt överskattade hobbyprojekt under pseudonymen "Mats Hård" för att utmana Robert Laul om titeln Sveriges bästa fotbollsblogg? Vem vet. Kanske gillar de bara att käbbla lite med en mediekändis som Göteborgssonen Robban numer är...

Innerst inne vill nog Laul jobba på Göteborgs-Posten trots allt, de jaktmarker Olof Lundh redan för några år sedan pissade in sitt revir på. Numer tycker nog Lundh sig ha växt sig för stor för att få kritik från sin gamla arbetsgivare och hånler lite tyket på sin blogg mot Stendums senaste Sport & Spelkrönika. Både Stendum och Lundh försöker peka ut varann som någon slags springpojke för Blåvitt. Underligt att ens insinuera det för att medierna har ju konstant räknat bort IFK från guldstriden, trots bra resultat och ständigt topphäng. Lauls arbetsgivare hade den snyggaste rubriken angående IFK Göteborg för ett par veckor sedan:


























Undrar vilken stjärna på Gazzetta dello Sportbladet som fått ett städjobb efter den idiotrubriken. För de har väl läst den Allsvenska tabellen efter denna omgång? Eller?

7 kommentarer:

  1. Mats Hård? Det är ju för fan på gränsen till förtal, så tråkig som "han" (som vi fortfarande tror egentligen är/var ett kollektiv) blivit.

    SvaraRadera
  2. Förtal eller ej, chansen/risken är ju att ni ligger bakom den sidan... ;)

    SvaraRadera
  3. Intriger i blogosfären...

    SvaraRadera
  4. Nästa stora såpa kanske? Och Laul som "hunk"

    SvaraRadera
  5. Jag ska nog börja med att skriva manus Becka... ;)
    "Days of our blogosphere"
    varför inte
    "The bold and the bloggers"

    SvaraRadera
  6. Nejnej, "The Blog And The Beautiful".

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.