2005/08/09

Dagen i klockslag

0800: Vaknar upp i Renbergsvattnet, utanför Burträsk, utanför Skellefteå, där jag spenderat fem dagar. Dryga 115 mil från Göteborg, och alltså lite mindre än 140 mil från dagens matcharena, Olympia. Käkar kalaspuffar.

0915: På plats på Falmark, Skellefteås mycket stora flygplats. En gate, en cafeteria. Får en del blickar på mig på grund av IFK-tröjan jag har på mig.

1015: Planet med destination Arlanda lyfter.

1305: Sitter äntligen på planet till Götet.

1415: Framme på Landvetter. Resväskan dyker äntligen upp på bandet. Att folk inte kan lära sig att ha lite jävla lugn och inte kraxa runt bagagebandet som några utsvultna gamar. Har god lust att slänga upp pensionärer och snobbar på bandet för en liten åktur. Kompisar med bil möter upp.

1430: På E6:an med destination Helsingborg. Utan att ha passerat "Hem".

1517: Totalstopp på E6:an. Singelolycka någonstans borta vid horisonten. Snygg rumpa lite närmre. Pissepaus vid järnvägsspåret. Förhoppningarna om en snabbtur över till Helsingör grusas.

1622: 160 km/h över Hallandsåsen ska rädda den obligatoriska resan med ölfärjan.

1657: Hinner precis gå ombord på färjan innan skånepågen i rött krulligt hår och fräknar stänger dörren för ombordstigning.

1728: Som förstagångsresenär till fots i Helsingör så förundras man över hur alla spritbutiker får plats på en så liten yta. Aldrig har så många sålt så mycket på så liten yta. Det blir inte så mycket öl den här gången, mycket med tanke på den begränsade budgeten jag just nu rör mig med.

1800: Färja tillbaka till svensk mark.

1845: Parkerar på grusplanerna bakom Olympia. Visar sig senare vara allt annat än ett genidrag.

2050: Glädjerus.

2130: Lugnat ner mig ett par snäpp. Grusplansparkeringen visar sig vara en mardröm, med en enda utväg och ett par hundratusen bilar före i kön. Ungefär. Schytts "Heja Blåvitt" spelas på högsta volym under tiden som vi väntar på att köerna ska försvinna.

2357: Kliver in i lägenheten. Trött men nöjd med dagen. Det är inte varje matchdag man är 140 mil från arenan 9 timmar innan avspark, och befinner sig utomlands 1 timma innan densamma.

11 kommentarer:

  1. Kalaspuffar, det var inte igår. Smakade de inte bättre när det var en björn som lastade kalaspuffar på ett tåg på paketet?

    SvaraRadera
  2. Jo, helt klart gjorde de det. Dessutom har de tydligen dragit ned på sockret nu (25% mindre), så det smakar egentligen inget vidare alls.

    SvaraRadera
  3. "1015: Planet med destination Arlanda lyfter."

    Fanns det flyg år 1015? oj oj oj vad kasst det var!

    SvaraRadera
  4. Låter som du hade en skaplig dag.
    Somnade gott sen?

    SvaraRadera
  5. filip, heh, så skulle man kunna uttrycka det.

    ekim, du har inte gjort lumpen märker jag. :P Inga jävla kolon i klockslag där inte.

    tjoho, ja, det skulle man lätt kunna säga. Sen väcktes man brutalt av att päronen ringde tidigt på morgonen och undrade om man kommit hem i fullgott skick...

    SvaraRadera
  6. Du glömde berätta om två saker:
    1. Din underbara vän som hämtade dig på Landvetter
    2. Den underbara "middagen" som åts på Rasta

    ///Kissmannen

    SvaraRadera
  7. Kissmannen, du är inte glömd! Du gör allt för en! Speciellt om du får 200 spänn för besväret. :P

    SvaraRadera
  8. Einars gamla butik, sågen, badplatsen på norra sidan av byn
    intill den stora underbara logen som min farfar en gång ägde.
    Fiska och grilla på grisholmen
    inte är det trist i Renbergsvattnet.

    SvaraRadera
  9. Glömde fråga om du är gammal Remmersbo eller om du bara fick för dig att stanna där.

    SvaraRadera
  10. olis, oj, fasen vad du var insatt. :) Nej, tråkigt är Renbergs egentligen inte, men det regnade hälften av dagarna, och egentligen hade jag velat stanna längre för att hinna få något gjort. För övrigt är det min morbror som numera äger badplatsen och logen du nämner. Sågen är en gammal klassiker att gå förbi, liksom hembygdsdagen (som jag tyvärr missade i år). Rökt fläsk och pilkastningstävling (som jag vunnit någon gång för länge sen)... Det är grejer.

    Nej, är inte gammal Remmersbo, däremot är morsan född där och mormor bor kvar på södra sidan. Första huset till vänster efter att man passerar bron över vattendraget till Innanträsk. Har varit uppe varje sommar i mina 21 levnadsår.

    SvaraRadera
  11. PS. Och nu har vi köpt huset som ligger till höger om skolan. Ska dock inte flytta dit, bara användas som sommarresidens.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.