2005/08/31

45 000 änglar hos Baraben.com!

BARABEN.COM Sedan jag startade den här bloggen i mars/april i år har dess utveckling och intresset kring den ökat explosionsartat. Vi hade från början en ambition att elda de andra supportersiterna Änglarna.se och Alltid Blåvitt i arslet för att se till att de höll sig på tårna och fortsatte producera kvalitativt material kring Blåvitt.

Änglarna är ju som vi alla vet den officiella supporterklubben och Alltid Blåvitt det Blåvita ansiktet utåt på Svenskafans.com med ett nära samarbete med IFK Göteborg. Så vilket var det tomrum vi skulle fylla? Vart var det vi skulle hitta våra läsare och skapa intresse kring?

Det blev en slags fanzine-scen som utvecklades här. Vi är som ett fanzine av många anledningar, främst för att vi ständigt försöker utöka antalet supportrar som skriver för och hjälper till kring siten. Inte nog med att vi haft smått fantastiska 45 000 unika besök på sidan och 85 000 sammanlagda besök på sidan så har vi utökat vårt antal skribenter och medarbetare från 1 till i dagsläget för mig själv imponerande 22 stycken.

Alla ni som visat intresse kring att skriva för Baraben.com ska ha stort tack, men ni ska även veta att vi bara under den senaste helgen fick in 27 ansökningar om att bli skribenter. Därför måste vi noggrannt gallra ut vilka som är seriösa och faktiskt är intresserade Änglar. Men ni som står i kö, er tid kommer så håll ut! I mängden finns vår styrka.

Våra framtida ambitioner innehåller mycket intressant där ni redan fått en liten försmak av vad "Supporterfonden" är. Vi har även långt gångna planer på lite alternativa souvenirer och ett faktiskt fanzine (i tryck) för er som vill läsa Barabens artiklar i old school stil. Det är vi som ligger i gråzonen mellan den seriösa fotbollsjournalistiken och de officiella uttalandena.

Vi arbetar även bakom kulisserna med att fixa till den här siten så att den inte bara ska börja fungera på alla områden (delar av funktionerna har ju sedan länge legat nere) utan vi vill även locka fler återkommande läsare med en med stilistisk sida. Hoppas den kommer att falla er i smaken. Har du egna tekniska idéer du vill bidra med? Du kanske gör grymma bildmontage? Banners? Kodar snyggt? Hör av dig då med. All hjälp är god hjälp.

Och glöm aldrig. Är du supporter och vill få din röst hörd bland tusentals andra supportrar? Vår dörr står öppen för dig, oavsett om du vill filma, fotografera, skriva, rapportera eller orera. Ett fanzine lever på er supportrar, ingen annan.

Mot SM Guld i höst kamrater!

Markus Hankins
Lagledare och straffsumpare för Barabenlaget i Rikets Änglar 2.

4 kommentarer:

  1. [Här raderades en copyrightfråga som gärna besvaras via mail: kontakt@baraben.com]

    SvaraRadera
  2. Finns det verkligen en "gråzon mellan den seriösa fotbollsjournalistiken och de officiella uttalandena"?

    & vilka är isof de seriösa fotbollsjournalisterna?

    & hur tung kan en val bli?

    & var är min mamma?

    ;-)

    SvaraRadera
  3. Stellscum/ Ibland undrar jag fan om du knaprar tjack om nätterna alså... hahaha.

    SvaraRadera
  4. Detta med supporterfonden låter som en STRÅLANDE idé! Tror många skulle vara intresserade att skänka pengar i en sådan fond.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.