2005/07/14

Ulander vurpade in i ett löpande gäng...

TRÄNINGSRAPPORT Efter fyra dagars välbehövd semester gick spelarna in i episod två av Allsvenskan idag. Träningen på Kamratgården, med för dagen två nya spelare i den gängen vi kallar Blåvitt innehöll löpning, löpning och ännu mera löpning.

I ett lite kallare Göteborg som de senaste dagarna badat i solens värme fick spelarna idag sätta igång igen. När Baraben.com anledde till träningen satte laget igång med ett löpvarv varpå Dennis utbrast:
- Detta är fel dag ni har kommit på gubbar.
När vi undrande försökte fatta vad han menade pekade han på sina joggingskor och vi kunde snabbt konstatera att det inte skulle bli annat än löpning idag. Dock fick vi lite över en timme på oss att studera vilken fysisk form gubbarna är i för närvarande och dessutom se Martin Ulander (välkommen hem!) och Darko Lovric i rörelse på Kamratgården för första gången.

Bengan och Najd fick spendera träningen med nästan enbart avslutsövningar under skarpt direktiv av vår målvaktstränare och gamle Wernersson-backup Ove Tobiasson. När Tobiasson och Bengan tjötade kan man inte annat än undra om inte Leif "Loket" Olsson står i lä vad det gäller vår lokala dialekt...

Bengan visade prov på sin vanliga skarphet och tippade magnifikt nästan varje boll bredvid sig i den första övningen. Nadj i sin tur försökte greppa de sju i intervall av Ove skjutna bollarna men missade i ett läge den sista av sju bollar varpå han utbrast i ett:
- Fan, jag tappade den. En inställning som bredvid hans härliga spänst visar att killen har en fenomenal utvecklingspotential och lär sig oerhört mycket av att få träna bredvid ett ständigt uppmuntrande och verbalt coachande par i Ove/Bengan.

- Detta är ju en värsta pärs man varit med om, pustade Wernblom till de andra ungtupparna som direkt tog kommandot i intervallöpsövningen för övriga spelartruppen.
Efter att tempot i löpningen höjdes var det ständigt Vasquez, Kalle, Wernblom och Alex som höll sig framme i täten och drev på tempot som första klassens friidrottsharar. Efter ett tag så kom även Dennis, Seb och Jonathan upp i första "klungan" som höll högst tempo.
När Vasquez hela tiden försökte öka lite ytterligare i löptempot med ett inponerande klipp i steget för dagen började ungtupparna bredvid honom försöka att lugna ner honom lite.
- Du behöver ju inte rycka hela tiden, väste Werblom mot Vasquez.
- Håll takten istället, la sig Kalle i.

Bengan som mellan varven flåsande tittade på de andras löpning uppmuntrade ständigt dem som hamnade längre bak i fältet:
- Bra Sankan, kom igen nu kämpa på!
- Det känns som det är bara mjölksyra hela jag, svarade Sankan som för dagen ständigt var den som hade svårast att hänga med i löpningen och joggade längst bak. Andra som såg loja ut var Adam, George och Sella som alla tre låg längst bak mest hela tiden. Adam tog dock sig ett par välbehövliga pauser med pisstur i skogen och lite fuskgenväg över halva planen.

Arne såg ut att vara på sedvanligt gott humor såhär i Thomas Olsson-tider och flinade utan konkurrens mest av alla på gräsmattan. Som en militär fänrik som hetsar sina värnpliktiga kommenderade han uppmuntrande och pådrivande kommentarer från sidan:
- Kom igen nu Jonathan!
- Bra jobbat Dennis!
- Sätt fart Adam.
- Ta ikapp George.
Unt so weiter...

Darko är till kroppen byggd lite som en snäppet smalare och längre Kim Källström och ser vid första intrycket ut som en väldigt fysisk trimmad idrottsman. Med tanke på att Darko är i sin försäsong nu, förmodligen kommer han rakt från en semester- så visade han prov på väldigt härligt go i löpningen. Han snackade lite med Ulander vid ett par tillfällen och kämpade på i mitten av gänget. Ulander själv gjorde en härlig vurpa efter ett tag och la tillfälligt av. Han promenerade in på plan varpå vi som åskådare fick se en härlig 15-metersrush från Konmäster Kjell. Såg lite ut som om Ulander ångrat sig och ville tillbaka till danmark från denna eländiga löpning...

När intervallernas tempo ökade så var det fortfarande ungtupparna som höll uppe löpsteget. Slutligen rushade Wernblom och Vasquez i en intern strid på 35 meter som Wernblom vann med några decimeter då Vasquez tröttnat lite efter att ständigt ha varit den ledande "haren".

De sista två varven vid nerjoggningen bestämde sig Bengan för att haka på och ett par lite irriterade blickar gavs åt hans håll där han tjötade bland de pustande gubbarna...

Vidare kan vi nämna att Darko Lovric agent Jozo Pallack var med på träningen idag. Han snackade lite med Arne och även med Sankan. För er som inte gillar silly-pussel kan vi påpeka att Pallack har en annan aktuell spelare i sitt stall, nämligen Paulinho Guara i Öis...

Länk till bilder från dagens träning.

4 kommentarer:

  1. Länken till bilderna funkar inte?

    SvaraRadera
  2. Tekniska problem idag tyvärr. Vår teknikansvarige har slitit av sitt hår över detta i eftermiddag...

    SvaraRadera
  3. Nu fungerar länken på http://ifkgoteborg.blogspot.com till bilderna!

    SvaraRadera
  4. Tack för en bra träningsrapport och ett väl utfört arbete med bloggen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.