2005/07/24

Blåvitt har Sveriges sämsta sittplatspublik!

















Den sämsta publiken i Allsvenskan finns här?

SUPPORTERKRÖNIKA Matchen mot Gefle gav många negativa besked för oss blåvita. Spelarna verkar i vissa matcher ha otroligt svårt att prestera, samtidigt som ledarteamet visar brister i sin förmåga till att motivera. Det som dock gör mig som supporter djupt oroad är att IFK Göteborg håller på att skaffa sig en riktig medgångspublik, som inte tvekar att sänka laget när det går trögt.

Varje säsong utses i vanlig ordning ett valfritt antal syndabockar (i år har turen kommit till George, Ölme, Seb & Hjalmar), som till varje pris skall sågas jäms med fotknölarna. För de ”utvalda” spelarna gäller helt andra regler än för övriga på planen. Om det inte presteras toppfotboll från första sparken, kommer nämligen de nedlåtande tillropen som ett brev på posten.

Har man exempelvis George som hatobjekt räcker det, som i senaste matchen, att han inte hinner fram på en (troligtvis för brant) djupledsboll i första minuten för att häcklandet skall börja. Då reser sig nämligen en man i 35-40års åldern upp & vrålar någonting i stil med: ”Fy fan vad du suger Mourad!” Liknande utbrott upprepas sedan i stort sett varje gång som George är inblandad i spelet.

Några rader bort har en annan herre i ungefär samma ålder inlett sin egen hetsjakt för kvällen. Han har nämligen upptäckt att Blåvitts högerback, ”Ölme”, har haft mage att slå en passning av sämre kvalitet. Detta måste självklart bestraffas, vilket självklart sker med hög stämma under resten av matchen. Denne sk supporter tar sedan ingen hänsyn till att Ölme senare slår ganska många bra passningar, han har redan bränt sina chanser!

Jag har diskuterat företeelsen med några av spelarna i laget & svaren är relativt entydiga. Missnöjesutbrotten hörs tydligt ner till planen, & många av spelarna tar åt sig & påverkas negativt av dem! Att självförtroendet & prestationen försämras av dessa psykningar från den egna publiken är egentligen ganska självklart, det handlar bara om enkel psykologi. Om en spelare med redan sargat självförtroende misslyckas i en tidig spelsekvens & genast får höra burop från sina fans, kommer hjärnan omedvetet reagera. Detta leder troligen till en större osäkerhet i nästa sekvens osv. Vill det sig riktigt illa kan häcklandet sänka prestationen hos enskilda spelare ganska rejält, eftersom beteendet gradvis kan bryta ner ett, från början ganska starkt, psyke.

Hade detta nu varit en isolerad företeelse från ett ensamt fyllo så hade det knappast varit något större problem, men tyvärr är så inte fallet. På varje sittplatssektion finns nämligen minst 2 – 3 ”gaphalsar” som systematiskt psykar våra spelare, & därmed försämrar lagets prestation & chanser till seger.

Att dylika vrål kommer från vissa fjortizZzar på ståplats är en sak, & kanske även något man får räkna med. Däremot tycker jag & många med mig att gränsen med råge är passerad när vuxna (nåja) människor på sittplats medvetet psykar våra spelare
Dessa människor anser jag inte har rätt att kalla sig för supporters, utan bör snarare placeras i facket för idioter, slödder & patrask! Detta avskräde bland publik bör snarast förpassas till Norra stå i Solna!

Det absoluta lågvattenmärket i matchen nås emellertid i paus, när samma sittplatspublik som i halvtid i föregående match gett stående ovationer, nu anser sig ha rätt att bua ut laget. Värre kappvändare får man leta efter!
Vad de som buar tror sig kunna vinna på detta förstår jag faktiskt inte. Spelarna själva är naturligtvis väl medvetna om att de gjort en värdelös insats i första halvlek, detsamma gäller tränarna. Det sista man behöver i detta läget är en brysk påminnelse om att man inte har publikens stöd! En utskällning lär laget ändå få i omklädningsrummet om det är detta som är syftet. Buandet får alltså enbart negativa konsekvenser för laget & spelet, vilket bidrar till att det ”låser sig” ännu mer i andra halvlek.
Personer som på detta sätt medverkar till ett försämrat Blåvitt har jag också väldigt svårt att räkna som riktiga supportrar!

Nu kanske vissa invänder att ”spelarna skall tåla kritik”, & ”om man tjänar si & så mycket per månad så får man stå ut med detta”. Denna argumentation tycker jag helt saknar värde, eftersom vi alla som supportrar måste göra vårt yttersta för att stötta vårt lag! Självklart kan man inte älska samtliga spelare i klubben, men när dom representerar IFK Göteborg skall de urskiljningslöst få vårt stöd! Om man istället som vissa, motarbetar laget, är man verkligen ute & cyklar!

Avslutningsvis skall jag erkänna att jag inte har några direkta belägg för rubriken till min text. Jag har naturligtvis inte någon hjärnkoll på hur det låter på sittplatsläktaren i t.ex. Örebro, Kalmar, eller var det nu kan vara. Att jag ändå har valt att skriva på ovanstående sätt beror naturligtvis på att jag vill rikta uppmärksamhet mot ett växande problem, som riskerar att leda till att rubriken besannas.
Dessutom anser jag inte att Blåvitt förtjänar att ha Sveriges sämsta sittplatspublik, utan snarare den bästa…

79 kommentarer:

  1. Sedan känns det nog bättre att få stående applåder i halvtid, som emot halmstad.
    En krävande publik är inte alltid dåligt. Hjalmar tex. ser man blir förbanad på sig själv och kämpar på bättre, men det kan vara individuellt.
    Man får ta det onda med det goda, är min åsikt.

    SvaraRadera
  2. Jag skulle vilja hävda att Ölme och Hjalmar (mkt pga sina utsatta ytterbackspositioner) är de som lider mest av publikens "kritik"= hån...

    SvaraRadera
  3. För övrigt: Fucking great job Stellham! Ännu en blogghjälte har anslutit sig till Baraben.coms växande skara av skribenter...

    SvaraRadera
  4. Stellham, kanonbra skrivet.
    Håller med dig, nu behöver killarna allt det stöd de kan få.

    SvaraRadera
  5. Intressant krönika!
    Men en ljum sittplats är en död sittplats. Utgår ifrån att just dessa gaphalsar kanske är de som jublar högst när det blåser medvind också och utan dom så skulle det var knäpptyst på gamlas sittplats.
    Våga visa vad du tycker utan att för den delen mobba någon..vart gränsen går är svårt att avgöra.

    SvaraRadera
  6. Ja, det här är en viktig diskussion som förts gång på gång och som alltid slutar med att folk kommer med hatiska kommentarer av typen "Jag har betalat 180 spänn för min biljett och nu vill jag att spelarna ska lida mycket som jag gör" Alla som själva blivit hånade när de försökt prstera något kan väl vittna om hur självförtroendet har sjunkit och fått en att prestera ännu sämre. Självklart ska spelarna kunna ta kritik men jag håller med om att den ska komma i omklädningsrummet, INTE under pågående match, då bör alla "kämpa på/vi älskar er"-ramsor skalla. Sedan att jag står och svär halvhögt för mig själv när det går åt helvete är en anna sak, det är något annat än att vråla det ner på plan och störa spelarna.

    SvaraRadera
  7. Bra skrivet men jag måste också påpeka att blåvitt är en klubb där man skall kräva saker. Klart att man skall vara en supporter i med och motgång men... IFK är en storklubb och skall agera som en storklubb i Sverige och det tycker jag inte att ma gör.. Det är en annan historia som jag hoppas kommer dyka upp på forumet för där har vi ett stort problem. Spelare i IFK Gteborg förtjänar applåder när de spelar bra och de skall få kritik när de spelar uselt. Det skall inte vara fult att kritisera om man gör det på ett bra sätt. Kritik är också ett sätt att visa att man bryr sig om kamraterna från Göteborg.

    Idag känner jag en stor oro för IFK. Jag är orolig för utvecklingen. Utvecklingen av IFK verkar vara noll. Jag är orlolig för att klubben börjar likna sällskapet eller Atlet- & Idrottssällskap från Göteborg och det är oroa väckande!! För att det inte skall ske så måste man få ventilera kritiken också. Man kan inte bara acceptera. Nu har det gått snart tio år vi vann Sm-guld. I bröjan av 90-talet fanns det nytänkande, vilja och man vågade. Vad här hänt under 2000-talet... Ja inget av det ovanstående iallafall.. Blåvitt måste få ett nytt tanke sätt kring fotbollen och våga satsa och en vilja för annars så hamnar vi där vi inte hör hemma!!

    Visst motgångar kan jag acceptera om man har en vilja att vara en storklubb.. den viljan har jag inte sett att IFK ledning har haft. Att accepetera att Blåvitt åker Gais eller ÖIS jojjo kan nte vi supportrar acceptera. Blåvitt förtjärnar det dem är värda och det är att vara en respektabel klubb och sen storklubbb i Sverige och tillochmed i Norden. Spelare och ledare som inte levererar förtjänar kritik och det skall inte vara fullt. Kritik som är hånande förtjänar ingen!! Tack för ordet!

    SvaraRadera
  8. gejron/ Ja men att kräva saker behöver ju inte innebära att man står match efter match och gormar på vissa spelare i 90 minuter? Lite mer nyanserad kritik är ju bara bra och utvecklande för klubben. Det är förståeligt att man gormar om vi skulle göra en säsong anno 2002, för då var det mkt spelarnas underpresterande som drog ner våra resultat. Men när man gör det i ett läge (som inför Gefle-matchen) där vi kan gå upp som tvåa i Allsvenskan vid vinst känns ju inte speciellt smart...

    Sen påpekar du helt korrekt att just konstruktiv kritik är bra, men här är ju huvudspåret en kritik mot just "galen-gormandet", speciellt när enskilda spelare väljs ut som hackkycklingar.

    SvaraRadera
  9. instämmer fullständigt...

    SvaraRadera
  10. Franke/ Mitt inlägg var ett inlägg där jag ville ventilera en massa saker. Tyvärr så har inte det kommit upp till diskussion. Jag håller med Stellham menar men jag vill också påpeka att supportrarna måste vakna och kritiken måste bli starkare.. Man kan inte bara acceptera. För det har vi gjort nu i 10 år!! Sen så hoppas jag att säsongen anno 2002 aldrig mer upplevs för det var fruktansvärt. Jag trodde inför nuvarande säsong att Halse skulle bli en tillgång men jag har börjat tvivla.. Inte på Halse men pågrud av det som gjorde att han drog sig tillbaka.. Det var synd för det var en ordf. som skulle kunna ge IFK den värdighet de förtjänar. Håkan Mild för klubbdirektör 2006

    SvaraRadera
  11. gejron/ Jag håller med dig. Håkan har som sagt en position inom klubben efter sin spelarkarriär att vänta, vilken beror väl mkt på hur klubbens situation ser ut. Vi har ett skattemål över oss med som kan ändra på en del positioner...

    SvaraRadera
  12. Min poäng(om den inte framgår) är, framför allt, att påverkan från läktarplats som kan försämra resultatet för IFK måste undvikas till varje pris! Själv tänker jag försöka stoppa "psykarna" i fortsättningen(tar tacksamt emot hjälp), det får bära eller brista men jag är faktiskt riktigt trött på de här personerna!

    Till "thomas" kan jag fö meddela att din teori om att dom som klagar mest också jublar mest, är direkt felaktig!

    SvaraRadera
  13. Stellham>> Då så. Då bör saken va biff! Om ni som icke sänker er till "idioternas" nivå jublar högre vid medgång kan ni säkerligen överrösta med hejarop.
    Det brukar ju dåna rätt kraftigt från erat håll under matcherna.

    SvaraRadera
  14. Hade med mig en polare som är en första klassens medgångare och går väldigt sällan på fotboll senast. Hans intresse för fotboll generellt är väl sådär och väcktes under storhetstiden.

    Men han påpekade hur tragiskt död klacken är idag jämfört med 5-10 år sedan. Trots alla ultrasgrupper och allt hets så verkar klacken bli röstsvagare för varje år och varje match. Synd.

    SvaraRadera
  15. "På varje sittplatssektion finns nämligen minst 2 – 3 ”gaphalsar” som systematiskt psykar våra spelare, & därmed försämrar lagets prestation & chanser till seger."

    Inte fan kan väl "2-3" personer (<0.5%) sänka ett helt lag?.

    Vidare är det rätt skönt att det finns folk som vågar säga/skrika vad dom känner, och inte sitta och bara mummla till sin "bänkkamrat" -usch, det var inte så bra. Det är därför vi är där, för att få uttryck för våra känslor (vare sig dom är av endera natur)

    Fler "stollar" tack!!

    SvaraRadera
  16. Hela gamla ullevi var tyst stora delar av matchen mot gelfe. Man hörde vad grabbarna skrek till varandra på plan. Vad fan har hänt, meningen är att vi ska va där och sjunga & stötta. Stör mig otroligt mycket på alla gubbar (för det är dom som skriker´) som hånar någon spelare. Bra skrivet!
    Men vad sjutton ska vi hitta på för att få det bättre på läktaren.. guubbarna slutar ju inte skrika att dom är kassa för nått..

    SvaraRadera
  17. Hellre gubbar som bryr sig än "tennispubliken" de har i Borås och Halmstad som klappar när de ser de klappande händerna på storbildsskärmen..

    SvaraRadera
  18. Blir så trött på alla som ska klappa spelarna medhårs hela tiden. Spelare måste kunna ta kritik så länge den är konstruktiv. det är ju inte så begåvat att ropa t ex "hjalle du är en fitta" för det hjälper ju ingen. Men att få vädra sina känslor måste man ju får göra. Eller vill du att alla skall sitta helt knäpptysta och så fort nån prasslar med en godispåse så hyschar du dem? Det är sådana som dig som förstör för laget skulle jag vilja påstå! Vi som lever oss in och skriker å hejar match ut å match in vill väl att spelarna ska ge allt dem med? Får man inget tillbaka å de inte ger allt så är det väl inte konstigt att man buar? Gefle hemma SKA vara 3 pinnar! Det finns inga andra allternativ! Assyriska med. Häcken med. Är det konstigt att man blir besviken när de förlorar mot skitlagen? Hade de förlorat mot mff så hade det ju inte vart lika hårt! Det är ju en förlust som kan ske...

    Du borde åka utomlands så får du se hur riktit hat är. Vi skriker lite det är allt.

    SvaraRadera
  19. johannes/ Du borde nog ta och läsa om texten för du verkar inte ha läst den till att börja med. Du missar ju kritiken helt och hållet.

    SvaraRadera
  20. Jag tycker nog att sittplatspubliken på Gamla är helt ok. Att det finns nötter där är såklart inget konstigt, det finns det hos ÖIS, Gais, AIK, Djurgården etc också.. tro mig.
    Det är förjävligt när folk skriker ut sina aggressioner på enskilda spelare, sånt borde upphöra direkt. Dock så tycker jag inte alls att det är konstigt om publiken buar efter en dålig match, eller efter en dålig halvlek...
    Att man skulle "vända kappan efter vinden" för det är ju nonsens. Matchen mot Gefle var väl trots allt en hel annan än den mot Halmstad? Applåderna/Buropen gäller såklart enbart den matchen som precis är spelad, inte den som spelades omgången innan.. Att folk buar innebär inte att dom är missnöjda över Blåvitts säsong, utan enbart över den matchen.

    Summa sumarum är att jag köper att publiken buar åt laget som helhet, då den rätten tycker jag att man har.. Och jag tror inte heller att spelarna tar det så hårt när dom blir utbuade som grupp.
    Däremot så köper jag inte när det är påhopp på enskilda spelare. Folk får sitta och snacka hur mycket skit om Hjalmar, Dennis, Ölme, Mourad som dom vill, det bryr jag mig inte om, men ge fan i att dela den åsikten med spelaren i fråga.. Åtminstone under matchens gång, det ger absolut inget annat än en negativ effekt och är så likt mobbing man kan komma.

    SvaraRadera
  21. Och jag tror inte heller att spelarna tar det så hårt när dom blir utbuade som grupp.
    Däremot så köper jag inte när det är påhopp på enskilda spelare.


    Det är just detta som är det intressanta, varför blir man så hatisk mot sina egna spelare, att man vräker skit över tex Mourad just nu i 90 minuter per match. Han blir ju garanterat bara sämre av detta och då är man ju medvetet destruktiv mot laget. Är det då för dessa individer viktigare att hetsa mot en person än att IFK går bra? Man undrar ju...

    SvaraRadera
  22. En fråga till er som godtar att laget buas ut i paus:

    Tycker ni att detta är ok, även om ni vet att laget presterar sämre till följd av detta(vilket är vetenskapligt belagt)?

    Personligen vill jag bidra med varje liten sak jag själv kan för att hjälpa laget & inte tvärt om! Därför får man också stå ut med en hel del besvärade blickar när man för 17e gången försöker få igång sittplats till någon form av livstecken. Här snackar vi verkligen brant uppförsbacke...

    SvaraRadera
  23. Stellham// Jag tycker att det är ok att bua ut laget ifall de inte presterar vad som man kan begära av sett storlag. Jag tycker ibland att vi supportrar är för snälla. Lag som Göteborg skall vinna och de skall vinna mot lag so Gefle hemma.. När vi har två forwards som inte levererar något så måste man som åskådare visa vad man tycker om det. Kan laget få stående applåder så skall de kunna ta burop också. Jag tyckte att din krönika var bra och håller med om argumentet att ingen spelare skall få glåpord men jag tycker att du helt ute och cyklar när det gäller burop i halvtid. Det är ett sett att visa sitt missnöje med laget och ledningen kring laget. I jämförelse med andra stora fotbollsnationer så är vi alldeles för snälla i Sverige och i Göteborg. Göteborgskamraterna är en storklubb i Sverige och vi skall agera som en sådan. Agerandet skall ske av kamraternas ledning och av supportrar. Jag kan inte stå och se hur klubben förvandlas till en medelmåttigklubb. Snart är vi där… klubbar som Elfsborg har gått om mesta mästarna från Göteborg. Fotbollen i Göteborg är helt död vad gäller att vara en drivande stad för fotbollen.. Så var det inte under 90-talet. Då var det vi som drev utvecklingen och jag minns hur sportspegeln hade dokumentärer angående IFK Göteborg dess stormakt skulle skada svensk fotboll… Alla spelare… alla pengar.. Så är det inte nu!! Man skall stötta laget i medgång och motgång.. Man skall sätta press på klubben när de inte presterar. Jag efterlyser mer engagemang under motgångar---” Våga kritisera mera ”

    SvaraRadera
  24. gejron/ Ja men kraven ska väl ställas på Mats Persson och Arne Erlandssen? Det är ju de som värvar och styr taktiken? Det är ju vad som gör att vi inte längre är en dominant klubb, inte Ölmes uppspel...

    Aja, ämnet väcker ju känslor i alla fall och det visar ju att Stellham har hittat rätt...

    SvaraRadera
  25. gejron:

    Du har rätt i många av dina synpunkter på vad som är fel i klubben! Frågan jag ställer är om det PÅ NÅGOT SÄTT hjälper att bua ut laget i paus!

    Personligen anser jag att det självklart inte hjälper, utan bara själper, vilket bara leder till fler förluster & fler missnöjda fans, osv...

    SvaraRadera
  26. Ja kraven skall ställas på ledare och spelare i IFK.. Helt rätt och det är det som görs. Ibland blir jag så trött att man skall acceptera… Man skall vara snäll, älska och stötta. Att man bara accepterar kan vara ett felaktigt beteende som kan skada. Vi måste bli tuffa.. Vi menar jag; IFKs ledning och dess supportrar. Att bara acceptera får ingen att bli tuff !! Se på Mats Persson.. vad har han gjort? Han har värvat spelare som han senare sålt ett år senare?? Får han den kritik som han behöver ? Eller skall vi accepterar och hylla Mats.. Jag kan inte hylla någon om det skadar min klubb som jag älskar. Det gäller ledare, spelare och supportrar. Min fråga är det fel att visa vad man tycker till ett kollektiv vid halvtid.. Skall man hylla om de underpresterar? Får det att utveckla klubben? Ibland blir jag nyfiken på hur gamla vissa personer är som skriver?? Vad har de vart med om..? Har de upplevt 90-talet? Stellham ?

    SvaraRadera
  27. Jag håller med om att Mats får onynanserat stöd från fansen. Tyckte från början att han gav ett extremt bra intryck men med varje affär som passerar undrar jag alså...

    SvaraRadera
  28. Stellham: De är proffs.. Skall de verka som elitidrottsmän så skall de kunna ta kritik.. Glåpord skall ingen ta men kritik som att bua ut i halvtid ser jag som ok. De måste känna press annars är vi snart ute på farligt vatten!!! Ledningen och spelare skall levererar. De skall känna press att verka i en klubb som har vart drivande av svenskfotboll som är mesta mästare och som är en STORKLUBB.. Som ett kollektiv måste de kunna tåla och kunna utvecklas av kritik!!

    SvaraRadera
  29. gejron:

    Om det är mig du syftar på så är jag 26 & har således upplevt 90-talet.

    Om du nu "inte accepterar" saker i klubben så är väl knappast ett burop från läktaren någon åtgärd som kan ge en positiv förbättring? Känns som ett ganska lamt initiativ isof!

    Dessutom kan man undra hur vissa anser sig ha rätt att ställa krav hit & dit om reultat & skötsel! Räcker det med att lösa biljett till läktaren för att få rätt att kräva avgång eller inflytande till höger & vänster? Knappast...

    SvaraRadera
  30. Men trots att de är proffs så är de väl ändå människor och fungerar som människor? Skulle du klara av ditt jobb bättre eller sämre om 500 pers stog bredvid dig på ditt jobb och skrek "din jävla fitta vad gör du"?

    SvaraRadera
  31. Frankie: Då är vi där!! Kritik !! Burop är att visa sitt missnöje till ledningen och till spelare i klubben… Glåorden hoppas jag vi har lämnat för det det är inte samma sak som att visa missnöje med burop!! När publken och jag buar så är det riktat till Mats och spelare att detta inte är acceptabelt…. Hur skall de annars kunna veta ? och bli bättre??

    SvaraRadera
  32. gejron/ Jag har buat många gånger jag med. 2002 var en av dessa gånger. Men som spelare så tar man ju ofta åt sig mer av just den individualiserade kritiken, där man buar efter en bortslagen passning tex. detta är ju det mest problematiska som jag ser det...

    SvaraRadera
  33. Glåpord och burop till ett kollektiv är inte samma sak... Jag trodde vi hade skiljt på detta. Stellham.. Började bra men sen blandade han in burop i halvtid och det anser jag är fel!!

    SvaraRadera
  34. gejron:

    "Hur skall de annars kunna veta?"

    Ja du? Om man ligger under med 0-1 i halvtid mot Gefle har man nog det på känn, även utan din "välvilliga" påminnelse...

    SvaraRadera
  35. gejron/ Ja men även om du och jag i debatten här skiljer på dem så svider väl buandet lik förbannat lika när det väl händer?

    Arbetsplatssituation igen: Om tio pers står och buar åt allt man gör eller en person gormar åt en (personliga nedlåtande kommentarer), vilket smärtar mest?

    SvaraRadera
  36. gejron:

    Buuuuuuuuuh, Buuuuuuuuuh vilka dåliga åsikter du har! Buuuh! Byt ut gejron!!!! Avgå, avgå, avgå gejron! gejron kan inte skriva! Fan va du suger gejron!

    Blev det bättre...? OBS! ;-)

    SvaraRadera
  37. hehe hög nivå på det hela nu... hahaha.

    SvaraRadera
  38. Stellham: Det finns ju inga andra forum? Så arenan får bli mitt forum. Skapas det ett forum där man kan påverka så är jag gärna med. Stellham, du använder dig av en rubrik som väcker känslor bland oss supportrar som bryr sig ” "Blåvitt har Sveriges sämsta sittplatspublik!" Notera att du hade ett utropstecken och inget frågetecken. Jag är en supporter en bra supporter som sitter på sittplats för att se mitt lag som jag älskar. Att se den klubben som jag älskar förvandlas till en medelmåttig klubb kan jag inte acceptera. Stellham; I Spanien visar publiken sitt missnöje på läktaren och det tar ledningen på sig!! Se på Barca!!

    SvaraRadera
  39. gejron/ Det finns numer Blåvitt-bloggen som är ett forum som kommer växa till ett riktigt språkrör, var så säker. Med tanke på att vi haft 22 000 unika läsare och 17 nya skribenter på 6-7 veckor hoppas vi inom 12-24 månader ha vuxit till en kraft att räkna med gällande de blåvita supporteråsikterna...

    SvaraRadera
  40. gejron/ Gällande ledningen kontra publiken är det ett problem här. I Barca som du tar som exempel är 100 000 pers medlemmar i klubben. Därför har supportrarna makt. Men här i Sverige är ett par tusen medlemmar och nåt hundratal dyker upp på årsmötet varav några dussin har mod att yttra sig. Så känner ingen klubbledning press.

    SvaraRadera
  41. Stellham: Hmm... Jag förväntade mig att detta var ett forum för att ventilera åsikter kring den klubb VI ÄLSKAR!! Jag menar inget illa men skriver man saker så måste man kunna ta kritiken också!! Vi har en gemensamma saker.. vi älskar IFK.. VI accpeterar inte glåpord till enskilda personer.. varesig på baraben eller på gamla!! Jag tycker att det är viktigt att kunna delge sina tankar kring IFK. Jag tycker att din krönika var bra!! Men delar inte alla dina åsikter!! Det får du respektera!! PS: vill du byta ut en av grudarna till IFK???

    SvaraRadera
  42. PS: vill du byta ut en av grudarna till IFK???

    Grudarna? Vad menar du?

    SvaraRadera
  43. Bra Frankie.. Då börjar vi att komma någon vart!! Varför kan inte baraben bli en stark grupp som vågar att yttra sig och delge sina tankar kring klubben. Ställer ni upp?

    SvaraRadera
  44. gejron:

    Klubbens årsmöte skulle väl kunna vara ett forum eller tillfälle för dig som inte "accepterar" hur klubben sköts!

    Om man nu vill ändra på något får man ta mig f*n ta sig i kragen & göra något på riktigt, inte bara bua & skrika som en barnunge...

    SvaraRadera
  45. Stellham.. Ställer ni upp och skapa ett forum där man kan påverka på ett årsmöte? Visst är du också besviken ibland? Har jag hittat rätt forum?

    SvaraRadera
  46. gejron/ Alla supportergrupper är på sitt sätt en förstärkning och påverkansfaktor gentemot klubben. Men i dagsläget så har inte Baraben.com några "politiska" ambitioner nej. Mest för att jag inte skulle uppskatta om en liten grupp påverkade klubben i stort på ett grundläggande sätt. I så fall anser jag att man måste vara mycket, mycket större för att med hedern i behåll kunna påverka klubbens fundament. Jag är allergisk mot "kuppande" och skulle verkligen inte vilja se någon mindre grupp göra något sånt mot vår klubb...

    SvaraRadera
  47. Säg att Baraben.com skulle ha 200 skribenter och ännu fler inblandade, då skulle jag kunna acceptera att vi drev "politiska" frågor inom klubben. Men hur kan man med tex 20 pers kunna ha en åsikt som representerar alla blåvita fans generella dito? Svårt.

    SvaraRadera
  48. FRankie och Stellham ; Men vill inte bara ben bli ett stort forum? Som kan tala för oss supportrar? Det är något som behövs!! Er sida är en bra sida och jag tror att ni har ambitioner..

    Förresten var du nöjd med förklaringen kring Gejron?? : )

    SvaraRadera
  49. Frankie:

    Först får vi ju byta namn, så att folk inte tror att det är en Häcken-relaterad" sida(om det nu finns någon sådan)...

    "Bara ben på Tommy Lycén"

    SvaraRadera
  50. Frankie:

    Glömde min obligatoriska smiley ;-)

    SvaraRadera
  51. gejron/ Att växa sig större ska man nog alltid ha som ambition. Men man ska aldrig göra det på bekostnad av kvalitén. Om 50 pers gör ett sämre jobb med att föra ut åsikter som är representabla för den blåvita supporterskaran än vad 5 pers gör så hjälper det ju inte att man har styrka i mängd.

    Man måste skynda långsamt som det så tråkigt heter. Därmed inte sagt att man inte kan påverka under tiden...

    SvaraRadera
  52. Frankie:

    Först får vi ju byta namn, så att folk inte tror att det är en Häcken-relaterad" sida(om det nu finns någon sådan)...

    "Bara ben på Tommy Lycén"


    Vad menar du Stellham?? Förstår inte??

    SvaraRadera
  53. stellham/ Jag ska fan ta och styra upp det när jag får lite tid över. Glenn ska frågas ut krings hans aktioner på Gothia och hans generella sympatier för Häcken. Baraben på Kamratgårdeeeeeen!

    SvaraRadera
  54. Helt rätt Frankie!! Du är förståndig och det gäller även Stellham även ifall vi hamnade på kollisions kurs : )

    Jag tror att du förstår mig och delar vissa av mina åsikter!!

    Sen om jag är en bra skribent.. det vet jag inte men jag är en människa som gillar att bry mig och gillar att kunna påverka!!

    SvaraRadera
  55. Varför blev mitt inlägg anonymt? Jag är allt annat än anonym! Avgå anonymous!

    SvaraRadera
  56. Stellham:

    Förstår ditt resonemang både och.
    Men under match är faktiskt adrenalin på topp hos många åskådare också, som snart 25-årig medlem i IFK Göteborg klubben jag älskar mer än allt annat. Har sett och varit med om toppar och dalar, reagerar jag på vad jag tycker är pojklagsfasoner.
    När Ölme slå en passning i kapet på motståndaren reagerar jag, när Ölme slår en lysande krossboll till Vovven reagerar jag. Det är engagemang både för och emot.
    När Mourad springer in i en klar offside pga missbedömt Vovvens spel på kanten, reagerar jag.
    När Mourad presterar lysande fotboll reagerar jag.

    Så här fortgår det år efter år oavsett spelare, förståss gillar man vissa spelares spelstil och engagemang bättre än andras.

    Bua åt laget efter förlust eller i halvlek har jag aldrig gjort, men skrikit min frustation har jag gjort många gånger. Måste det pga av mitt adrenalin, det är min kärlek till klubben jag vill skall vinna allt.

    Däremot har jag svårt att förstå mig på att det finns seriekortsinnehavare, som sitter och pratar om hur långa plank de skall köpa till sin altan på sommarstugan eller inte minns vilka de slog i senaste hemmamatchen med 4-0.

    Jag älskar Blåvitt och reagerar, för den skull tycker jag inte illa om klubbens spelare. Men många spelare har enligt min fotbollssyn fått för många chanser av tränarna genom åren,
    Men jag litar på dem i klubben som anställer våra tränare och även om jag inte tycker samma som våra tränare genom åren. Så förstår jag att de vet mer om spelarnas kapacitet än oss supportrar.

    SvaraRadera
  57. Nu såg jag, mitt pucko, det var ngn annan! Avgå Stellham!

    SvaraRadera
  58. anonym/ Mmm den typen som har idrott som social grej har jag sett i Scandinavium (Var årskortsinnehavare på puckeyn mellan 1994 och 2003) alltför stor utsträckning. Nyckeln här är hur de alltmer höjda biljettpriserna tvingar bort fler och fler "vanliga" supportrar och lämnar platser öppna för hobby-intresserade som ser idrotten som en bra chans att föra lite business på eller att komma bort från frugan med. Denna typ av supportrar bidrar mindre rent ekonomiskt (då de genererar klart mindre souvenirer, mat etc på arenan) och är dessutom flyktiga och inte trogna klubben långsiktigt. Faran med att låta dessa bra ut sig ligger även på den nivå där publiken blir tystare och tystare. Detta såg jag tydligt i Scandinavium som vid 1994 var en kokande häxkittel där tusentals vanliga tjommar skrek som dårar för sitt lag, för att 2003 (när Frölunda tog guldet) ha förvandlats till en förhållandevis död arena med en liten goa-gubbar klack som bankar på trummor.

    SvaraRadera
  59. Självklart får man reagera! Dock anser jag att reaktionen INTE SKALL PÅVERKA LAGETS PRESTATION NEGATIVT!

    Det är det som är hela meningen med min text, att vad vi än gör & känner på läktaren, så skall det aldrig få en negativ inverkan på lagets chanser att vinna!

    Just detta tycker jag är så otroligt självklart...

    SvaraRadera
  60. Har du kastat in handuken Stellham? Skriver man en krönika så skall man kunna vara med i debatten kring den.. annars skall man inte skriva och väcka åsikter!!! ; )

    SvaraRadera
  61. Har inte kastat in handuken! Sitter bara & funderar på vad det är för "grudar" du snackar om...

    SvaraRadera
  62. Bra Stellham!!

    Håller med om glåpord men jag tycker också att det är rätt att ventilera sitt missnöje på läktaren om inte kollektivet ( Ledning+ Laget inte presterar!! )

    För det finns inget annat forum än läklatern!!

    SvaraRadera
  63. antingen är jag dum eller trött... Grudar??

    SvaraRadera
  64. ha ha ha Gejron!!!!
    fasiken.. halkade på tangeterna !! ha ha : )

    SvaraRadera
  65. gejron:

    Ditt inlägg 2:56, sista meningen!

    SvaraRadera
  66. Imponerade Stellham.. Vilket minne!!! Så långt tillbaka.. : ) Givetvis så blev det fel!! Att du fortfarande grunnar på det??!! Jag menar givetvis en av grundarna… Sorry!! Med detta inlägg så får jag tacka för inatt och önska dig en god sömn. Uppskattar ditt engagemang och din krönika. De menar väl och du bryr dig och det uppskattar jag.. Jag delar dina åsikter men inte alla… Jag hoppas att bara ben blir ett starkt forum med många duktiga och ambitiösa skribenter!! Denna text kan innehälla stavfel men jag är trött och skriver lite väl fort ibland!! : ) Ha det gott Stellham!!

    SvaraRadera
  67. men vad ska det vara istället för grudar då? Brudar? haha. Förvirring light.

    SvaraRadera
  68. gejron/ Tack för visat engagemang och välkommen tillbaka att debattera alla de framtida texterna med! Debatten tyder på engagemang och engagemang tyder på supportrar med hjärta...

    För övrigt är Gudfadern något av det största mästerverk som skapats.

    SvaraRadera
  69. gejron:

    Ha det gott själv, & bua nu för guds skull inte ut nån stackars busschaufför eller motsv i morgon - även om denne skulle göra en för hastig inbromsning eller ngt annat misstag... ;-)

    SvaraRadera
  70. Ha ha ha... Ni är sköna !!! Jag lovar....

    SvaraRadera
  71. Eftersom gejron tackade för sig redan 3:49, så måste väl det senaste inlägget fån dito signatur vara skrivet av en av hans "grudar"? ;-)

    SvaraRadera
  72. hahaha den här debatten höll nivå mkt efter klockan... hehe urspårning runt 01 är väl inte mer än att förvänta förvisso...

    SvaraRadera
  73. För egen del började väl urspårningen exakt 2:47 med denna sidas tideräkning(gammalgrekisk?)!

    Nu skall jag iaf bua ut mig själv & avgå mot sängen!

    Ha D! Godnatt...

    SvaraRadera
  74. Fantastiskt att det finns folk som tycker att spelarna skall stå ut med skit för det är sånt som händer i storlag. Hallå, wake-up-call! Vi är inget storlag längre, vi är inte i närheten av våran tidigare kapacitet. Det är nu vi visar om vi är med eller mot klubben.

    SvaraRadera
  75. Visst det är tråkigt att spelare blir personligt påhoppade, men tyvärr kommer det alltid att finnas personer som väljer mindre väl valda ord när de kritiserar spelare.

    Detta är ett problem ,liksom mobbing i skolorna, som jag personligen har svårt att se en lösning på. Jag har i alla fall ingen bra lösning och det framgår heller inte i krönikan hur vi skall lösa problemet(eller av ngn annan skribent för den delen heller).

    Det räcker tyvärr inte med att uppmana publiken att hålla inne på gloporden, utan problemet måste lösas på ett mer konstruktivt sett.

    SvaraRadera
  76. Om vi/dom som skriker inte skriker på arenan, hur ska då Arne m.fl. förstå att vi inte delar hans åsikt att Mourad ska spela 90 minuter i match efter match, att vi inte delar hans åsikt att Vovven ska bytas ut.

    Om vi/dom som skriker inte skriker på arenan, hur ska då MP m.fl. förstå att vi inte delar hans åsikt att vi har tillräckligt bra ytterbackar (Ölme+Hjalmar), att vi inte har tillräckligt spelskickliga innermittfältare (Seb)?

    För själva verkar dom ju tycka att allt detta är OK?

    Så länge vi inte får vara med på presskonferenserna och ställa frågor så är detta vårt enda sätt att uttrycka oss.

    Skrik på!

    SvaraRadera
  77. -"Så länge vi inte får vara med på presskonferenserna och ställa frågor så är detta vårt enda sätt att uttrycka oss"

    Ett nytt AIK med ngn slags jävla pöbel som kräver svar ... bah , du är ute och cyklar

    SvaraRadera
  78. Det är en stor skillnad på att inte förstå och inte säga det i pressen. Spelar ingen större roll hur många presskonferenser du hade varit med på och fått ställa frågor, du hade inte fått någon att peka ut syndabockar hur som helst.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.