2005/03/29

Nyförvärvskaruseller...

Alltid Blåvitts välbesökta forum slängde forumisten (forumdebattören) med signatur "gbgdanne" ur sig att han fått höra att Samuel Wowoah ska vara nära en deal med vår kära klubb.

Om detta är sant eller inte har vi på "Bara Ben" inte insyn i, de klubbkontakter som tillfrågats verkar ärligt talat inte ha någon insyn i detta (något som de ofta hittills haft i spelaraffärer) men det intressanta med ryktet är mer hur folk reagerat på det och vad som kan ske av ett rykte som läcks ut...

Nu är killen förvisso en spelare som har detta omdöme i sin historia: "Samuel Wowoah valdes av DIF-styrelsen till "årets spelare" efter sin första säsong i klubben 1999", men samtidigt inte en så kontroversiell eventuell övergång som tex. Ijeh var från Iff Iff för drygt ett år sedan.
Men hur kan supportrarnas rykten (speciellt om de läcker ut till pressen via supportrar) skada en eventuell övergång respektive öka dess chanser?

Alla som deltagit i internetdebatten kring Blåvitt de senaste åren minns väl med ett snett leende hur man siktat Anders Svenssons flyttlass i hamnen, hur en norsk dåre (Mykdal) till spelare gått omkring i skogarna kring Delsjön och hur Litmanen var "klar" för oss.

Finns verkligen ett egentintresse i att spekulera och överdriva? Kan supportrarna på detta vis även styra vilka aktioner en klubb gör? Vi minns ju alla hur Häcken-ordföranden nyligen sa att hans intresse för Töfting kom från en tidningsartikel som sa att GIF Sundsvall var intresserade av dansken...
Så om supportrarnas spekulationer leder till pressens uppmärksammanden och i sin tur aktioner från klubbstyrelser så kanske, kanske har forumisten "gbgdanne" medvetet eller omedvetet satt igång en jävla karusell i huvudet på olika fotbollspersonligheter med ett par simpla ord. Oavsett om de är sanna eller ren bluff.

1 kommentar:

  1. Nu har expressen hakat på samma spår (dock helt utan källor i artikeln) så spekultationen om att de har nappat på ett forumrykte är korrekt? Även om det är sanning i forumryktet kan man verkligen fråga sig vad fan en journalist tänker när han skriver en artikel om en övergång helt baserat på en tredje eller fjärdehandskälla som han inte har möjlighet att bedöma...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.