2005/03/24

Allsvensk update 24/3...

Ett par dagar sedan fick DIF en ny själ, den något misslyckade värvningen mitt under förra säsongen, Markus Johannesson blir ny kapten hos Stockholms Stolthet.

Örgryte som förra året blev av med sin mittfältsmotor har själva gassat sig en hel del i det mediala soljuset under veckan. Inte nog med att man vill plocka hem Allbäck från sin förruttnelse i botten av Bundesliga, deras nya alkoholvänliga coach Zoran är en av fyra tränare som ställt upp på Norrlands Gulds nya fotbollsreklamfilm.
Att denna film (och nya huvudsponsor kommer samtidigt som Aftonblaskan publicerar en nyhet om hur ungdomar inom idrotten super mest måste ses som veckans roligaste slump...
Lauell å sin sida säger att man inte är någon nykterhetsrörelse, något vi alla redan visste sedan a-lagarna i förbundet fyllevelat med ÖSK:s vara eller icke vara i högsta serien. Var det inte spritångor som låg bakom det rabaldret kan man ju undra ifall det finns någon som helst kompetens i vårt kära fotbollsförbund.

Häcken åktener till Skåne (som verkar ha de klart fräschaste planerna i Aftonblaskans "granskning" just nu)och besegrade HIF. Allas vår käre Långås blev målskytt och snackisen Töfting petades till en kantplats i ett Stefan Lundinskt 4-3-3 experiment. Det tropiska klimatet i Skåne ger förmodligen fina förutsättningar på Olympia för säsongsstarten.

På andra håll ser det dock värre ut, bland annat i lika tropiska Iff Iff- land där planen på tv-sändning från senaste Royal League matchen såg ut som en riktig grötåker...
Förhoppningsvis ska både planen som spelet från Blåvitts håll se bättre ut än mot Galatasaray i veckan då vi fick inkassera rejäl torsk med 1-4. Men nu var faktiskt Hjalmar-Brå, Alex, Mouradona med fler inte med i Turkiet så lite av en förklaring till resultatet kan finnas där.

HBK:s nye kille från söder Fribrock blev av med hållbarheten i sitt korsband och blir borta 6 månader. Skadeläget inför starten av allsvenskan kan man även följa (för Blåvit del) på Alltid Blåvitt.
En annan blåvit bekant i Jeppe "DVMFT" Blomqvist är som alltid numer skadad. Hans karriär verkar nu helt över efter ett otaligt antal försök att komma tillbaka. I alla fall säger ryktet att DIF letar efter en ersättare med Jespers specifika egenskaper. Hoppas för deras skull att de väljer någon mindre skadebenägen gubbe...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.